Napájen ze sítě, nenabíjí se.
Moderátor: Don
- NatyD
- Nováček
-
Napájen ze sítě, nenabíjí se.
Dobrý den,
vím, že před pár dny se tady objevil stejný dotaz, já ale potřebuji nepatrně jinou radu.
Nedávno mi na NB (Lenovo IdeaPad U165) při nejetí na systémovou ikonku baterie, vyběhlo "Napájen ze sítě, nenabíjí se". Jelikož jsem měla už 2 roky starou baterku, která po odpojení ze sítě, nevydržela víc než 20 minut, usoudila jsem, že je prostě rozbitá, vyhodila a koupila novou (Li-ion).
Jenže, když jsem jí před chvílí vložila do NB, nezměnilo se vůbec nic. Několikrát jsem ji vyndala a znovu zandala, čekala, ale stále mi funguje NB pouze napájením ze sítě.
Mám to rovnou vzdát a dát NB k technikovi nebo je ještě něco, co bych mohla udělat i s minimálními PC schopnostmi?
Děkuji za Váš čas. )
vím, že před pár dny se tady objevil stejný dotaz, já ale potřebuji nepatrně jinou radu.
Nedávno mi na NB (Lenovo IdeaPad U165) při nejetí na systémovou ikonku baterie, vyběhlo "Napájen ze sítě, nenabíjí se". Jelikož jsem měla už 2 roky starou baterku, která po odpojení ze sítě, nevydržela víc než 20 minut, usoudila jsem, že je prostě rozbitá, vyhodila a koupila novou (Li-ion).
Jenže, když jsem jí před chvílí vložila do NB, nezměnilo se vůbec nic. Několikrát jsem ji vyndala a znovu zandala, čekala, ale stále mi funguje NB pouze napájením ze sítě.
Mám to rovnou vzdát a dát NB k technikovi nebo je ještě něco, co bych mohla udělat i s minimálními PC schopnostmi?
Děkuji za Váš čas. )
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Re: Napájen ze sítě, nenabíjí se.
Aku se začne nabíjet až při určité úrovni vybití.
Zkusit odpojit síťový zdroj, jet na aku, až se aku vybije na 80% či míň. Pak připojit zdroj, zda se už nabíjet začne.
Je tedy divné, že by nový akumulátor byl tak nabitý.
Zkusit odpojit síťový zdroj, jet na aku, až se aku vybije na 80% či míň. Pak připojit zdroj, zda se už nabíjet začne.
Je tedy divné, že by nový akumulátor byl tak nabitý.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- NatyD
- Nováček
-
Nagant:
když jsem novou baterii zapojila měla 63%. Ale stejně zkusím aspoň trochu vybít.
když jsem novou baterii zapojila měla 63%. Ale stejně zkusím aspoň trochu vybít.
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Hm, od 63% by se celkem dobu nabíjet měl.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- marek_93
- Nováček
Nabíjačka je teplá pri nabíjaní? Nepodarilo sa ti náhodou zalomiť nabíjačku v nejakom bode? Alebo si nepoškodila adaptér v notebooku?
- NatyD
- Nováček
-
marek_93: Nabíječka normálně nabíjí, jenom se energie neukládá do baterie.
A tím adaptérem si právě nejsem jistá, a už vůbec nevím, jak to zjistit.
A tím adaptérem si právě nejsem jistá, a už vůbec nevím, jak to zjistit.
- marek_93
- Nováček
To sama ani nezistíš. Potrebovala by si volt meter a pomerať rôzne napätia. Zájdi do servisu a tam ti to pomerajú a zistia príčinu .
- Butch
- Středně pokročilý
Ty procenta jsou nesmysl pokud sama nenastavovala kdy se ma zacit nabijet v power manageru, tak by default tam zadne procentove omezeni neni.
Spis je baterie nekompatibilni. Uz se mi to stalo, u noveho T530 odesla po 3 mesicich baterka, zkousel jsem tam dat starsi baterku co tam sla normalne nacpat z tusim T410 ale baterie se nenabijela, psalo to ze je to nekompatibilni.
Maji to nejak osetrene v elektronice ze pokud je baterka z nejake starsi varky tak to tam proste nejede. Mozna treba po nejake uprave biosu by to slo, ale to jsem nemel cas testovat.
Neco jako white listy na 3G moduly atd...
Zatim jsem to zazil jen jednou u nove T530, stare nb nijak blokovane nejsou.
Co bych zkusil:
Puvodni baterii, jestli se alepson trochu nabije.
Pokud ano je to jasne - nekompatibilni baterka.
Pokud se nezacne nabijet ani stara baterie, bude vadny napajeci obvod v NB.
Je i dalsi moznost ze i nova baterka je vadna, el nebo clanky. Kazdopadne pokud mas jeste starou baterku, zkusil bych to na ni jestli se zacne nabijet.
Spis je baterie nekompatibilni. Uz se mi to stalo, u noveho T530 odesla po 3 mesicich baterka, zkousel jsem tam dat starsi baterku co tam sla normalne nacpat z tusim T410 ale baterie se nenabijela, psalo to ze je to nekompatibilni.
Maji to nejak osetrene v elektronice ze pokud je baterka z nejake starsi varky tak to tam proste nejede. Mozna treba po nejake uprave biosu by to slo, ale to jsem nemel cas testovat.
Neco jako white listy na 3G moduly atd...
Zatim jsem to zazil jen jednou u nove T530, stare nb nijak blokovane nejsou.
Co bych zkusil:
Puvodni baterii, jestli se alepson trochu nabije.
Pokud ano je to jasne - nekompatibilni baterka.
Pokud se nezacne nabijet ani stara baterie, bude vadny napajeci obvod v NB.
Je i dalsi moznost ze i nova baterka je vadna, el nebo clanky. Kazdopadne pokud mas jeste starou baterku, zkusil bych to na ni jestli se zacne nabijet.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- NatyD
- Nováček
-
Butch: Stará baterka se také nenabíjí. :/ Takže to bude nejspíš tím napájecím obvodem a to sama nevyřeším.
Děkuji za všechny rady, asi je na čase zavolat PC technikovi.
Děkuji za všechny rady, asi je na čase zavolat PC technikovi.
- BulldokCZE
- Nováček
-
Ahoj,
je to problém v nastavení WIN 8 - konkrétně v Lenovo managmentu.
Jedná se o to, že je tam nastavena hranice na kterou musí klesnout baterka aby se nabila.
Měl jsem tento problém taky, přenastavil jsem to a a je to OK
je to problém v nastavení WIN 8 - konkrétně v Lenovo managmentu.
Jedná se o to, že je tam nastavena hranice na kterou musí klesnout baterka aby se nabila.
Měl jsem tento problém taky, přenastavil jsem to a a je to OK