Vpravo dole máš všechny informace, které by jsi teď měl potřebovat. Podívej se na položku Bus Speed. Když vynásobíš její hodnotu Multiplierem (násobičem), tak se dostaneš na číslo, které je v řádku s názvem Core Speed. Core Speed udává aktuální frekvenci, která se mění podle vytížení. A aby se změnila frekvence, tak se změní násobič. U položky Multiplier (násobič) máš v závorkách toto: (8-28). Tyto udaje znamenají jak a do jaké míry se mění násobič. 28 x 99,76=2793 Mhz. Když hraješ hry, tak procesor si třeba zvolí největší násobič a pracuje na jeho maximální frekvenci, která je +- 2800 Mhz/2,8 Ghz neboli zaokrouhlených 2793 Mhz. Aby jsi se dostal výše, tak v BIOSu budeš muset změnit hodnotu Bus Speed. Nyní máš 99,76. V BIOSu zvětšíš hodnotu na 105 a tím si zvýšíš frekvenci tvého procesoru. 28x105= 2940 Mhz
Po změně Bus Speedu z 99 na 105 bude maximální frekvence procesoru zvednuta z 2793 na 2940 Mhz. Otestuješ stabilitu a teploty a pokračuješ ve zvyšování, když je vše ok!! Když zvedneš Bus Speed na 110..tak maximální frekvence bude 3080 Mhz.
Tak snad ti to pomůže. Zkusil bych to přetočit na tich 3080 Mhz a pak otestoval v nějaké hře, které se ti začaly sekat, jak si psal. Zatím bych to vyzkoušel přetočit na tich 110 a víc bych nepokoušel. Pokud by i tohle bylo málo, což ale asi bude, tak pak se ozvy!
Doufám, ze jsi to pochopila!
Popsal jsem ti to svými slovy, tak jak jsem to kdysi dělal já. Měl jsem Pentium na 2,8 Ghz a přetočil jsem jí na 3,3 Ghz. Nic moc ale na poprvé dobré. Možná mě tu někteří zkušenější ukamenují, ale prostě takhle jsem to dříve dělal já.
KDYBY TI POČÍTAČ NEŠEL NAČÍST, TAK VYTÁHNEŠ BATERKU NA ZÁKLADNÍ DESCE NEBO RESETUJEŠ CMOS!