Window 7 licence

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Menheps
Nováček
Nováček

Window 7 licence

Příspěvek od Menheps »

Ahoj
Chtěl jsem se zeptat, jestliže vyměnim základní desku tak jestli mi půjdou nainstalovat Window 7 opět na tu novou základní desku. Děkuji za radu
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Window 7 licence

Příspěvek od Zivan »

Nainstalovat půjdou, ale ne vždy půjdou i aktivovat :) Zaleží na licenci, kterou máš.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Menheps
Nováček
Nováček

Příspěvek od Menheps »

Mám window 7 home premium OEM 64bit
Obsahuje aktualizaci Service Pack 1
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Nainstalovat půjdou rozhodně.

Pokud se ptáš na licenci (takový je nadpis, ale není o tom ani zmínka v otázce), tak to se dělí na dva případy podle licence.
1) Pokud máš plnou licenci, můžeš ji mít nainstalovanou na kterémkoliv jednom počítači a tyto počítače můžeš měnit.
2) Pokud máš OEM licenci (to je většinou), tak můžeš měnit cokoliv kromě základní desky. Základní desku můžeš vyměnit jen v případě, že se ti tato porouchala a nová byla získána z reklamace jako její náhrada (tedy stejný výrobce a stejný model, případně mírně jiný model, kterým ti to výrobce nahradí).

Otázka "Can a PC with an OEM Windows operating system have its motherboard upgraded and keep the same license? What if it was replaced because it was defective?" na adrese
http://www.microsoft.com/oem/en/licensi ... avA_v?faq1
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“