Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl úspěšně obnoven

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Zamčeno
HellFire99
Nováček
Nováček

Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl úspěšně obnoven

Příspěvek od HellFire99 »

Ahoj lidičky,

vím, že tohle téma už tady bylo propírané několikrát, ale nikde jsem se nedočetl žádného kloudného řešení.

Tento týden, konkrétně v pondělí, jsem si kupoval a skládal zcela nové PC.

Sestava je následující:

MSI Z77A-G43 - Intel Z77
Gainward GTX 650 Ti BOOST 2GB
Kingston HyperX Genesis Grey 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP
Intel Core i5-3350P
Fortron HEXA 500W
Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB

Vše jsem zdárně zkompletoval a nainstaloval a vše běželo v naprostém pořádku.

A to až do včerejška, kdy jsem udělal osudovou chybu a nainstaloval ovladače grafiky verze 320.18 WHQL. Při instalaci totiž najednou zhasl monitor a po pěti minutách, kdy mi bylo jasné, že se nic dít nebude, jsem PC restartoval.

Všechno jelo najednou pomalu, zvuk se opožďoval, hry se sekaly. A pak přišla chvíle, kdy jsem hrál Diablo III a začaly se objevovat artefakty na monitoru a přeskakovat do Windows, načež mi vyskočila ona hláška "Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl úspěšně obnoven". Při pokusu o reinstall ovladačů jsem zjistil, že se verze 320.18 nenainstalovala a zůstala v PC pořád starší verze. Tak jsem ji odinstaloval a nainstaloval opět verzi z CD od grafiky 314.16, se kterou mi to dosud fungovalo bezvadně.

To ale nepomohlo, dokonce jsem smáznul celý disk C: a Windows nainstaloval na čisto (Win 7 64 bit Ultimate). Opět jsem instaloval verzi z CD od grafiky, opět stejná chyba s ovladačem zobrazení.

Podotýkám, že jsem nic netaktoval, teplota grafického jádra se drží pod 40 stupni, stejně tak procesor.

Napadá někoho, proč to dělá? Já už jsem zoufalý. Při prohlížení webu nebo koukání na filmy chyba nenaskočí, ale jakmile jen zapnu nějakou hru BUM - je tu znovu.

Děkuji za všechny rady

Jakub
HellFire99
Nováček
Nováček

Re: Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl úspěšně obnoven

Příspěvek od HellFire99 »

Zkusil jsem test DirectX ve Windows a píše mi to:

Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl úspěšně obnoven

Příspěvek od Krteq »

Jak píšeš, už se to tu probíralo několikrát, tak nemusíš zakládat další téma.

Můžeš zkusit nějakou starší verzi GeForce ovladače, většinou to pomáhá, jedná se o další bug který se taky neustále opakuje, musíš hold hledat.

S dalšími dotazy pokračuj v tomto vlákně -> Ovladač nVidia kernel mod přestal pracovat...Chybová zpráva

Zde LOCK
Zamčeno

Zpět na „Ovladače a BIOSy“