Názor ná výběr monitoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
RendyCZE
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Názor ná výběr monitoru

Příspěvek od RendyCZE »

Chci slyšet váš názor .
Momentálně mám Asus VE247H a tam je ten obraz takovej divnej bolí mě z toho aj oči, u notebooku HP ProBook 4720s ten obraz je nesrovnatelně lepší aspoň mi to tak připadá nebolí mě z toho tak oči .
Tak sem našel druhý a asus bych popřípadě měl jako druhý .
Tento sem našel. http://www.alza.cz/24-benq-rl2455hm-d414291.htm#foto
Monitor spíš na 40% hry 40% filmy a 20% ostaní .
Zajímá mě jestli je BenQ lepší značka než Asus v monitorech, spíše jestli je ten obraz lepší .

Další č.2
je lepší mít druhý monitor stejný model nebo je to fuk .

Za případné rady předem thx.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Názor ná výběr monitoru

Příspěvek od kotas »

Hoja, hele nemám teď čas ti to rozepisovat a pomáhat s výběrem, ale BENQ (my tomu říkáme slangově "BENO") je levnej shit a určitě ho nedoporučuji, pokud kvalita, tak z nižší třídy IIYAMA a ASUS :arrow:
..jsem teď v práci jinak bych ti helpnul více :|
- jinak je samozřejmě lepší mít dva stejné monitory, když je chceš mít vedle sebe, takže vem zase ten ASUS
- oči tě bolí, protože ho nemáš zkalibrovaný :!: nastav si jas+gama+kontrast aj. ručně
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

1) Doporucil bych mit oba monitory se stejnou uhloprickou a rozlisenim, ale napriklad u meho setupu muzes videt, ze nutnost to NENI.

2) BenQ uz rozhodne neni ten levny shit co byval, samozrejme zalezi jaky model vyberes, sel (co ctu) rapidne nahoru. Hraji se na jeho modelech i progamingove turnaje a pod. (aha, to bude dokonce asi jeden z promovanych modelu co tak koukam na tu page).

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

RendyCZE
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od RendyCZE »

Ani za hodinu jsem se to nedokázal zkalibrovat na obraz který jsem něk u notasu ...
Nemáte nějaké rady jak postupovat?
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

kalibruješ to čím?
RendyCZE
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od RendyCZE »

jack08 píše:kalibruješ to čím?
Tlačítky na monitoru klasicky, nebo je nějaký program?
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Kalibrační sondy + SW, ale to asi nemá cenu řešit. Každopádně oči tě můžou bolet z přehaného jasu, gammy, atd. To doporučuji o něco snížit. Jinak ručně zkalibrovat monitor podle jiného je téměř nemožné (resp. přiblížíš se po nějakém tom štelování, ale nebude to identické)
Jinak nevím nevím, dneska bych už TN nechtěl ani vidět.
Čili jsem si tu připravil dvě alternativy:

1. Dell S2440L
- je ze série Ultrasharp, matrice je VA (ideál pro filmy - parádní černá) a dle zahraničních recenzí je na tom jak po stránce barev, tak podsvícení velice dobře (jediné mínus je lesklá obrazovka a špatné možnosti polohování...)

2. Samsung S24C570HL
- Samsung začal s vývojem PLS technologie a už ze začátku jim to šlo dostt dobře, ale nevyladili podsvícení, tohle se dá považovat za takovou druhou generaci PLS technologie. Podle recenzí má absolutně skvělé barvy, ale zase jim ulítlo podsvícení, polohovatelnost taky nic moc. Je to risk na to, jaký dostaneš kus no...

Každopádně furt lepší jak nějaké BenQ TN, to určitě...
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“