potřeboval bych radu: plánuji koupit 2 notebooky (jeden mně, jeden sestře). Moje hlavní otázka zní: Vyplatí se koupit notebooky teď, nebo počkat na nové procesory Haswell?
-> Pro sestru by se hodil nějaký ultrabook - požadavky: vyšší rozlišení (alespoň 1600*900 a víc), přenosný do školy (-> lehký), cena kolem 20 tis., žádné velké požadavky na výkon -> proto zde bych asi i uvažoval o počkání, jelikož Haswell by měl mít novou grafiku (vypadla by naprosto potřeba dedikované), lepší poměr výkon/spotřeba -> prostě šitý na ultrabooky.... Byly byste stejného názoru? Pokud ne, jaký ultrabook byste doporučovali? (co jsem se díval v obchodech, tak valná většina z nich vypadává na display.... ten požadavek jsem dal především já (sestře, která dělá na starém notebooku, to rozlišení nevadí.... já, když se na něj podívám, tak mi je "špatně"
-> Pro mě to bude asi trochu těžší. Požadavky: cena kolem 25 tis. (kdyby bylo něco až do 30 tis., tak mi klidně řekněte... nevím ale, jestli seženu až takovou částku), kvalitní display (opět 1600*900 a víc), nechci herní dělo, ale rád bych na něm hrál nové hry, nevyžaduji takovou výdrž na baterku, na druhou stranu ho budu využívat i do školy (takže se musí zohlednit hmotnost) apod. ..... prostě klasické dilema, když člověk chce notebook jak na lanky (/občasné hraní), tak na vysokou školu
Otázka opět zní: Vyplatí se počkat na Haswell? Je pravda, že notebook bych vyloženě potřeboval až po letních prázdninách (takže v nouzi mohu počkat), na druhou stranu o prázdninách se koná nejvíce lanek apod., tak bych nechtěl čekat zbytečně
Ps: co říkate na tento notebook (oproti lenovu) ?: http://www.czc.cz/nb-gigabyte-p2542g-15 ... e1jtaadii8