SSD a reinstal win

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Houmr92
Nováček
Nováček

SSD a reinstal win

Příspěvek od Houmr92 »

zdravim, budu mit mozna blbe dotazy ale chci se zeptat preinstaloval jsem win a po reinstalaci mi porad disk ukazuje ze je z 90% zaplnen jako byl predtim a take mi v pocitaci zustalo nekolik souboru chci se zeptat zda je normalni ze se nevymaze vse a take proc mi disk stale ukazuje ze je zaplnen jako pred instalaci

a dale bych se jeste rad zeptal koupil jsem si ssd disk zapojil jsem ho v biosu se mi disk ukazuje nastavil jsem ho jako primarni a i tak se mi disk kdyz otevru tento pocitac neukazuje je tam stale jen obyc hdd a jeste se chci zeptat chci nasledne win nainstalovat na ssd disk a nevim jakym zpusobem win na druhy disk pretahnout zda normalni insalaci vybrat cestu na ssd disk nebo se to musi nejak sloziteji pretahnout z hdd na ssd

dekuji za rady
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: SSD a reinstal win

Příspěvek od Butch »

Co jsem pochopil tak resis dve veci.

Prvni je evidentni. Pokud das jen nainstalovat windows co oblasti kde uz windows je, tak to neni preinstalace nacisto, ale spise oprava systemu a vsechny data tam zustanou.

Takze kdyz budes chtit reinstalovat na cisto, normalne pri instalaci dej naformatovat ten oddil kam maji prijit windows, je to normalne soucast instalace ten jednoduchy nastroj na vymazani oblasti a nebo pripadne prerozdeleni disku.

Dalsi vec, pokud mas ssd, tak vytahni ten klasickej disk a nainstaluj si system nacisto primo na SSD a ten klasickej disk pak ve win naformatuj aby byl prazdnej.
Dobry je mit zapojeny pri instalaci win pouze disk kde bude system, aby se ti nahodou nehodily startovaci soubory na jinej.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Houmr92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Houmr92 »

ok diky akorat jeste jeden blby dotaz:D nikde v instalaci nevidim moznost jak pises aby se vse vymazalo a naformatovalo jak se k tomu dostanu? nebo se to nespousti pres instalaci ale souborem z cd?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

normalne nastartujes compa a nabootojes primo z instalacniho DVD.

Tam pak pri instalaci mas moznosti i primo naformatovat oddil kam se budou windows instalovat.
Pokud ale mas SSD kam chces dat system a zatim na nem nic neni ani vytvorene oddily, tak to si instalator udela sam. Rozhodne mi prijde lepsi rovnou nainstalovat windows na SSD nwz instalovat na klasicky disk a pak ho presouvat pomoci zalohovacich utilit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Houmr92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Houmr92 »

ok takze mam radsi ted z kompa vyhodit hdd i s win co na nem je a nainstalovat nove win na ssd a potom tam vratit hdd a vse z nej vymazat?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ja bych to tak udelal. Zalezi jestli z toho puvodniho chces neco zalohovat nebo ne.

Normalne bych nainstaloval Windows nacisto na ten SSD, ten druhy disk vyndej.
A pak ho pripoj a vymazni. Akorat se mrkni pak do biosu na boot poradi, aby bylo prvni to ssdcko a nestartovalo ti to z toho puvodniho disku.
Houmr92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Houmr92 »

jeste jednou zdravim postupoval jsem teda dle navodu win uz mam nainstalovany na ssd disku hdd mam sformatovany nevim si ted ale moc rady s biosem vyndal jsem cd pri startu win jsem zvolil boot ssd disk s tim ze ho nastavim jako pripmarni a pote to stejne udelam i s hdd jtery nastavim jako sekundarni kdyz se chci ale dostat do biosu vypisuje mi to "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" a s tim nejde nic udelat nevim co presne delam spatne
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“