Pracovně herní notebook do 30 000
Moderátor: Don
- Beleval
- Nováček
-
Pracovně herní notebook do 30 000
Jaký je váš rozpočet?
Do 30 000 CZK
Jakou velikost notebooku preferujete?
15“ – 16“
Preferujete nějaké značky?
S notebooky mám zkušenost jen z pracovními nástroji, osobně už pár let notebook nemám, tak u značky preferenci nemám.
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Klasicky multimédia, kancelářská práce, úprava fotek, lehce programování a pak hlavně hry, když vyjde čas.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Většinou na stole + přenesení po bytu, na víkend odvoz autem nebo vlakem k rodičům. Max, na dovolenou párkrát za rok převoz v batohu na zádech.
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Hry určitě. momentálně Skyrim, Farcry 3, X-com, Crysis, Zaklínač... Ale kromě nových her i pár starších bych si příležitostně zahrál (Anno, Dosbox emulace, etc...)
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
98% času jsem v dosahu zásuvky. Max. cca 4 hodiny ve vlaku nebo na sedačce, pod pergolou. Ty 4 - 5 hodin kancelářské práce by byly ideál.
Jaký operační systém?
Na práci si "vystačím" s linuxem, max v něm virtualizací, ale kvůli hrám variantu na Windows budu potřebovat (Ideálně Win 7, ale s Win 8 si snad zvyknu).
Displej
Rozlišení 1920 * 1080, externí monitor to samé. Ideálně "reálné" barvy kvůli fotografiím a tmavý aby nebyly venku odlesky.
Kvalita zpracování a design
Musí přežít přenášení ve futrále, i po bytě kdy je přenášen zaplý, nebo zvedán za "roh", ale většinou jen bude ležet na stole.
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
2 - 3 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete? - I7
Jak velká má být operační paměť?
minimálně 8GB, nejlépe s možností pozdějšího rozšíření.
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Hlavně dle ceny co nejlepší výkon.
Jak velký má být pevný disk?
CCA 750 GB minimálně + SSD na systém a aplikace.
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Vystačím si i bez ní, ale aspoň jednu DVD mechaniku doma chci, tak v nouzi bych přikoupil externí.
Dle prohlídek eshopů mi nejlépe vyšly tyto dva:
MSI GE60 2OE-029CZ
- prý snad lepší chlazení, menší lehčí, má mechaniku, kvalitnější provedení a časem se dá docvaknout druhý disk SSD vedle klasického
Lenovo IdeaPad Y510p
- Lepší grafiky v SLI, ale pokud to hra nevyužije tak zase výrazněji slabší. prý je více poruchový, hůře zpracovaný i s horším chlazením. Navíc kratší výdrž a nemožnost rozšíření o SSD.
Který by jste mi doporučili, nebo ještě do srovnání přidali?
Díky moc.
Do 30 000 CZK
Jakou velikost notebooku preferujete?
15“ – 16“
Preferujete nějaké značky?
S notebooky mám zkušenost jen z pracovními nástroji, osobně už pár let notebook nemám, tak u značky preferenci nemám.
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Klasicky multimédia, kancelářská práce, úprava fotek, lehce programování a pak hlavně hry, když vyjde čas.
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Většinou na stole + přenesení po bytu, na víkend odvoz autem nebo vlakem k rodičům. Max, na dovolenou párkrát za rok převoz v batohu na zádech.
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Hry určitě. momentálně Skyrim, Farcry 3, X-com, Crysis, Zaklínač... Ale kromě nových her i pár starších bych si příležitostně zahrál (Anno, Dosbox emulace, etc...)
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
98% času jsem v dosahu zásuvky. Max. cca 4 hodiny ve vlaku nebo na sedačce, pod pergolou. Ty 4 - 5 hodin kancelářské práce by byly ideál.
Jaký operační systém?
Na práci si "vystačím" s linuxem, max v něm virtualizací, ale kvůli hrám variantu na Windows budu potřebovat (Ideálně Win 7, ale s Win 8 si snad zvyknu).
Displej
Rozlišení 1920 * 1080, externí monitor to samé. Ideálně "reálné" barvy kvůli fotografiím a tmavý aby nebyly venku odlesky.
Kvalita zpracování a design
Musí přežít přenášení ve futrále, i po bytě kdy je přenášen zaplý, nebo zvedán za "roh", ale většinou jen bude ležet na stole.
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
2 - 3 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete? - I7
Jak velká má být operační paměť?
minimálně 8GB, nejlépe s možností pozdějšího rozšíření.
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Hlavně dle ceny co nejlepší výkon.
Jak velký má být pevný disk?
CCA 750 GB minimálně + SSD na systém a aplikace.
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Vystačím si i bez ní, ale aspoň jednu DVD mechaniku doma chci, tak v nouzi bych přikoupil externí.
