Kompakt, ktery umi zaroven dobre natacet videa

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kompakt, ktery umi zaroven dobre natacet videa

Příspěvek od BRUCEF »

Ahoj,

poradite jaky fotak, ktery umi zaroven natacet dobra videa HD, lepe Full HD a stabilizaci video snimku?

Nasel jsem nektere typy, ktere by se mi libily a jsou z druhe ruky:

Sony Cyber-shot HX9 (V)
Sony Cyber-shot HX5

Podle recenzi na digimanie umi oba videa bezvadne. Jsou uz trochu starsi, maji li-on akumulatory a zrejme bez zaruky.

Ma otazka take smeruje k bazarovemu vs novemu.
Najde se fotak, ktery umi stejne kvalitni videa jako uvedene dva typy nahore v podobne cene?

Sice bych nejradeji fotak na tuzkove baterie, v planu mam Eneloop -2000mA
A cenove jediny ktery pripada v uvahu je
http://www.czc.cz/canon-powershot-sx150 ... 8/produkt/

Myslim, ze to je poctivy pracant, jen mirne mrzi absence FHD videa.
Jen nevim, jak kvalitni ma stabilizaci pri nataceni videa.

A cena, kterou chci dat je max 4000Kc.

Diky za rady
Naposledy upravil(a) BRUCEF dne sob 29. čer 2013, 19:41, celkem upraveno 1 x.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Kommpakt, ktery umi zaroven dobre natacet videa

Příspěvek od Butch »

Doporucim stejny jako ve vedlejsim threadu.
Kupoval jsem zene kompakt aby ho mohla pouzivat i na nataceni.

http://www.czc.cz/olympus-sh-25mr-cerve ... 41/produkt

Tady nekdo daval vzorek videa: http://www.youtube.com/watch?v=yNScwCammqo
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompakt, ktery umi zaroven dobre natacet videa

Příspěvek od BRUCEF »

Butch:
Diky za tip.
Tak jsem precetl par recenzi o na digimanii apod a zjistil, ze se sice zlepsuje kvalita videa a technicke vlastnosti, ale bohuzel klesa kvalita porizovanych fotografii vlivem honby za mpix.

Docela by me zajimala recenze srovnani starsich 5-10 mpix fotaku vs novejsi 15-20 mpix. Stejne nechapu, kdo to vyuzije. Fotim 6 mpix a stejne fotky zmensuji na pouzitelny format na monitoru.

Takze jsem nabyl dojmu, ze budu mit drazsi fotak s kvalitnejsim videem , ale horsi fotky......
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jen pro priklad co se tyce toho videa.
Kupovali jsme tchanovi k vanocum 2012 kameru ktera neni full HD, jenom normal HD. Samsung HMX-F80 asi za 3500Kc.
Videa to dela otresny, tenhle fotak je dela xkrat lepsi, hlavne mene zrneni a lepsi komprese.
Kdyby jsme to vedeli, vubec bychom levnou kameru nekupovali. Videl jsem z toho predtim videa na netu nez jsme to kupovali, byly z exterieru kde je dobre svetlo a kvalita usla.
V Interieru mi to prijde ze to nataci hure nez 4roky stary mobil. Nechapu proste jak takovej shit dokaze nekdo nabizet.

Fotak jsem prave volil podle ostatnich parametru, na Mpix taky nejak nehledim. Fotime v 8mpix a fotky jsou slusny. Akorat mozna co se tyce barevnych detailu, tak pri horsim svetle se trosku slevaji.
Je to videt na fotce kdyz si ji clovek zvetsi, ale kdyz vytiskne 10x15 nebo na A4, tak to clovek nepozna vubec.
Nejaky maskovani sumu nebo co to je. Vis co, manzelce to staci. Ja fotim zrcadlovkou :-)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Butch:
Ja jsem fotoamater a uprimne nechapu k cemu tolik mpix, kdyz ve vysledku akorat mrvi obraz.
Jen zbezne jsem hledal na czc fotaky, 12 mpix jsou paradoxne nejdrazsi.
Nechci do toho vic zabredavat, staci, ze se s tim patlam dnes s konstatovanim viz vyse.
Tim netvrdim, ze dokazou high mpix kompakty dobre fotit, ale ja se v tech vlastnostech absolutne nevyznam. Jen co jsem vycetl, tak je jedno, zda fotim s 16 mpix full nebo si fotky zmensim napr na 8 mpix, tak pry sum a kvalita zustava stejne (hnusna) , fotak to jen digitalne zmensi... Pisu, jak jsem pochopil. Na druhou stranu jsem cetl jen "profi" recenze na digimanii, kde jsou jini docenti a hledaji kazdou chybicku. Napr u toho Canonu nadavaji na vyvazeni bile, tak nevim jak moc je to aktualni a zda mi to na vysledne fotce 1920x1080 bude videt.....
U Sony fotaku zase stezuji na deformaci fotek na okrajich.....

Prosimte na co si tedy dat pozor pri vybirani? Ohnisko, apod......

Pro me foto-potreby staci to co mam S630-6 mpix( bohuzel mi odkracel snimac-vodorovne pruhy na fotkach ).
A s mym 3 mpix - fotakem na mobilu se foti spatne fotky i do inzeratu ;-)
Kdyz uz novejsi, tak jsem chtel i kvalitnejsi videa. Fotim obcasne fotky a momentky + rad bych natacel kvalitnejsi videa s hybajicimi se objekty (moto) s 1h a vice zaznamem. A na to jak jsem vycetl mi 1 akumulator urcite stacit nebude. Proto AA baterie - radeji bych koupil 4 Eneloopky za 300kc a mohl tocit do aleluja, nezli kupovat nahradni akumulator za x set.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Covece na hybajici se objekty bych rekl ze to bude mit malo fps(bude se to trochu cukat, jako vidis v tom videu kdyz se rozhlizi po krajine. Je to spise na nahravani v klidku.
Nejsem si jist jestli najdes kompromis nejakej, kompakt je vzdy o nejakym kompromisu.
Vetsinou mrknu na parametry ktery pozaduji, prectu par recenzi a koupim. Nejak zvlast to neresim.
Zene to staci. Za cenu kolem 4k nemuzes chtit zazraky. Jen jsem chtel napsat ze co se tyce videa, strci to do kapsy i kamery kolem 3-4K. Asi treba ne vsechny, ale je slusny za ty penize.
BRUCEF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRUCEF »

Butch: Chapu, kazdopadne diky za rady. Neco jsem precetl a ted to vstrebavam.
Zrejme pockam na nejakej lehce jetej kus na Aukru.
Do noveho se mi nechce, precejen fotak pouzivam parkrat za mesic.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Je to o velikosti čipu, 10+ mpix se hodí, při ořezávání atd. Jelikož kompakty mají malý čip, tak ta kvalita jde do háje. U zrcadlovky je to jiná.
CarlS
Nováček
Nováček

Příspěvek od CarlS »

Skus taky Nikon P330, ten ma mody jako zrkadlovka a ma take full HD video. Vcelku dobry treba kouknut.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“