neni problemStrady píše:Stratos: O projektoru si mužem popovídat
PROJEKTORY
Moderátor: maXXmilian
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: PROJEKTORY
- Strady
- Začátečník

-
Včera jsem si zapnul projektor, že se podívám na Jack the Giant Slayer (na efekty dobrý film). A co na mě nevyskočí další zelené puntíky.
Fakt to nechápu projektor mám stále přikrytý a odkrývám ho je na projekci. To je k vzteku.. Kdyby to čištění nebylo, tak drahý.. kurník! 
- LDK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
máš foto? jestli je to jenom prachové smítko, tak to si můžeš vyčistit sám. pokud samozřejmě není projektor v záruce. stačí šroubovák a plechovka ztračeného vzduchu. já sem tam několik let zpátky měnil optický blok a šlo to relativně bez problémů.
při té příležitosti jsem projektor samozřejmě pořádně vyčistil a vyfoukal, rozhodil sem ho po víc jak půl roce znovu a i při častějším čištění filtru než doporučuje výrobce byly panely zanesené jemným prachem. viz foto: http://doc.riotix.com/pjtx100/index.html
při té příležitosti jsem projektor samozřejmě pořádně vyčistil a vyfoukal, rozhodil sem ho po víc jak půl roce znovu a i při častějším čištění filtru než doporučuje výrobce byly panely zanesené jemným prachem. viz foto: http://doc.riotix.com/pjtx100/index.html
- Strady
- Začátečník

-
Právě, že projektor je ještě v záruce. Ale našel jsem stránku, kde ukazuje jak vyčistit můj projektor a píše, že tím neporuším žádnou pečeť. Jen se bojím
ale stejně to dám, nevydržím se na to dívat.
- LDK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
zkus napsat na obchod, jestli by ti to nevyčistili v rámci záruky. přece jenom velké prachové částice by se přes filtry neměly dostat, když je čistíš pravidelně. pokud to budeš čistit sám, tak bacha na nové plechovky se vzduchem. některé umí plivat nějakou tekutinu, když jsou úplně plné.
- Strady
- Začátečník

-
LDK: Akorát jsem se chtěl zeptat na nějaký tip na stlačený vzduch. Co jsem četl tak jsou i pěkný paskvily.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
idealni je asi mit kvalitni kompresor, ktery ma filtr na vodu i olej tj jde z nej opravdu jenom vdzuch bez nejakych necistot ci zbytku oleje. Taky to ma mnohem vetsi tlak nez nejaky sprej 
driv jsem si tyhle pseudo spreje kupoval taky ale ted mam 2 roky kompresor a to je uplne jina liga. Staci 3 minuty a i ten nejspinavejsi pocitac je jako novej
driv jsem si tyhle pseudo spreje kupoval taky ale ted mam 2 roky kompresor a to je uplne jina liga. Staci 3 minuty a i ten nejspinavejsi pocitac je jako novej
- LDK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, kompresor je lepší, ale přímo na panely bych ho nepoužíval, aby se nepoškodili.
Nějaký tip na filtr? kompresor mám, ale jak se zahřeje, tak umí plivat vodu.
Nějaký tip na filtr? kompresor mám, ale jak se zahřeje, tak umí plivat vodu.
- Strady
- Začátečník

-
LDK: Zavolal jsem do Epsonu a ty mě přehodily na AV Media a.s, že jim dělají servis. Po telefonu mi bylo řečeno, že pokud se jedná o závadu, tak to opravý na záruku ale pokud se jedná pouze o prach, tak ten se nestahuje záruka. Cena od 1000,- do 2000,- podle zašpinění.
Kompresor nemám, budu muset použít stlačený vzduch. Máte alespoň typ na značku, ať nekoupím nějaký paskvil?
Edit: LDK: taky se můžeš podívat na ty zelený svině http://imageshack.us/g/1/10181279/
Kompresor nemám, budu muset použít stlačený vzduch. Máte alespoň typ na značku, ať nekoupím nějaký paskvil?
Edit: LDK: taky se můžeš podívat na ty zelený svině http://imageshack.us/g/1/10181279/
- LDK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Strady
- Začátečník

