poslední měsíc se potýkám s poměrně neotřelým problémem. Nastane jedna ze tří situací.
1. Vše naběhne v pořádku, tak jak má.
2. PC se spustí s větrákem na grafice na 100%, testy na desce proběhnou všechny v pořádku až k FF-bootování, ale nic se neděje. Neni signál do monitoru ani zvuk s náběhem win 7.
3. PC se spustí mechanicky normálně, vše běží jak má včetně POST, avšak opět ani obraz ani zvuk.
Tento problém nastává naprosto random. Týden mi běží pc v pořádku a pak mi trvá třeba dvě hodiny to rozchodit. Kontroloval jsem pokaždé všechny kontakty, zkoušel jsem různé kombinace ramek, resetovat BIOS, ze zoufalosti jsem zkoušel i jinej zdrojovej kabel
Memtest mi neukázal chybu, testy na grafiku mi taky nevyhodily žádné artefakty. Ale...sem tam mi při určitejch hrách spadne ovladač od grafiky a recoverne se. Někdy mi např. Dota2 zamrzne a pak zas naběhme, jindy musim ukončit proces.
Sestava:
Gigabyte GA-EX58-UD5
Intel Core I7 950
Corsair Dominator GT (3x2GB) DDR3 2000MHz
Zalman ZM850-HP 850W
OCZ Colossus Series 3,5" - 250GB
Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro
Stáří sestavy: 3 roky 4 měsíce (zvukovka 5 let)
Všem děkuju za náměty a rady
EDIT: Další poznatek. V momentě, kdy mam problémy se startem se mi stává, že na desce naběhne POST až na 96-1. Build MP table 2.Initialize power-saving 3.Set CMOS century to 20h or 19h 4. Load CMOS time into DOS timer tick 5. Build MSIRQ routing table-----pak jako by během 0,1s proběhly všechny posty a pc se zrestartuje. Někdy se to stává opakovaně, někdy jen jednou.