Nelze načíst některé JPG soubory v MaxViev

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Jarda32
Začátečník
Začátečník

Nelze načíst některé JPG soubory v MaxViev

Příspěvek od Jarda32 »

Stává se mi, že se mi některé stažené obrázky nedaří otevřít (resp. nejdou otevřít v nainstalovaném programu FastStone MaxView). Objeví se pouze černé okno. Mám tento program nainstalován jako výchozí prohlížeč. Pokud chci, aby se správně zobrazoval v tomto programu, musím jej např. v IrfanView upravit (resize), pak to funguje. Faststone má i v nabídce program na změnu obrázků, tam to ale nefunguje.
Je to chybou obrázků, nebo spíše programu?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Nelze načíst některé JPG soubory v MaxViev

Příspěvek od zombux »

jestli je Irfan nebo zabudovaný windowsí prohlížeč obrázků zobrazí bez problémů, pak je chyba na straně toho programu. to samozřejmě za předpokladu, že ty stažené obrázky jsou v pořádku, s nedokončeným nebo nějak zmršeným downloadem samozřejmě je problém
ignorelist: kremrole a dezoláti
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

pravděpodobně to bude chybou obrázků, konkrétně u JPEGů jsem už toto zpozoroval, na vině je nestandardní hlavička souboru, dá se opravit že stačí v čemkoli co úpravu JPG podporuje daný soubor otevřít a uložit, čímž dojde k přepsání hlavičky za tu korektní. Některé programy tuto "vadu" ignorují, některé ne.

Takže odpověď na tvou otázku je, že na vině je (pokud je to tímto) jak obrázek tak program :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

ACDSee tohle dela treba na zaklade vymazu EXIF hlavicky.. v nastavenich je treba vypnout "Embedded" nahledy a vsechno zase slape jak ma.. dela to klasicky po odstraneni EXIF napr pres JPGCleaner..
Neni tam tedy taky neco podobnyho..?
Jarda32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jarda32 »

NOTHX, Maxtor: Vypadá to opravdu na chybu souborů, resp. v EXIF informaci. MaxView má EXIF prázdné, u vlastností obrázku přes windows tam nějaké informace jsou.
Chybu hlásí také FastStone Image Viewer, EXIF je prázdné, obrázky ale jdou načíst.
Kdo v tomto programu pracuje, tak ví, že po úpravě obrázků - ořez se program mtá jak to uložit:
za každý ukládaný obrázek přidává označení _cr. U obrázků s chybějícími EXIF daty se uložení pod názvem Cropimage (u každého souboru).
Lze nějak doplnit EXIF informaci do více (několik set - tisíc) obrázků, aniž by došlo k jejich poškození?
Obrázky mají jiné rozměry, mohou mít i jiné rozlišení a bitovou hloubku.
Zjistil jsem ale jednu věc: nečitelné soubory pocházejí z rar archívů, stažené z internetu. Pokud se stahuje každý soubor zvlášť, tak je to zřejmě OK. Že by to dělal WinRAR?
Jarda32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jarda32 »

Tak jsem zjistil, že to opravdu udělal Winrar. :angry2: Pokud se archiv otevře v RARu a přetáhnou se soubory, tak je to OK. Já ale rozbaloval archiv přes kontextové menu - funkce Extrahovat zde.
Bohužel již archivy nemám, takže tu spoustu souborů budu muset nějak překopat. Momentálně zkouším program JPEG Recovery Pro (nevím, jestli je na toto ideální). Soubory opraví, ale zmenší jejich velikost. :sad:
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Když mi pošleš pár těch problémových obrázků na zjištění příciny, mohl bych pro tebe napsat program na jejich opravu. Samotný EXIF je v JPEGu jenom doplňková informace, která se odtud dá snadno vyhodit. Pokud je poškozená čistě jenom hlavička obrázku, většinou se to dá snadno opravit.
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Zduř,
řeším jeden problém, po naformátování ext.HDD jsem se snažil přes různý SW obnovit data z HDD, podařilo se mi také obnovit i nějakých 8,2GB fotografií, ale při otevření jde vidět jen půlka fotografie, dá se to nějak opravit?
Takhle nějak to vypadá:
Obrázek
PS: všechny to .jpg soubory mají stejnou velikost 1,44MB tuším, dá se s tím něco tedy ještě udělat? :-( Byl to HDD od sestry a měla tam všechny rodinné fotografie, pak jsem přišel k ní na návštěvu já, čur*k bratr a spletl si HDD a naformátoval to :-( ....
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“