Taktování GPU

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Taktování GPU

Příspěvek od jonasjag »

Chtěl bych přetaktovat svou Asus HD7950 DC2 přetaktovat a dostat se co nejblíže k výkonu n680, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Nejprve by se chtěl zeptat jak se počítá toto - Rychlost grafických pamětí (efektivně).

Dále k tomu taktování, mám použít Msi afterburner, ASUS tweaker, nebo to mam udelat v CCC (kde to mimochodem vypada nejjednoduseji) ?

Mám zvyšovat voltáž ?

Nemáte někdo s taktováním této karty zkušenosti kolik toho snese ? (kdyžtak napište na kolik to mám zfleku nastavit, ale aby to bylo stabilní)

Jsem lama na pojmy a čísla u gpu :/

Nejideálnější by byl krok od kroku :)

Díky za rady !
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Re: Taktování GPU

Příspěvek od Ukuk »

Kazda karta je v tomhle unikat nektera jde velmi hodne pretaktovat nektera jde mene je to o experimentovani...Pomalu zvysuj jadro a pameti, pouzij nejaky zatezovy benchmark nebo hodne narocnou hru treba Crysis 3 a sleduj co to bude delat kontroluj teploty a zkousej a zkousej az se dostanes na maximum bez zvysovani napeti pak si teprve hraj s napetim:)
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

jak poznam maximum ? :D prave jsem neco takoveho zkousel, ale byl jsem moc rychlej a nedelal jsem to postupne a hned jsem to asi dal moc vysoko, takhle jede pc v poho, ale kdyz pustim 3dmark tak spadne ovladac gpu, ale ta karta by mela zvladnout 1000mhz pro jádro a 5600 pro pameti v poho ne ? akorat nevim v jakym pomeru se to dela, :/ jak poznam kdy mam zmensit/zvetsit napeti pro jadro nebo pameti :/ ja se bojim abych nemel treba prilis moc na jadro a nebo treba az moc malo, to sami pro pameti :/
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

Hesla typu mela by zvladnout neznamenaji nic...Je tu o tom samostatne vlakno:

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=9&t=179400
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“