mám signal wifi, anténu a mikrotik a chci dosáhnout toho, že se v mikrotiku připojím na danou wifi síť, na které běží DHCP server, ale ip mi to přidělí až do PC. Podle návodu na internetu jsem dosáhl toho, že se mikrotikem připojím na WIFI, ale IP dostane mikrotik a dál se nemůžu dostat
MIKROTIK pomoc
Moderátor: Don
- Sten
- Žlutá karta Bazar

-
MIKROTIK pomoc
Zdravím, potřeboval bych pomoct s mikrotikem - jsem s mikrotikem naprostý začátečník... Potřebuji vyřešit následující situaci :
mám signal wifi, anténu a mikrotik a chci dosáhnout toho, že se v mikrotiku připojím na danou wifi síť, na které běží DHCP server, ale ip mi to přidělí až do PC. Podle návodu na internetu jsem dosáhl toho, že se mikrotikem připojím na WIFI, ale IP dostane mikrotik a dál se nemůžu dostat
Byl by někdo ochotný mi říct jak na to ? Díky.
- wallot
- Středně pokročilý

-
Re: MIKROTIK pomoc
Potrebujes nastavit DHCP relay
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/DHCP_Relay
Ale jinak standardne se dava na Mikrotik DHCP klient ktery ziska IP z verejne site a pak na nem mas DHCP server ktery dava privatni IP v lokalni siti.
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/DHCP_Relay
Ale jinak standardne se dava na Mikrotik DHCP klient ktery ziska IP z verejne site a pak na nem mas DHCP server ktery dava privatni IP v lokalni siti.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- Sten
- Žlutá karta Bazar

-
Re: MIKROTIK pomoc
Tak bohužel stále jsem se nehnul - dosáhnu funkčního internetu v pc, ale pokud si naroutuju vlastní rozsah - to nechci, dosáhnu toho že počítač dostane dhcp adresu od sítě - ale nefunguje internet.
Zkusil jsem už spoustu návodů ovšem ne s výsledkem jaký potřebuju, nenašel by se zde někdo do by mi poradil ? Nechce se mi věřit že v mikrotiku je to neřešitelný problém, když na routeru za 500 to je otázka 3 kliknutí... díky
Zkusil jsem už spoustu návodů ovšem ne s výsledkem jaký potřebuju, nenašel by se zde někdo do by mi poradil ? Nechce se mi věřit že v mikrotiku je to neřešitelný problém, když na routeru za 500 to je otázka 3 kliknutí... díky