Dle prohlídek eshopů mi nejlépe vyšly tyto dva:
MSI GE60 2OE-029CZ
- prý snad lepší chlazení, menší lehčí, má mechaniku, kvalitnější provedení a časem se dá docvaknout druhý disk SSD vedle klasického
Lenovo IdeaPad Y510p
- Lepší grafiky v SLI, ale pokud to hra nevyužije tak zase výrazněji slabší. prý je více poruchový, hůře zpracovaný i s horším chlazením. Navíc kratší výdrž a nemožnost rozšíření o SSD.
Který by jste mi doporučili, nebo ještě do srovnání přidali?
Díky moc.
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Pracovně herní notebook do 30 000
Nic lepsiho v danem rozpoctu nez Y510p nekoupis.
Asus Rog Strix G18
- Beleval
- Nováček
-
To jo, ale jako nevýhody vidím v tomhle (aspoň co jsem četl na zahraničních fórech):
- pomalý disk
- nemožnost přidat další SSD
- nedokáže běžet jen s integrovanou grafikou
- hůř chladí
- horší display
- bez mechaniky
- horší zpracování
A právě jestli vůbec výkon 750M SLI oproti 765M za to stojí.
- pomalý disk
- nemožnost přidat další SSD
- nedokáže běžet jen s integrovanou grafikou
- hůř chladí
- horší display
- bez mechaniky
- horší zpracování
A právě jestli vůbec výkon 750M SLI oproti 765M za to stojí.
- orgasmic
- Začátečník
-
Nevim, co ctes za pohadky, ale dalsi disk muzes dat bud do mSATA slotu nebo do Ultrabay sachty.
S teplotama problemy nema.
Zpracovani je minimalne na stejne urovni jak MSI GE60.
Rychlost disku je absolutne standartni.
Realny vykon jedne GTX765M je lehce nad starsi GTX675M.
Vykon dvou GT750M bude lehce nad GTX765M.
"Novou" radu GE od MSI jsem jeste nevidel, ale podle vseho bude stejna jako predchozi a tu bych si rozhodne nekoupil.
Takze bych se klonil spise k tomu Lenovo.
S teplotama problemy nema.
Zpracovani je minimalne na stejne urovni jak MSI GE60.
Rychlost disku je absolutne standartni.
Realny vykon jedne GTX765M je lehce nad starsi GTX675M.
Vykon dvou GT750M bude lehce nad GTX765M.
"Novou" radu GE od MSI jsem jeste nevidel, ale podle vseho bude stejna jako predchozi a tu bych si rozhodne nekoupil.
Takze bych se klonil spise k tomu Lenovo.
Asus Rog Strix G18
- Beleval
- Nováček
-
Tak díky moc za doplnění.
Informace jsem hledal v recenzích na eshopech a na vesmes US forech. Ted to jen strávím různé informace a jeden objednám
Jen to Lenovo nemá druhé mSATA, ale to malé SSD je připojeno přes nějaké jiné rozhraní. No uvidím. Externí mechaniku bych vzal rovnou a časem vyhodit současné HDD, místo něj SSD, a HDD zacvaknout do externího rámečku jde taky.
Informace jsem hledal v recenzích na eshopech a na vesmes US forech. Ted to jen strávím různé informace a jeden objednám
Jen to Lenovo nemá druhé mSATA, ale to malé SSD je připojeno přes nějaké jiné rozhraní. No uvidím. Externí mechaniku bych vzal rovnou a časem vyhodit současné HDD, místo něj SSD, a HDD zacvaknout do externího rámečku jde taky.
- orgasmic
- Začátečník
-
V tom Lenovo je klasicky mSATA, ve kterem je maly SSD disk, ktery funguje jako cache.
Staci ho vyndat a dat misto nej vetsi SSD.
Asus Rog Strix G18
- Beleval
- Nováček
-
Tak mi odpovědělo pár majitelů jak Lenova a MSI a nevím, co to psali do těch názorů na fórech, ale potvrdili mi názory jak jste psali tady a nakonec se mi Y510p už hřeje na stole Jen ten disk je pomalý (zatím jen kopíruju cca 600 giga ze starého kompu).
Bohužel i na stránkách Lenova psali, že mSATA je jen na HDD, to malé SSD je připojené přes nějaký nový konektor. Ale co, přes léto si pořídím externí velký disk a HDD interní nahradím 256 SSD diskem a pojede to jako víno
Bohužel i na stránkách Lenova psali, že mSATA je jen na HDD, to malé SSD je připojené přes nějaký nový konektor. Ale co, přes léto si pořídím externí velký disk a HDD interní nahradím 256 SSD diskem a pojede to jako víno
- roman2277
- Začátečník
-
Bohužel to tak není.SSD je tvrdě propojeno s deskou.orgasmic píše:V tom Lenovo je klasicky mSATA, ve kterem je maly SSD disk, ktery funguje jako cache.