-
Tohle je prach u DLP projektoru, ne? Jelikož jsem měl DLPečko a tohle přesně se mi stalo a myslel jsem, že je to čipem, když se fleky dělají i mimo vysílací plochu.
Tomu mému problému se říká: Green Dust Blob - když to hodíš do googlu, tak ti vyskočí stejné obrázky jako moje.
Tomu mému problému se říká: Green Dust Blob - když to hodíš do googlu, tak ti vyskočí stejné obrázky jako moje.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no kdyz sem videl ty vase fotky hned jsem vzal filtr u meho TW5000 a pekne ho vyfoukal kompresorem
.. ale fakt divny ze jsem s timto problem nikdy nemel, ze by naka vyrobni vada a prach se dostane do tela pristroje mimo urceny pruduch kde je filtr?
- LDK
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
podle mě má stradyho projektor nějakou vadu, normálně bych jim to poslal na reklamaci, protože takto se výrobek chovat nemá. jemný prach časem panely zanese, ale neměly by nijak výrazně ovlivňovat obraz.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak clanek o "cernem platnu" se odklada
jelikoz mam tedka dost nabitej program tak to necham zrejme az na konec Srpna.. Tak snad to vydrzite, stejne se snad budem pristi dva mesice valet v prirode a u vody
)
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takze po delsi "pauze" co se tyce psani recenzi o projektorech jsem si domluvil naky zajimavy projektory na testy
1) BenQ W1080ST (dorazi asi v pondeli)
- 1080p projektor ktery dokaze zobrazit velkou uhlopricku z male vzdalenosti, defakto obdoba jiz testovaneho 710ST o kterem jsem psal zde:
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75
- ktery dopadl vic nez dobre tj jsem celkem zvedav
2) BenQ LW61ST
- 720p "laserovy" projektor
Zde asi ceska premiera co se tyce Recenze, na to se celkem tesim (dorazi zhruba za 14 dni)
3) BenQ W7000
- 1080p vrchol nabidky u BenQ pro domaci pouziti...
ten dorazi zhruba za 4tydny...
Tj mate se na co tesit.. Dale bude recenze na Corsair Obsidian 900D a taky uz snad i na technologii "cerneho" platna v praxi, kde si jeste musim dojednat termin prezentace (je cas dovolenejch tj nemam bohuzel moc casu)
1) BenQ W1080ST (dorazi asi v pondeli)
- 1080p projektor ktery dokaze zobrazit velkou uhlopricku z male vzdalenosti, defakto obdoba jiz testovaneho 710ST o kterem jsem psal zde:
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=75
- ktery dopadl vic nez dobre tj jsem celkem zvedav
2) BenQ LW61ST
- 720p "laserovy" projektor
Zde asi ceska premiera co se tyce Recenze, na to se celkem tesim (dorazi zhruba za 14 dni)
3) BenQ W7000
- 1080p vrchol nabidky u BenQ pro domaci pouziti...
ten dorazi zhruba za 4tydny...
Tj mate se na co tesit.. Dale bude recenze na Corsair Obsidian 900D a taky uz snad i na technologii "cerneho" platna v praxi, kde si jeste musim dojednat termin prezentace (je cas dovolenejch tj nemam bohuzel moc casu)
- RadekFM
- Nováček

-
Tak podle me se prach primo na lcd panel moc nedostane, protoze by byl velice dobre videt, coz neni. Ale jinde urcite prach je, nejspis na nejakem filtru, cocce, zrcadle. Ale protoze neni v miste zaostreni jako lcd panel, tak je videt hodne rozostrene, takze vypada jako ty kolecka na fotce. Pokud ma ale projektor zoom, tak staci udelat mensi obraz a pak jde na ten prach zaostrit a je krasne videt.
- RadekFM
- Nováček

-
Takto vypada cerna plocha zaostrena na prach
[/URL]
[/URL]- RadekFM
- Nováček

-
a tokto na plose windows
48b9f344d52f_zps8ebbdb9c.jpg.html]
[/URL]
48b9f344d52f_zps8ebbdb9c.jpg.html]
[/URL]- RadekFM
- Nováček

-
Podotykam ze pokud je zaostreno na normalni obraz, tak ty kulate fleky od prachu jsou videt jen u tech nejvetsich kusu a sviti velice malo, takze pri projekci filmu nijak nerusi. Ctel jsem to vyfotit, ale mobil mi to bere jen jako cernou.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takze BenQ W1080ST dorazil a uz jsem nafotil naky fotky do recenze..

http://stratos1.rajce.idnes.cz/recenze_projektor
sasi vypada pekne tj behem dneska se vrhnu do zapojeni a skouseni jak ukazuje a maka
... Recenzi cekejte do 14 dnu..

http://stratos1.rajce.idnes.cz/recenze_projektor
sasi vypada pekne tj behem dneska se vrhnu do zapojeni a skouseni jak ukazuje a maka