5.1 Repro s možností bezdrátového přehrávání

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Elesh
Začátečník
Začátečník

5.1 Repro s možností bezdrátového přehrávání

Příspěvek od Elesh »

Zdravím místní,

chtěl bych si do obýváku pořídit nový reproduktory a hledám, jestli je možnost bezdrátového přehrávání. Je mi jedno jestli přes wifi nebo bluetooth, ale jde mi o to, že když budu mít zapnutý reproduktory tak se třeba telefonem/notebookem připojím k reproduktorům a použiji je jako výstup. Ani nevím jestli něco takového existuje, ale v 21. století by už mělo :)

Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Klidně dávejte i odkazy na konkrétní repro díky.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: 5.1 Repro s možností bezdrátového přehrávání

Příspěvek od crashPC »

Ani bych se nebál té existence, jako spíš provedení, protože marketing bude tlačit důraz na mobilitu, coolovatost řešení a nevím co ještě, a z reproduktorů co se elektro-akustiky, asi moc nezbyde. Logitech prodává kolem asi 2300 nějaké 2.1 řešení a má to ve jménu wireless. Tak jukni do 5.1 Nemám to zmapované. Ze současných produktů jsem velmi zklamaný i obecně.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Kup si normální plasťáky logitech a dokup si k tomu bluetooth bezdrát přijímač, kterej položíš na ty repráky a připojíš k nim.
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lord_Paprika »

ahoj, nemohl bys prosimtě poslat nějaký konkrétní ten přijímač bluetooth? Mám stejný požadavek jako je v 1.příspěvku a nevím si moc rady. Díky
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

http://gadgets.heureka.cz/hudebni-priji ... -receiver/ na ebay se dá koupit za třetinovou cenu.
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

ok a máš s nějakým konkrétním zkušenosti s nějakým? u tich levnějších cca do 1000kč sem tak v rychlosti viděl, že zvuk (přenos do repráků) neni nic moc. Tak by mě zajímalo, jak to s tim je :) dík
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

To bude ale úplně u všech, specifikace bluetooth nedovoluje přenášet více jako tuším něco kolem 380kbps v MPEG. Pokud chceš kvalitní bezdrátovej přenos, musí se na to úplně jinak...
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

a prozradíš mi jak? :)
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Jakej máš zdroj signálu, jakej máš přijímač signálu? A jakej potřebuješ dosah?
http://www.nuforce.com/index.php?option ... temid=199/ něco jako tohle by bylo asi pro tebe, celkem předražený a to měření nevypadá zrovna na zázrak, ale pokud nemáš PC plný hires hudby, tak to je jedno.
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

repro zatím nemám koupené, právě proto si zjištuju jak je to s tim bezdrátovým přenosem. Jinak jsem přemýšlel o Harman/Kardon SoundSticks Wireless. Ale zdaji se mi zbytečně předražený(určitě kvůli designu :)) Rád bych asi něco 5.1 nebo 2.1, ještě nevím, podle toho jak to bude s tim bezdrátovým přehráváním.
Mam představu, že by byly připojený normálka kabelem k pc resp. macbooku a občas když bych chtěl, tak bych si jen na iphonu zapnul bluetooth(nebo wifi, to je jedno) a přehrával bezdrátově. Co se týče zvuku, nejsem žádnej audiofil, ale když už bych něco takovýho kupoval, tak at je to aspon lepší průměr nebo aspon průměr.
Jo a hlavně chci něco takovýho, aby to nepískalo(hlavně to platí pro repráky-takovej ten vrčivej zvuk jeslti víš co myslim-u levných to je velmi slyšet). Nevíš od jaký cca ceny začínaji takový nepískající repro?
Díky moc :)

ještě doplním, že dosah mi stačí standartní, tich 10metrů co koukám je OK.
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Navrhoval bych se vyprdnout na bezdrátovej přenos a v případě potřeby jen iPhonem ovládat macbook, itunes to umí, ne? Případně určitě budou nějaký aplikace, pluginy...něco. Koupil bych kvalitní pasivní reprobedny + zesilovač + USB DAC. Byla by škoda toho u OS X nevyužít, mají dobrou podporu takových DAC a mají dobrý mixér, na rozdíl od windows, které neumí nic. Nehrozí žádné bručení trafa ani pískání (to by hrozilo v případě použití integrované zvukovky v macbooku). Pokud bys přesto chtěl bezdrát, tak jedině to bluetooth přes AD2P profil, je to poslouchatelné, není to žádnej humus. WiFi by byla mnohem složitější.
Kolik do toho chceš vrazit?
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

o pasivních bednách + zesilovač + to co je k tomu potřeba sem taky uvažoval :) Jako bezdrát vyloženě neni nutný(jak píšeš iphone jako ovladač k iTunes jde snadno a bez problému), takže to bych mohl využít připadně to.
S cenou nevím přesně, nemam představu jak se pohybuje nějaký průměr s tima pasivníma bednama+zesilovač+zbytek...ale obecně víc jak 5k se mi dávat nechce, to zastak asi nevyužiji. Klidně i něco koupim na Aukru nebo prostě z druhý ruky.
Jinak co se týče mých požadavků, tak hlavně nechci aby v zapnutém idle režimu prostě NIC NEPÍSKALO ANI NEŠUMĚLO(to je muj hlavní požadavek), dále poslouchám většinou poklidnější hudbu nebo taky to co je většinou v rádiích(pop atd...prostě moderní). Občas rap. Celkově ale repro mam zapnuté na nižší hlasitost(nerad rušim okolí) :)
Co myslíš? máš pro mě nějaký návrh? díky moc za tvoji snahu :)
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Asi bych volil Fiio E10 + nějaký aktivní monitory. Do těch tolik nevidím, ty ti bude muset poradit někdo jinej.
Nevím co nejlepšího bazarovýho se dá sehnat za 3k. Nový za 3k nebudou stát asi za moc.
Lord_Paprika
Začátečník
Začátečník

ok, tak snad poradí někdo další :) případně budu zjistovat jinde. tak díky
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“