Nastavení TP-Link routeru

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bbronx1987
Začátečník
Začátečník

Nastavení TP-Link routeru

Příspěvek od Bbronx1987 »

Zdravím potřebuju poradit s nastavením wifi routeru TP Link TL-WR1043ND. Když to nastavím ručně tak mi to stejnak nakonec ve Windows vyhodí problém s DNS serverem a já nevím co tam nastavit. Mám internet od Netbox jestli to tam hraje nějakou roli
Case: Corsair Obsidian 550D; CPU: i5-3570K + GELID Tranquillo; MB: MSI Z77A-GD55; GPU: Palit Geforce 1060 6GB; RAM: DIMM DDR3 Kingston HyperX XMP 16GB 1600MHz; HDD: SSD 128GB Crucial M4 + 3TB WD Red; El. čtečka: Kindle 5; Mobil: Iphone 6S 64GB; Sluchátka: SoundMAGIC E10C
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: Nastavení TP-Link routeru

Příspěvek od Atapi »

A při nastavení pomocí CD to dělá taky?
Obrázek
Bbronx1987
Začátečník
Začátečník

Nastavil jsem to stejne jako puvodni router belkin n150 jen s tim rozdilem ze u tp linku mi to detekuje jako static ip a belkin to mel jako dynamic ip
Case: Corsair Obsidian 550D; CPU: i5-3570K + GELID Tranquillo; MB: MSI Z77A-GD55; GPU: Palit Geforce 1060 6GB; RAM: DIMM DDR3 Kingston HyperX XMP 16GB 1600MHz; HDD: SSD 128GB Crucial M4 + 3TB WD Red; El. čtečka: Kindle 5; Mobil: Iphone 6S 64GB; Sluchátka: SoundMAGIC E10C
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Jinak netbox stejně jako nejtv co mám já, řeší i mac zařízení co tam jsou a je potřeba každou novou registrovat. Mě to nejtv dělá automaticky do pěti minut, pokud né tak volat na jejich linku, nebo skrz jejich webový rozhraní přenastavit. Druhá možnost by mohla bejt tu mac naklonovat z původního routru...
No a IP by měla bejt dynamická no, nejlepší je to zresetovat když už jsi to nastavoval a udělat to podle aplikace na CD a wifi sítě a další blbosti si pak můžeš už nastavit sám to není problém, v pátek jsem tohle dělal a nebyl jedinej problém krom těch pěti minut na zaregistrování MAC (jestli to dělá i netbox automaticky nevím).
Obrázek
Bbronx1987
Začátečník
Začátečník

tu mac adresu sem si zkusil naklonovat z pc ale nepomohlo
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Ne z PC, ale z toho předchozího routru, předpokládám že ten byl původně zapojenej hned za modemem. Teda pokud už tam nebylo klonování, ale to nepředpokládám. Nejlepší je jim tam asi zavolat, nebo to změnit v účtu co máš od netboxu, než tohle řešit.
Obrázek
Bbronx1987
Začátečník
Začátečník

tak to stačilo na mým učtu u netboxu přepsat dík moc.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Není zač, divím se že to taky nemaj automaticky...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“