Kvalitní zvuková karta do pc - poslech sluchátka

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
saard
Nováček
Nováček

Kvalitní zvuková karta do pc - poslech sluchátka

Příspěvek od saard »

Ahoj, poradil byste mi někdo, jakou zvukovou kartu do pc, když chci co nejkvalitnější poslech ... stereo!!! Jde mi čistě o hudbu a poslech přes sluchátka (Sehnheiser HD595). Chci si udělat radost ..))) Dík všem za radu.

Petr
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní zvuková karta do pc - poslech sluchátka

Příspěvek od dexterav »

Xonar ST/X
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Alebo novy Creative SoundBlaster ZxR ;-)
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Jednoznačně Xonar Essence ST. Pokud není PCI, tak STX, ale ST je zvukově lepší.
KAS
Nováček
Nováček

Příspěvek od KAS »

Onkyo Wavio
Nesolidní IT firmy: DXT, 100Mega
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

onkyo asi nebude vhodné, jelikož nemá sluchátkový zesilovač což aspoň ASUSka má, navíc je zbytečně drahá

co vlastně dělá ST zvukově lepší oproti STX?
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ÿthren píše:co vlastně dělá ST zvukově lepší oproti STX?
Nic, ta karta je nativne pro PCI a je na ni prevodnik pro PCI-E, takze proto je lepsi PCI verze
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Mám stejná sluchátka a nejlépe zněly s Xonarem D2. Momentálně mám Xonar Essence ST a D2 mi zněla o chlup lépe. Po zapojení přes headamp se výrazně zlepšila dynamika zvuku.
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Don píše:
ÿthren píše:co vlastně dělá ST zvukově lepší oproti STX?
Nic, ta karta je nativne pro PCI a je na ni prevodnik pro PCI-E, takze proto je lepsi PCI verze
Ne, ST má na sobě ještě integráč od Cirrus Logic, který ve velké míře eliminuje jitter a je to dost slyšet. Taky má I2S výstupy na konektoru pro další případné D/A kdyby někdo potřeboval 7.1.

D2 tu mám, značně jsem si ji upravil a používám ji na měření. ST(X) by měla být ale ve výchozím stavu mnohem lepší. Pokud by někdo chtěl ST(X) vylepšit, stačí vyměnit ty 2114 operáky za AD8066 (přes redukci ze SOIC na DIP). Testováním se mi nejvíc osvědčily tyto - díky jejich šířce pásma do I/V sekce perfektně zapadnou.
saard
Nováček
Nováček

Příspěvek od saard »

Díky moc všem za pomoc a rady ...))) budu se s tím muset nějak poprat ... ale výhoda je, že si to člověk může vyzkoušet ..případně vrátit ...)). Mám určitá očekávání, která si myslím nebude problém splnit .. protože cokoliv musí být lepší, než integrovaná zvukovka na základní desce ...))) ... takže uvidím a určitě se podělím o své dojmy.
:) Díky všem.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

proste vezmi ST/STX
STX by som zobral ak často upgraduješ PC kedže PCI sloty začínajú byť vzácne resp dosť obmedzujú výber dosiek
mal som obe
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
saard
Nováček
Nováček

Příspěvek od saard »

.. jj určitě pci-e ... ))) pc upgraduju cca. 1x za 2 roky ... )))
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“