HD 7750 nefunguje v jedné MB
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- LetisVT
- Začátečník

HD 7750 nefunguje v jedné MB
Zdravím, bratrovi odešla stará GPU HD4670 a koupil si HD7750 od ASUSu.
Tak sem mu jí vyměnil, ale monitor tvrdil, že nemá signál.. když jsem jí dal do svýho PC s jinou základovkou, tak všechno šlo (a moje HD4850 u něj fungovala taky)..
Je možný, že některý starší MB si nerozuměj s novými GPU?
Jinak já mám ASUS M4A78-PRO a on ASUS M3A72D
Tak sem mu jí vyměnil, ale monitor tvrdil, že nemá signál.. když jsem jí dal do svýho PC s jinou základovkou, tak všechno šlo (a moje HD4850 u něj fungovala taky)..
Je možný, že některý starší MB si nerozuměj s novými GPU?
Jinak já mám ASUS M4A78-PRO a on ASUS M3A72D
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: HD 7750 nefunguje v jedné MB
Ano to jest naprosto normální, Radeony maj problémy s kompatibilitou se staršími chipsety. Vrať toho Radeona a dej mu tam Nvidii GTS450 nebo 550, ty tam půjdou určitě, ty fungujou i na VIA chipsetech kde nic jinýho nefunguje (ba ani starší Nvidie, proč zrovna GF106 jádro je tak hezky kompatibilní nemam tušení).
Můžeš zkusit ještě upgrade biosu desky, mohlo by se to zlepšit. Co jsem googloval tak je tam AMD790FX chipset a ten má stejnej PEG řadič jako dnešní AMD desky, takže bych i tipoval že by to mělo ject, ale evidentně, člověk nikdy neví.
Můžeš zkusit ještě upgrade biosu desky, mohlo by se to zlepšit. Co jsem googloval tak je tam AMD790FX chipset a ten má stejnej PEG řadič jako dnešní AMD desky, takže bych i tipoval že by to mělo ject, ale evidentně, člověk nikdy neví.
- LetisVT
- Začátečník

aha tak nakonec ten flash biosu pomohl. 
nepochopil jsem ale označení verze od asusu... Ta, co tam měl předtim byla 1510 stejně jako jejich poslední... jen byla aktualizovaná (jinej datum vydání) a ta stará 1510 už v listu nebyla
nepochopil jsem ale označení verze od asusu... Ta, co tam měl předtim byla 1510 stejně jako jejich poslední... jen byla aktualizovaná (jinej datum vydání) a ta stará 1510 už v listu nebyla
- LetisVT
- Začátečník

nevím, jak je to možné, ale po dvou dnech už to zase nejde + jsem zjistil, že verze biosu byla opravdu stejná..
neumím si tedy vysvětlit, proč 2 dny fungovala a teď ne?
Vyřešili sme to prozatim výměnou (já používám 7750 a on 4850...
neumím si tedy vysvětlit, proč 2 dny fungovala a teď ne?
Vyřešili sme to prozatim výměnou (já používám 7750 a on 4850...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

I to se může stát. U některejch Gigabytů se starými NF570 chipsety Radeony postujou občas ano občas ne, občas to trvá dlouho a po upgradu biosu nepostujou vůbec (novější bios =/= vždy lepší bios). Prostě se s tou kartou v té desce rozluč, a sežeň něco kompatibilnějšího, jak jsem ti říkal.
I když jednim dechem dodám, je to poprvé co to vidim nefungoval na AMD 790X chipsetu, ale stát se může.
I když jednim dechem dodám, je to poprvé co to vidim nefungoval na AMD 790X chipsetu, ale stát se může.
- janis
- Začátečník

Tohle to být nemůže?:
http://blogy.cnews.cz/nefunguje-vam-pc- ... zdroj-blog
http://blogy.cnews.cz/nefunguje-vam-pc- ... zdroj-blog
- Krteq
- Čestný člen

-
No právě, to se mi taky moc nezdá. Spíš bych bral, kdyby ta karta nejela na tom nForce chipsetu.DOC_ZENITH píše:... I když jednim dechem dodám, je to poprvé co to vidim nefungoval na AMD 790X chipsetu, ale stát se může.
@LetisVT: Když jsi upgradoval BIOS, resetovalo se ti nastavení? Neupravoval jsi nějaká nastavení BIOSu před tím než to zase přestalo chodit?
- Dithius
- Pokročilý

blbost na 7XX od ATI/AMD to musí jít
flashnuti biosu by se hodilo jak na zakladovce tak i na Grafické kartě
flashnuti biosu by se hodilo jak na zakladovce tak i na Grafické kartě
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
rek bych ze PCIE slot ji na stare desce nedokaze nakrmit jelikoz nema pridavne napajení 
- Krteq
- Čestný člen

-
HunterGtNet píše:rek bych ze PCIE slot ji na stare desce nedokaze nakrmit jelikoz nema pridavne napajení
- LetisVT
- Začátečník

až teď, když řeším další problém s deskou jsem si všiml, že jsem se přepsal, páč ta deska je M3N72-D a tím pádem má jiný chipset než jste si vygooglili...
takže tam asi byl tenkrát problem
- pbjun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jaký je v tom zdroj - zajímá mne značka, zrovna včera jsem řešil (sice na intelu), ale taky výměna Nvidia za ATI a po zkoumání proč to nejede jsem skončil u otevřeného zdroje s nateklými 4mi kondíky, po výměně kondílů PC normálně fachá 
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
- Krteq
- Čestný člen

-
Však jsme se o tom s DOC_ZENITEM bavilyLetisVT píše:až teď, když řeším další problém s deskou jsem si všiml, že jsem se přepsal, páč ta deska je M3N72-D a tím pádem má jiný chipset než jste si vygooglili...
DOC_ZENITH píše:I to se může stát. U některejch Gigabytů se starými NF570 chipsety Radeony postujou občas ano občas ne, občas to trvá dlouho a po upgradu biosu nepostujou vůbec...
Krteq píše:No právě, to se mi taky moc nezdá. Spíš bych bral, kdyby ta karta nejela na tom nForce chipsetu.DOC_ZENITH píše:... I když jednim dechem dodám, je to poprvé co to vidim nefungoval na AMD 790X chipsetu, ale stát se může.