ASUS Z87 PLUS obnova BIOSu (Vyřešeno výměnou MB)
Moderátor: Eddward
- Batyskaf
- Začátečník

ASUS Z87 PLUS obnova BIOSu (Vyřešeno výměnou MB)
Zdravím,tak jsem si složil komp,víz odkaz.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... N1011SGB01
Dnes jsem si flashnul Bios z verze 1007 na verzi 1207,ale po restartu se už komp nerozjel a svítí mi post dioda u procáku...
Utilita CrashFree BIOS 3 jasně říká,co udělat a udělal jsem následující.
Zkoušel jsem vložit CD k desce do mechaniky,ale nenaběhlo nic,zkoušel jsem i starou verzi biosu dát na flashku a pustit PC jak nabádá CrashFree BIOS 3,ale nic...
Co s tím?
20:20 EDIT:Ještě jeden poznatek.Jakmile zapnu switch na zdroji,pc se samo spustí.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... N1011SGB01
Dnes jsem si flashnul Bios z verze 1007 na verzi 1207,ale po restartu se už komp nerozjel a svítí mi post dioda u procáku...
Utilita CrashFree BIOS 3 jasně říká,co udělat a udělal jsem následující.
Zkoušel jsem vložit CD k desce do mechaniky,ale nenaběhlo nic,zkoušel jsem i starou verzi biosu dát na flashku a pustit PC jak nabádá CrashFree BIOS 3,ale nic...
Co s tím?
20:20 EDIT:Ještě jeden poznatek.Jakmile zapnu switch na zdroji,pc se samo spustí.
Naposledy upravil(a) Batyskaf dne ned 28. črc 2013, 17:05, celkem upraveno 1 x.
- Jirka_T
- Začátečník

-
Re: ASUS Z87 PLUS obnova BIOSu
V sestavě chybí informace o použitém zdroji a case. Není problém v tom ?
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
- Lokomotiva
- Začátečník

Co znamená "nerozjel"?
Nejde se dostat do BIOSu, nebo nejde nabootovat do Windows?
- Batyskaf
- Začátečník

Deska se pouze "rozjede", rozsvítí se post dioda procesoru a LCD zůstane černé.Lokomotiva píše:Co znamená "nerozjel"?
Jinými slovy,diagnostika desky říká,že je něco s procesorem.
- Lokomotiva
- Začátečník

Tak máš 2 možnosti:
Ta první je poněkud podlá - vezmeš desku a odneseš ji do prodejny s tím, že PC jsi večer normálně vypnul a ráno už jen tohle...
Dokonce bys mohl využít toho, že do 14 dnů od koupě můžeš desku vrátit bez udání důvodů.
Ta druhá - dloubat v tom dál. S BIOSem na flashce nebo s instalačním DVD s drivery.
Co si vybereš?
Ta první je poněkud podlá - vezmeš desku a odneseš ji do prodejny s tím, že PC jsi večer normálně vypnul a ráno už jen tohle...
Dokonce bys mohl využít toho, že do 14 dnů od koupě můžeš desku vrátit bez udání důvodů.
Ta druhá - dloubat v tom dál. S BIOSem na flashce nebo s instalačním DVD s drivery.
Co si vybereš?
- Lokomotiva
- Začátečník

Nezapomněl jsi ten BIOS přejmenovat (z např. Z87-PLUS-ASUS-1207.CAP) na Z87D.CAP ?Batyskaf píše:...zkoušel jsem i starou verzi biosu dát na flashku a pustit PC jak nabádá CrashFree BIOS 3,ale nic...
- Batyskaf
- Začátečník

No nevím,ale když desku vrátím,tak budou řešit,kde je problém,a uvidí,že bios není původní,ale že je změněný...Lokomotiva píše:Tak máš 2 možnosti:
Co si vybereš?
Zítra zkusím zajít do alfy,a snad mi BIOS přehrají na původní.
Teda,než Alfu prodali TS Bohemii tak to dělali...snad se tohle nezměnilo.
- Lokomotiva
- Začátečník

Uvidí, že je BIOS poškozený, to ano, ale důvod ne.
Tak dobře pořiď.
Tak dobře pořiď.
- Batyskaf
- Začátečník

Vyřešeno.
Vyměnili mi desku.Procesor I5 4670K jsem stabilně taktnul na +/- 4125 MHz,paměti Crucial Elite mi běží na 1666 MHz při 1,500 V. Ale Bios si už flashnout nelajznu...Za ty roky se mi tohle stalo poprvé a nějak nemám odvahu pokoušet štěstí dvakrát...
Vyměnili mi desku.Procesor I5 4670K jsem stabilně taktnul na +/- 4125 MHz,paměti Crucial Elite mi běží na 1666 MHz při 1,500 V. Ale Bios si už flashnout nelajznu...Za ty roky se mi tohle stalo poprvé a nějak nemám odvahu pokoušet štěstí dvakrát...
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: ASUS Z87 PLUS obnova BIOSu (Vyřešeno výměnou MB)
je to easy
. Jen se toho nebát a vědět, co člověk dělá. Ale pokud to fachá ke vší spokojenosti, tak není důvod pro běžného méně zkušeného uživatele se s tím lopotit 
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora