Problém s GTS450 - nestartuje PC

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
SakalCT
Nováček
Nováček

Problém s GTS450 - nestartuje PC

Příspěvek od SakalCT »

Ahoj,
mám problém se svou grafikou GeForce GTS450. Grafika je stará cca 2,5 roku, vždycky jsem s ní byl max. spokojený. Ale nyní po zapnutí počítače se roztočí větráky na zdroji, procesoru i grafice, ale grafika vydává takové zvláštní zvuky, jako by se pořád pokoušela spustit, ale nemůže (asi jako když nestartuje auto - líp to popsat neumím). Poté chvíli chrochtá HDD, ale monitor hlásí "no signal".

Žádný nový software jsem neinstaloval, stalo se to z ničeho nic. Grafiku jsem vyndal, vyčistil, stejně jako zbytek PC, ale nepomohlo. Nevím, jestli je vadná grafika nebo třeba zdroj. Jiný zdroj ani grafiku na otestovaní nemám. Nerad bych kupoval novou grafiku, abych pak zjistil, že je problém jinde.

zakl. deska ASUS M/B M4A78LT AM3/AMD760G
Zdroj Modecom 500W ATX.
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Problém s GTS450 - nestartuje PC

Příspěvek od leonin »

Ahoj a nema ta desku integrovanou grafiku?Podle značky zdroje bych to i viděl na zdroj.
SakalCT
Nováček
Nováček

Příspěvek od SakalCT »

No podle všeho má, ale já nevím, jak tu integrovanou nahodit.
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

tu 450 vytahni.a kabel od monitoru zapoj na desku a grafika by měla automaticky naskočit.Pokud ne tak se musi nastavit v biose.Vyzkoušej a dej vědět.Kdyžtak poradim
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Udělej to tak jak píše Leonin a pak ještě zkus hodit BIOS na defaultní nastavení.
SakalCT
Nováček
Nováček

Příspěvek od SakalCT »

Zkusil jsem to, žádná změna. Do BIOSu se ale nedostanu, když mi monitor nic nezobrazuje.
dales.luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dales.luk »

to samé dělalo i mně... Je to určitě zdrojem... Vyzkoušej jiný zdroj.
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

Je možny ten zdroj popřipadě i monitor.Maš možnost zapojit pc třeba na tv?
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Zdrojem to určitě být nemusí. Může to být více věcma, bez možnosti otestování, se nehneme. Vyzkoušet jiný zdroj, GK, monitor.
SakalCT
Nováček
Nováček

Příspěvek od SakalCT »

Já taky podezřívám zdroj. Poté, co jsem to zkusil spustit bez té 450, jsem si všiml, že ty podezřelé zvuky vydává i větrák na procesoru. Asi zdroj nedodává správný šturm. Zítra zkusím někde splašit jiný zdroj a otestuju to.

Monitor je určitě OK, mám na něj momentálně připojený tento noťas, ze kterého píšu. :-)
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

ok tak monitor tim padem je vyloučen.
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

Odešel ti to věčných lovišt na 95% zdroj, ještě se modli, aby to neudělalo něco s deskou :) Mrkni se ještě fyzicky na desku, jestli tam nemáš někdě nafouklé nebo vyteklé kondíky (jelikož je to low-end deska, která nemá všechny pevné kondíky všude, jen v okolí VRM a CPU...)
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9850X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G8 (G81SF) 4K 240Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
SakalCT
Nováček
Nováček

Příspěvek od SakalCT »

Update:
Takže grafiku jsem zkoušel u kámoše, jede bez problémů, takže tou to není. Ale měřil jsem napětí na tom 6 pinovém konektoru do grafiky (Express PCI) a je tam 12,5 voltu, jak by mělo (asi) bejt. Přesto zkusím jiný zdroj...
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

Do grafiky ti to může třeba něco dávat, ale do desky nebo CPU ti dává jiné hodnoty, než by mělo...
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9850X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G8 (G81SF) 4K 240Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
SakalCT
Nováček
Nováček

Příspěvek od SakalCT »

Update 2:
Tak jsem koupil nový, 600W zdroj, zapojil a... změna žádná. Takže je zřejmé, že dosloužila základní deska... No, koupím novou, ale mám z toho docela vítr, hlavně teda z přenesením procesoru, to jsem nikdy nedělal.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

to zvládneš :-) pokud na to nepůjdeš kladivem :razz:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“