no ja jsem chtel receiver, protoze tahat zvuk z pc analogem je predem zbytecna vec a zkresleni na zvukovce v pc je proste horsi nez kdekoliv jinde. Samozrejme nemluvim o integrovanem reseni... to je takovy novodoby speaker co se kvality zvuku tyka, ale i takove karty typu audigy maji vystup dosti mizerny... o rozumnych kartach se da mluvit az s vyssi verzi karet auzen, ci xonar, ale i tak to neni tak dobre jako spdif z pc a receiver za tim. Vim o cem mluvim.. sam mam auzen x-fi bravura o kterych se v recenzich mluvilo jen s velkym nadsenim.
To ze muj receiver neni zadny zazrak nesouhlasim... za 3600Kč je to zazrak a rikejte si co chcete.
Dalsi veci je to, ze ja se nechci prostoroveho zvuku zbavit... ikdyz jsem nikdy nepochopil k cemu je dobry center (mam radeji center zvuk rozprostreny v prednich repro), tak zadni repro proste neco zajimaveho u her a filmu navic maji, i nektere nahravky kocnertu v dts dokazi prostor ozivit a pocit je z toho razem nekde jinde. Takze pro me stereo zesilovac proste neni vhodnou volbou.
Dal jsem za tyto repro 2x tolik nez jsem puvodne chtel a byl ochotny dat, ale ikdyz ted koukam smutne na ucet v bance, tak si jeste nerikam nic ve stylu "ty jsi ale blb" - coz o necem svedci.
tak jsem byl s kamaradem opet u toho pana u Brna. Chtel take nejake lepsi repro a jeho sklepove zasoby nejsou vubec spatne. Prislo mi ale zvlastni ze skoro vsechno co pustil u nej hralo lepe jak u me. Zvazil jsem tedy moznost, ze ten denon asi fakt nebude nic moc. Nakonec si od nej kamarad vzal receiver od yamahy (model presne nevim), ale vazil odhadem neco okolo 40kg. Na nem hraje vsechno opravdu dobre, ale ja ho nechtel jelikoz nema podporu DTS. Ja si poridil harman / kardon avr 2000. Basti to 75W s kappama proti 55W u denonu, ale hraje to proste lepe, cisteji, jakoby se mi sviral zaludek.
Nicmene je fakt blbej, protoze pri vypnuti z elektriky zapomene nastaveni. Denon byl v tomhle lepsi... pokud jsem ho zapl tak presne vedel kde zkoncil (zapojoval jsem ho pres master prodluzku pres monitor... tzn v momente kdy se uspal monitor, tak byl denon odpojeny z elektriky, po zapnuti zase normalne najel.) Ted po zapnuti musim zapnout receiver, prepnout source a nastavit optiku :-/.
Asi si toho harmana necham, protoze ten zvuk je fakt o dost lepsi, ale stve me to...