Přesunutí os z hdd na ssd
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Daveid
- Začátečník

-
Přesunutí os z hdd na ssd
Dobrý den, chtěl bych vědět jak přesunout os z hdd na ssd, aby na ssd byl pouze operačńi systém a programy, nebo hry zůstaly na hdd.
CPU: Intel Core i5 3570K GPU: Gigabyte GV-N760OC-2GD rev. 2.0
RAM: 8GB CL9 1333 mhz HDD: 1TB Samsung SSD: 120 GB Kingston MB: MSI Z77A-G41
PSU: Crono Cr-750
RAM: 8GB CL9 1333 mhz HDD: 1TB Samsung SSD: 120 GB Kingston MB: MSI Z77A-G41
PSU: Crono Cr-750
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Přesunutí os z hdd na ssd
To prakticky nepujde. Sice v programech pri klonu se daji vyloucit adresare ktere se nepresunou a podobne figle, ale provazanost na operacni system tam zustane na puvodni umisteni.
Nebude to funkcni u programu co vyzaduji instalaci, u her ktere staci po instalaci uz jen kopirovat to pujde.(co si vzpomenu, treba UTcko, wowko atd..)
Pokud kupujes nebo mas mensi SSD kam se ti to nevejde, budes muset stejne udelat cistou instalaci systemu a nainstalovat hry a programy znovu.
Nebude to funkcni u programu co vyzaduji instalaci, u her ktere staci po instalaci uz jen kopirovat to pujde.(co si vzpomenu, treba UTcko, wowko atd..)
Pokud kupujes nebo mas mensi SSD kam se ti to nevejde, budes muset stejne udelat cistou instalaci systemu a nainstalovat hry a programy znovu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- cameroncz
- Středně pokročilý

OS přetáhnout nepůjde. Já, když jsem si dokoupil SSD, tak jsem na něj nainstaloval čistej OS, na starém HDD smazal starý OS. A všechno šlape v pohodě dál.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Samozřejmě, že partition s OS jde naklonovatcameroncz píše:OS přetáhnout nepůjde...
@Daveid: Pokud máš disk rozdělen na systémový a datový oddíl, je to úplně bez problémů. Prostě přes utilitu dle tvého výběru systémový oddíl naklonuj na SSD, přiděl mu tam "active" flag a možná budeš muset obnovit MBR přes instalační médium Windows (fixmbr + fixboot).
//Tady je celkem solidní návod - How To Migrate Windows 7 to a Solid State Drive
- Butch
- Středně pokročilý

Jenze tam nejde jen o klon. On z instalace co ma tedka asi vice giga nez to SSD chce system naklonovat na SSD a programy a hry nechat na puvodnim disku.
Tj vytrati se provazani programu a her na system, protoze budou na jinym disku.
Imigovaci sw umi vyloucit nejaky adresare nebo soubory tak aby se to nezalohovalo, ale ja bych touto cestou nesel. Udelal bych si pekne cistou instalaci.
Alespon tak jsem to pochopil.
Tj vytrati se provazani programu a her na system, protoze budou na jinym disku.
Imigovaci sw umi vyloucit nejaky adresare nebo soubory tak aby se to nezalohovalo, ale ja bych touto cestou nesel. Udelal bych si pekne cistou instalaci.
Alespon tak jsem to pochopil.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06