Mám skříň CoolerMaster Elite 430 (odkaz na stránky výrobce).
Ve předu mám osazen referenčí CoolerMaster 120mm (odkaz) a v zadu a nahoře Fractal Desing 120mm (odkaz).
Původně měli být osazeny 2 sloty nahoře, ale zadní horní slot nejde osadit, mechanicky tomu brání konektor na CPU fan na desce :/ .
Můj celkový rozpočet činí asi 2000Kč.
Můj procesor má příkon 95W (Phenom II X4 925-viz popis), příliš netopí, ale BOX ho nezvládá, takže plánuji kopit Gelid Tranquillo Rev. 2 (odkaz) . Taktovat neplánuji, ale nechal bych si líbit teploty okolo 50°C v max. loadu
Pasta bude dodána s chladič, že? Takže tu řešit nemusím?
Dále bych chtěl dokoupit ještě alespoň jeden ventilátor - dolů nebo do strany, té strany se trochu bojím, na druhou stranu se mi celkem zahřívá grafika, mohlo by to odvádět teplo od ní.
Přemýšlím, že bych koupil znovu 2× 120 mm Fractal Desing, s kterým už mám dobré zkušenosti. Problém nastavá, protože deska zvládne regulovat max. 3 ventilátory + CPU Fan.
Jako řešení mě napadá monitoring(resp. fan control) a rovnou bych tam zapojil všech 5 ventilátorů, abych si je mohl regulovat, podle potřeby.
Zamlouvá se mi něco jako http://www.czc.cz/scythe-km03-bk-kaze-m ... 5q94i6ccib nebo dražší Zalman, ale dostávám se tady už jemně nad 2k.
Má někdo nějaké alternativy? Budu vděčný.