Samovolné vypínání PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- b.xion
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Samovolné vypínání PC
Zdravím,
prosím o radu. Samovolně se mi vypíná PC. Začalo to pouhýma restartama a teď už se PC pouze vypíná. Pc jde nahodit pouze po hrubém zatřesení nebo nebo nárazem o zem. Zapínání vyžaduje postupem času čím dál větší násilí
Upozorňuji, že to není při nejaké velké zátěži.
PC je starší :
Seasonic S12 500W
Asus P5E - X38
Core2Duo E8400
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 CORSAIR XMS2 DOMINATOR
Díky za rady.
Hladis//Presun do spravne sekce
prosím o radu. Samovolně se mi vypíná PC. Začalo to pouhýma restartama a teď už se PC pouze vypíná. Pc jde nahodit pouze po hrubém zatřesení nebo nebo nárazem o zem. Zapínání vyžaduje postupem času čím dál větší násilí
Upozorňuji, že to není při nejaké velké zátěži.
PC je starší :
Seasonic S12 500W
Asus P5E - X38
Core2Duo E8400
4GB (KIT 2x2GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 CORSAIR XMS2 DOMINATOR
Díky za rady.
Hladis//Presun do spravne sekce
- cameroncz
- Středně pokročilý
Re: Samovolné vypínání PC
Zkontroluj kabely, vyresetuj CMOS, zkontroluj teploty. Třeba budeš mít štěstí a najdeš chybu
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- tielka
- Středně pokročilý
Tím pádem máš HDD v hajzlu s bednou se nemlátí aby se to zaplo... může to být cokoliv to chce rozebrat vyčistit zkontrolovat jestli se vše točí atd....
- b.xion
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
HD v hajzlu nemám. Mám 3 a vše OK ( ale jsem lehce překvapen ) a styl tohodle zapínání praktikuju už několik měsíců. Začínám mít ale obavu, že už moc dlouho nevydrží, vzhledem k nutnému zvětšujícímu se násilí.
Už jednou jsem kontroloval kabeláž, teplotou to rozhodně není, ale asi budu muset pc kompletně rozebrat a zkusit znovu složit.
Už jednou jsem kontroloval kabeláž, teplotou to rozhodně není, ale asi budu muset pc kompletně rozebrat a zkusit znovu složit.
- cameroncz
- Středně pokročilý
Stejně ale platí, že mlátit do PC je šílenství.. Zkus třeba HD tune pro a projet primární HDD, jestli nenajde chyby. Btw jak si zjistil, že je v pořádku? Usuzuješ to z toho, že se načte OS, nebo si už zkoušel nějaký test?
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- tielka
- Středně pokročilý
pokud budeš mít vše OK tím se rozumí že se ventoše budou točit žádný prach na HW pak můžem řešit ony restarty nebo vypnutí.... v podstatě takhle PC vypíná CPU při přehřátí,může to dělat studený spoj,špatné časování pamětí atd.....je toho hodně takže to chce vylučovací metodu.....
- b.xion
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
To jo, ale kdyby to bylo v časování nebo něco takovýho, tak se přece nebude dít to, že nezapnu PC nijak jinak než nárazem.
- tielka
- Středně pokročilý
napsal že to začalo restartama takže s toho je třeba vycházet... nikdo tu nemá křištálovou kouli aby ti řekl co to je jak říkám vylučovací metoda...
- cameroncz
- Středně pokročilý
Začni už vylučovat možné příčiny.
Pokud je kabeláž ok, tak odendej bočnici, a až se začne vypínat tak koukej, jestli neuvidíš něco divného. Zresetuj nastavení v biosu, vyresetuj CMOS. Stáhni ten HDTUNE pro, projed testy a hod sem screeny. Stáhni si nějaký program na měření teplot, třeba open hardware monitor, a v zátěži sem hoď screen.
Já bych se primárně zaměřil na ten HDD. Kdyžtak upřesni to s tím zapínáním. To jako nejdřív do pc mlátíš, a pak ho zkusíš zapnout?
Pokud je kabeláž ok, tak odendej bočnici, a až se začne vypínat tak koukej, jestli neuvidíš něco divného. Zresetuj nastavení v biosu, vyresetuj CMOS. Stáhni ten HDTUNE pro, projed testy a hod sem screeny. Stáhni si nějaký program na měření teplot, třeba open hardware monitor, a v zátěži sem hoď screen.
Já bych se primárně zaměřil na ten HDD. Kdyžtak upřesni to s tím zapínáním. To jako nejdřív do pc mlátíš, a pak ho zkusíš zapnout?
- b.xion
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Tlačítko power nefunguje, on naskočí jen po tom mlacení zase sám od sebe. Jako zkusím vylučovačku, mě jen napadlo jestli to nění nějaká běžná věc s kterou se už někdo setkal.
- cameroncz
- Středně pokročilý
Tak pokud se zapne sám od sebe, tak se koukni ještě jednou na napájecí kabely. Koukni na kabel, který vede do zdroje z venkovní sítě. A kdyžtak se koukni i na napájecí kabely uvnitř pc.
- b.xion
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
PC rozebráno a složeno, zatím běží dobře. S velkou pravděpodobností se jednalo o volně poletující šroubek v PC, který jsem objevil
- tielka
- Středně pokročilý
No vidíš ještě jaké jsou teploty...
- b.xion
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak do dnešního dne bez jakéhokoliv vypnutí či restrartu. Považuji problém za vyřešený a děkuji všem za reakce a snahu o pomoc.
Ps.: teploty byly do teď v pořádku, takže neřekl bych že by byl nějak zásadní problém. Musel bych nainstalovat Everest nebo něco bodobnýho a na to sem moc líný. To je asi poznat, když mi trvalo několik týdnů až měsíců vyndat šroubek
Ps.: teploty byly do teď v pořádku, takže neřekl bych že by byl nějak zásadní problém. Musel bych nainstalovat Everest nebo něco bodobnýho a na to sem moc líný. To je asi poznat, když mi trvalo několik týdnů až měsíců vyndat šroubek