Rozvody LAN po domě
Moderátor: Don
- honzanun
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Rozvody LAN po domě
Zdravím, máme novostavbu a v ní v každém pokoji vyvedenu zásuvku LAN. Celkem se jedná o 7 místností (zásuvek). "Přívod internetu je na půdě, tzn je tam router. Jak to ideálně rozvést do celého domu. jek udělat, aby po celém domě byly jak "živé" zásuvky LAN, tak Wi-Fi (jedná so o třípodlažní dům s půdou (suterém s garáží a dvěma místnostmi, přízemí (hlavní místnost, kuchyně a pokoj pro hosty a 1. patro - tři pokoje.
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozvody LAN po domě
Možná by to zvládl pokrýt wifinou i jeden dobře umístěný router. Pokud ne tak 2x router + nějaký(é) switche, podle rozložení. Ale pokud už to máš rozvedené, tak tam asi už nějaký switch máš ? Nebo ti trčí na půdě 7 kabelů ? 
- honzanun
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ano, na pude mi trci sedm kabelu... 
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
- pbjun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Resil jsem ve starem baraku a vsechno sem dal do sklepa - router na internet na pude, z nej kabel do sklepa, ve sklepe rack, v nem slusnej rackovej switch s managementem, veskere kabely sem stahl do sklepa, do racku jsem umistil i domaci server a je to ideal... Ve sklepe mame porad priblizne stejnou teplotu - cca 16°C takze vsemu se tam dlouhodobe dari. Tot vse co se tyka kabelu. Co se tyka wifi tak mam jeden router evolve s original 2x antenou v prizemi a signal je naprosto dostacujici jak ve sklepe tak v prizemi tak i v patre. Dosah mame jeste cca 20m na zahradu.
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V tom případě, kvalitnější router s gigabit porty a 8 portový gigabit switch a vyjde ti to akoráthonzanun píše:Ano, na pude mi trci sedm kabelu...