přeinstalová win 8 na win 7 u NB ASUS k75V

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 8 a 8.1.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
petan83
Nováček
Nováček

přeinstalová win 8 na win 7 u NB ASUS k75V

Příspěvek od petan83 »

Zakoupil jsem tento NB ASUS k75v s předinstalovanými win 8, ale nebyl sem s win 8 spokojen,tak jsem se rozhodl prejít zpět na win 7, a nastal velky problém, co jsem se docetl s timto problémem se potykaji pouse NB asus. v instalačním programu nešel win 7 nainstalovat, pri zvolení místa kam se ma instalovat hlasil chybu, musel jsem v jiném NB odstranit vsechny oddily na HDD,sloucit je a vytvorit jeden ktery jsem zformatoval v NTFS, a tim odstranil i windows boot manager ktery nesel predtim v biosu odstranit a zpusoboval ze pri startu automaticky nabíhal win 8 a neslo bootovat ani z mechaniky ani z usb. disk jsem opet vlozil do asusu,uspetne nabootoval instalacni cd s win 7, ten jsem uspesne nainstaloval ale pri spustení PC windows nenajede a automaticky skáče do UEFI biosu, máte nekdo s tímto skusenosti u NB asus? zatim jsem se na netu docetl pouze to ze nekterí to také zkouseli a maji asus a maji stejny problem jako ja. pokud nekdo víte jak na to,pomozte prosím.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: přeinstalová win 8 na win 7 u NB ASUS k75V

Příspěvek od Lokomotiva »

Já jsem to podnikala s Toshibou.

Bylo třeba vypnout v BIOSu Safe Boot v kapitole Security a nastavit CSM místo UEFI v Systém.
Pak se dalo nainstalovat W7, ale po restartu se objevila zpráva, že systém nelze inicializovat (ne aktivovat) a restarty kolem dokola.

Tak pak klasicky:
nabootovat z DVD, v příkazovém řádku přelézt z X:/ na C:/ a pokračovat
bootrec /rebuildbcd
bootrec /fixboot
bootrec /fixmbr

A chodí to.
Tak snad to bude chodit i tobě.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: přeinstalová win 8 na win 7 u NB ASUS k75V

Příspěvek od zombux »

jo, ten slavnej safe boot mi taky hnul žlučí když jsem řešil stejnýý problém :x a to to bylo ještě třeba vypnout na třech místech v biosu, jinak se to se mnou odmítalo bavit :angry2:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Odpovědět

Zpět na „Windows 8 a 8.1“