Nový internet ... pomoc

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Nový internet ... pomoc

Příspěvek od Lukaso »

Ahoj potreboval bych pomoc s novím internet takze tu schrnu moje moznosti ... bydlim v Neratovicich

Od internetu potrebuju dobrej Dowload coz je u 02 dobry ale uplaod je spatnej u ADSL ... a ping .. by taky mohl bejt lepsi ...

Ted mam internet od 02 nikdy zadnej vypadek nebyl a mam tento internet uz 4-5 let ted si presne nespomenu, moje rychlost ADSL....

Moznost: 1) Prvni moznost by byla koupit od 02 VDSL internet 20/2 mbps ... cetl jsem recenze neboli co lidi psali jaky to je prvni dojmy atd ... jsem 1km od ustredny ... (ADSL : "nikdy zadnej vypadek nebyl a mam tento internet uz 4-5 let") nekdo rika ze mu to bezi skvele taky tam posilaly testy ktere to prokazovaly ... ale nekdo zase uplne byl stoho sklamanej ... tak jsem mel hlavu v pejru ... nekomu to jde nekomu zase ne ... takze tohle je prvni moznost ... UPLOAD by byl hlavne odesilani na YT ... a i ty streamy ...

Moznost: 2) Druha moznost by byla mit internet Wifi muj kamos mi doporucil jednoho chlapaka kterej to vlastni ... tento internet ma muj kamos ... a kouknete se na test : http://www.speedtest.net/my-result/2815325456

Ale problem je v tom ze muj kamarad ma tu atenu ktera mu vodi signal do baraku hned za sebou je to asi 20 m nevim jestli primocarou ... Ja bych ten vysilac mel na strese a bylo by to primocarou na kulturak a je to asi prblizne 1 km ....

tady jsou ceny :Zasílám ceník tarifů

4mbps/1mbps 299kč
7mbps/1mbps 499kč
9mbps/2mbps 699kč
12mbps/2mbps 899kč

Instalační balíček vás přijde na 2500kč

V ceně sady je wifi anténa 22dbi nanobridge m5 , utp kabel 10metrů ,
držák antény , (wifi router 2,4ghz obdržíte zdarma)

Dalsi moznosti vubec netusim jaky by mohli bejt ... a jestli budou lepsi ... mohli by jsme mi poradit ? jakej teda ten internet .. . vubec jsem nevedel na jake forum napsat tak jsem napsal sem urcite poradite .... uz jsem se ptal na vselijaky veci a poradili jste mi, diky moc za rady ...
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový internet ... pomoc

Příspěvek od Suke001 »

Klasicky přes wifi, asi bych bral ten balíček za 499.
Jinak pokud můžeš nainstaluj si to sám, nanobridge m5 stojí 1300,- a router kolem 500, takže se na tom dá ušetřit.
Pokud to máš kilometr a není tam žádná překážka tak no problem.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

za tu cenu bych je nakopal do prdele :)

urcite se poohlidni po necem jinym,protoze ty rychlosti absolutne neodpovidaji cene

ja mel montaz + antenu + nastaveni + wifi router zadarmo pri podepsani smlouvy na 2 roky a platim 3600 korun rocne(300 kc/mesic) a mam 20mbit + verejnou ip za tu cenu,nemuzu si stezovat
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

No to máš super, ale každý nemá takové možnosti, já to mám taky dost omezené...
Pokud ten provider, ví že nemá v okolí konkurenci, tak má ceny vyšší, to je logické.
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

A nemohli by jste se podivat internet pro Neratovice vubec uz nevim kde hledat ...
Este...

http://sky-internet.cz/praha/cenik-pro-domacnosti/wifi

Pak jsem nasel este toto ... http://rychlost.cz/pripojeni/melnik/3206-neratovice/ nemuze te se nato kouknout prosim ... ? ja uz fakt nevim ... naco mam koukat a naco ne ..
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

A este neco na tohmle internetujak jsem rikal ze to nema zadnou prekazku a je to daleko 1km, bych rozjel streamy kdyby to melo 2bmps ? UPLOAD,
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Netuším kolik je potřeba na stream, ono záleží v jaké kvalitě atd.. Ale počítám, že by to měl zvládnout, každopádně to nebude záležet na anténě, tam je odezva minimální. Spíš, aby stačil upload.
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

mno takže na Stream jednoznačně vysoký upload pod 5 Mb/s by to jit nemělo, ale co Máš za PC Streamovani zatěžuje strašně CPU když zmačkneš klavesu na stream tak se muže stat že se ti vše začne masivně sekat. Vím že tohle je OT jen jsem to chtěl uvest ať víš na čem můžeš být.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

Jasne vim ze musim mit nejakej dobrej pocitac a hlavne nataktovanej procesor ze ? as nasetrim 25 000,- tak napisu na pocitacove sestavy ... a tam mi das urcite vedet ne ? urcite se bude dat slozit za 25 000,- pc kterej vzvladne stream .... Render .... a hrani ...

ale treba jsem tady nasel clanek ... http://www.guild-hall.cz/forum1/viewtop ... =71&t=1134

a podle toho vseho jim to jede s UPLOADEM 1mbps ....
Naposledy upravil(a) Lukaso dne pát 5. črc 2013, 17:44, celkem upraveno 1 x.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

No nataktovaný CPU určitě může pomoct, ale chce to celkově výkonnou mašinu.
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

Jasne to vse chapu ... jen si tohle chci ujistit a koupit ten internet ...

Este k tomu internetu muj kamos psal ze ma 5/1 upload .... a bezi mu to takhle http://www.speedtest.net/my-result/2815325456

Pokavad bych mel 7/2 tak mi to pojede urcite jinak protoze ten chlapek co tu byl rikal ze mi pojede 7 dowload a 7 upload ze to bude uplne stejne ... a kdyz se podivate na ceny tak neni ale kdyz se podivate na ten test tak je ... takze nevim co je natom pravdy snad ta pravda bude to dobre ... ze to bude mit 7/mbpsupload
holotrop5
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od holotrop5 »

Nedá se streamovat i přes grabovací kartu s tím že to pc zatíží míň?
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

To take, nato je AverMedia LiveGamer ... ale kdyz uz kupujes pc na hry a render tak co uz koupis neco nebo spise sestavis nejakou dobrou masinu za 25 000,- nataktujes procesor ... a tu kartu muzes koupit pozdeji ...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“