Potize s temer novym PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- beeno80
- Nováček
-
Potize s temer novym PC
Ahoj,posledni dobou me neustale vytaci PC...
jde o to,ze nekdy zamrzne - pomuze jen tvrdy restart...nekdy je to zase Modra smrt - pokazde s jinym kodem...
celkem často se mi restartuje ovladac grafiky...
nekdy se stane ze se mys a klavesnice rozsviti cca az minutu po najeti do win...do te doby mrtve
najeti do win trva podle nalady pocitace - nekdy je to do minuty,nekdy nez s tim muzu pracovat,uběhne třeba 5 minut...
Dela to u PC bez zateze,nebo při projizdeni internetu...vicemene PC není nijak extra vytizeny
Zkousel jsem odinstalovat programy,ktere za poslední dobu byly instalovane,projet cele na viry,cervy atd...aktualizace ovladacu...uz jsem z toho mimo a nevim si moc rady...
sestava je : deska Asus M5A97 EVO,Procesor AMD phenom 965 BE - momentalne bezi v zakladnich taktech,Ram Kingstone HyperX - 2x4GB,disk Seagate st 1000dm-1 Tb,Grafika Asus GTX 660 TI,zdroj ještě upresnim...
A win 7 - 64
Vicemene mam podezreni prave na ten zdroj,ale nezda se mi to.
Diky za kazdou radu,komunikaci...
jde o to,ze nekdy zamrzne - pomuze jen tvrdy restart...nekdy je to zase Modra smrt - pokazde s jinym kodem...
celkem často se mi restartuje ovladac grafiky...
nekdy se stane ze se mys a klavesnice rozsviti cca az minutu po najeti do win...do te doby mrtve
najeti do win trva podle nalady pocitace - nekdy je to do minuty,nekdy nez s tim muzu pracovat,uběhne třeba 5 minut...
Dela to u PC bez zateze,nebo při projizdeni internetu...vicemene PC není nijak extra vytizeny
Zkousel jsem odinstalovat programy,ktere za poslední dobu byly instalovane,projet cele na viry,cervy atd...aktualizace ovladacu...uz jsem z toho mimo a nevim si moc rady...
sestava je : deska Asus M5A97 EVO,Procesor AMD phenom 965 BE - momentalne bezi v zakladnich taktech,Ram Kingstone HyperX - 2x4GB,disk Seagate st 1000dm-1 Tb,Grafika Asus GTX 660 TI,zdroj ještě upresnim...
A win 7 - 64
Vicemene mam podezreni prave na ten zdroj,ale nezda se mi to.
Diky za kazdou radu,komunikaci...
- Kreatura
- Nováček
Re: Potize s temer novym PC
Nemyslim si ze by tohle dělal zdroj. Viděl bych to spíš na základní desku. Zkus nám dát minidump
- beeno80
- Nováček
-
staci to takhle ?
jinak vikend jsem pryc,ozvu se az v nedeli. Zatím moc dekuju...
jinak deska je stara cca před necelými 2 mesici...ze by se odporoučela ?
Nejstarsi v sestave je procesor - cca 1 rok - ted jsem zjistil ze mi chybuje 3 jadro v OCCT
a zdroj - Enermax liberty - 500 W
jinak vikend jsem pryc,ozvu se az v nedeli. Zatím moc dekuju...
jinak deska je stara cca před necelými 2 mesici...ze by se odporoučela ?
Nejstarsi v sestave je procesor - cca 1 rok - ted jsem zjistil ze mi chybuje 3 jadro v OCCT
a zdroj - Enermax liberty - 500 W
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
enermax liberty, hmm, hodně starý zdroj, jak dlouho ho máš?
- beeno80
- Nováček
-
no,rekl bych ze +- 2 roky...prezil ze stare sestavy,ktera slapala bez vetsich problemu...
- beeno80
- Nováček
-
tak dnes opet Modra smrt...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- beeno80
- Nováček
-
tak deska sla na reklamaci...po jednom restartu to uz ani nenajelo.Uvidime jak se Asus vyjadri...
Takze ve finále nova deska - klekl severni mustek - pry uplne bezna věc těchto desek.
Po vymene desky za novou se ani tak PC nerozjel...
Ve finále se zjistilo,ze i když Asus na svém webu uvadi podporu starsich Phenomu II,ze tyto procesory deska neumi - i po flashnuti spravneho biosu.
Desku se podarilo vrátit...Novy procesor asi nepripada v úvahu - myslim ze AMD nenabizi nic zajímavého s timto socketem,respektive nic zajimavejsiho ,nez je stara dobra 965 BE...
Tim padem asi zrejme prodej AMD procaku a vydat se cestou Intelu (i když nerad)
Takze asi vyreseno...
Tak ještě poslední Edit : Nedalo mi to a koupil jsem tu samou desku u konkurence. Vse slape jak ma...takze jsou dve moznosti : Bud jsem narazil opet na kus,ktery bude nejakou dobu behat a nebo se se mnou v CZC uz nechteli bavit....)
Takze ve finále nova deska - klekl severni mustek - pry uplne bezna věc těchto desek.
Po vymene desky za novou se ani tak PC nerozjel...
Ve finále se zjistilo,ze i když Asus na svém webu uvadi podporu starsich Phenomu II,ze tyto procesory deska neumi - i po flashnuti spravneho biosu.
Desku se podarilo vrátit...Novy procesor asi nepripada v úvahu - myslim ze AMD nenabizi nic zajímavého s timto socketem,respektive nic zajimavejsiho ,nez je stara dobra 965 BE...
Tim padem asi zrejme prodej AMD procaku a vydat se cestou Intelu (i když nerad)
Takze asi vyreseno...
Tak ještě poslední Edit : Nedalo mi to a koupil jsem tu samou desku u konkurence. Vse slape jak ma...takze jsou dve moznosti : Bud jsem narazil opet na kus,ktery bude nejakou dobu behat a nebo se se mnou v CZC uz nechteli bavit....)