Tip na SW pro střih většího než FullHD videa

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tip na SW pro střih většího než FullHD videa

Příspěvek od X-COM »

Mám velký monitor (2560*1440), a když nahrávám videa třeba z her, nemám možnost je jednoduše sestříhat, protože nemám program, který by takové video uměl uložit v původním rozlišení.

Máte někdo tip na střihový program, který by splňoval následující?
- nutně ukládání v rozlišení aspoň 2560*1440
- ideálně úplně zdarma (je to jen pro zábavu, takže bych byl ochotný za to dát maximálně tak 2.500Kč)
- ideálně s GPU akcelerací
- kvalitní real-time náhled při střihu
- nedělám na tom žádné zázraky (sestříhnout, přidat text)

Z placených jsem našel třeba PowerDirector 11 Ultra http://www.cyberlink.com/products/power ... en_EU.html
Pracujete s ním někdo? Máte k němu nějaké výrazné výhrady, nebo ho můžete doporučit?

//Edit:
Tak jsem teď PowerDirector vyzkoušel a:
1) Ve výstupních formátech není 2560*1440. (ideální by bylo, kdyby rozměr byl tak velký jako největší video, ze kterého se výsledek skládá)
2) GPU Akcelerace mým Radeonem nefunguje (0% aktivita, mám obě položky v nastavení akcelerace povolené, Avivo nainstalované [prý má být]).
3) Renderování do 3840*2160 přes procesor trvá cca 6,4násobek délky videa.
4) Výsledné video je perfektní, takže když se bude renderovat rychleji (GPU), je to v pohodě.

//Edit2:
Zkoušel jsem teď i Sony Vegas Pro, ale
1) Dost tápu ve výstupních formátech, zase jsem nenašel 2560*1440, ale navíc jsem nenašel prstě nic na 1920*1080. Jak to tam můžu dostat?
2) Video se mi importuje bez zvuku nebo nevím, jak ho zapnout. Jak?
3) Při renderování se mi pořád nepoužívá GPU akcelerace, přestože to tam AMD renderer píše.
4) renderované video není kvalitní, poskakuje (to je nejspíš dáno tím, že to neumím nastavit)
5) Cena je úplně mimo mé představy.

Jdu vyzkoušet Adobe Premiere Pro CC, jestli tam bude fungovat GPU akcelerace out of the box. Údajně jsou Radeony podporované. Taky doufám, že tam nebude problém se zvukem a výstupním rozměrem pro nováčka, jako jsem já.

//Edit3:
Premiere CC taky nějak nezvládá zvuk, tak asi mám něco nastavené špatně. Ale cena je pro mne mimo, tak se tím nehodlám zaobírat.

Nicméně jsem se vrátil k laborování v PowerDirectoru, jelikož to byl software, který mi fungoval krom akcelerace ideálně.
A zjistil jsem, že GPU akcelerace funguje, ale jen do FullHD.

Nějaké porovnání:
AVS Video Editor - CPU rendering - kvalita OK, 990MB, doba renderování 10:00
PowerDirector - CPU rendering - kvalita OK, 855MB, doba renderování 6:10
PowerDirector - QuickSync rendering - kvalita OK, 909MB, doba renderování 4:08
PowerDirector - Radeon rendering - kvalita horší, 678MB, doba renderování 6:00

Ovšem PowerDirector občas padá při importování nových videí.
Zkusím v něm teď upravit pár videí a uvidím, jak moc je použitelný.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
jardakill
Začátečník
Začátečník

Re: Tip na SW pro střih většího než FullHD videa

Příspěvek od jardakill »

MB-ASUS Maximus Extreme Z790. CPU-i9 14900KS. Paměti DDR5-Skill 2x24GB 8000.GK-ASUS Astral RTX 5090 OC. Zdroj- Seasonic PRIME TX-1600 Noctua Edition, 1600W. ZK-CSB ZXR.Disky- Samsung SSD M.2 980PRO 1GB, Kingston SSD M.2 FURY Renegate 2GB.Chassis-Corsair iCUE LINK 9000D AIRFLOW White rychlá voda na všem. Monitor Asus 4K PG42UQ.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

jolsak píše:Co takhle Avid?
Máš s ním zkušenosti?
Funguje export do >FUllHD? Konkrétně do 2560*1440?
Funguje GPU akcelerace v těchto rozlišeních?

(V noci jsem si hrál s tím PowerDirectorem a byl úplně stabilní. Jen mi teda nefungovala batch produkce [produkovala černé video bez zvuku], ale neměl jsem čas to pořádně zkoumat)

Budu rád za všechny další tipy.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

Co máš za cpu? Zajímalo by mě jak a na čem trvá takovýhle rozlišení, díky.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Měl jsem to v podpisu, podpis zmizel, jdu to tam zase napsat.
Naposledy upravil(a) X-COM dne úte 11. čer 2013, 12:28, celkem upraveno 1 x.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

a custom nastavenie na výstup nemáš?
lebo štandart je práve to FHD
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

dexterav píše:A custom nastavenie na výstup nemáš?
Lebo štandart je práve to FHD.
Vůbec nevím, o čem se bavíš. Který program? Řešíš tu GPU akceleraci?
Pokud GPU akcelerace nebude na vyšších rozlišeních v daných programech fungovat, tak si vystačím s FullHD.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ved píšeš že 2560 nemáš vo výstupnom formáte
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

dexterav píše:ved píšeš že 2560 nemáš vo výstupnom formáte
Ano, to nemám.
V současném stavu se renderují jen FullHD videa ze zdrojových 2560*1440.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

S premierou by to neměl být problém, CS6 tam má mnoho přednastavených modu pro render, docela věřím že tam je i tvé rozlišen. Popřípadě ho není problém změnit ručně.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Maddogg píše:S premierou by to neměl být problém, CS6 tam má mnoho přednastavených modu pro render, docela věřím že tam je i tvé rozlišen. Popřípadě ho není problém změnit ručně.
Věřím tomu, že Premiera je všehoschopná. Má naopak asi tolik funkcí, že není dostatečně blbuvzdorná, když nedokážu intuitivně naimportovat video se zvukem.

Už to ale neřeším. Ten PowerDirector má GPU akcelerovaný rendering do FullHD, což teď používám. A případně umí neakcelerovaný export do velkých rozměrů.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“