Mega.co.nz stahování

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Mega.co.nz stahování

Příspěvek od trodas »

Kim Dotcom je zpět a nástupce Megauploadu je na světě. http://mega.co.nz Ale je tu "pár" mušek :D
Hned ze začátku jsem zjistil, že mi ta stránka bez nejnovějších verzí browserů ani nenaskočí. V Firefoxu to jen řve o updatu:
http://s10.postimg.org/6d2utfi3t/firefo ... _co_nz.jpg
...a v Opeře v11.62 mně to ukáže hezky se kroutící kolečka, ale tím to také skončí navždy:
Obrázek
V Opeře v12.15 (poslední) to nejede vůbec, jen bílá stránka.

Tedy je to dost problematická služba na stahování a protože se na 4chanu začíná rozmáhat, tak jsem se chtěl optat, zdali by se na ni dala udělat podpora. Tady je pár linků na test:
https://mega.co.nz/#!eZF0gC5Z!aqoCnR9Et ... mjmLWIYQMo
https://mega.co.nz/#!iZNAAJRI!Y9dcOC4pM ... E5qH3qI0Qg
https://mega.co.nz/#!BNcETYrC!UMQRzz3et ... jAu_CzBqRY

...a tady je co mi napsali z Mega:

Vse co popisujete velmi souvisi s novou technologii prohlizecu HTML5 a prave Google Chrome, jelikoz MEGA je browser based, vitezi na vsech frontach co se tyka maximalniho vyuziti a pouzitelnosti.

V současné době je MEGA optimalizován pro desktopové prohlížeče a pro další informace o tom, proč doporučujeme Google Chrome zejména, kliknete zde: https://mega.co.nz/#blog_1 Nicméně dostavame pozitivní zpětnou vazbu od MEGA uzivatelu, kteri pouzivaji nejnovější verzi Mozilla Firefox 20, jelikoz Chrome má problémy s pamětí, na které jsme již Chromove vývojáře upozornili. V Google Chrome můžete tento problem obejít opakovanym stisknutím klávesy F12 během nahravani (což vymaže paměť prohližeče).

Takže alternativně použivejte prohlížeč Mozilla Firefox 20.0 + MEGA extension 1.0.3, který nepřichází s takovými úniky paměti a funguje lépe s některými operačními systémy.

My nikoho nenutime pouzivat konkretni prohlizece. My jen poskytujeme uzivatelum rady, jakym zpusobem jim bude MEGA fungovat bez chyb. My nemame duvod protezovat jeden prohlizec oproti jinemu. Fakta jsou pod emailem.

We are working hard on a number of enhancements to allow you to get the most out of MEGA; please see our 'Development roadmap' at the following link for what to expect from MEGA in the near future: https://www.mega.co.nz/#blog_2 & https://www.facebook.com/OfficialMEGA

Remember to keep updated with all the latest news and updates at the MEGA blog - and thank you for using MEGA!

A word on browsers
January 18th 2013

MEGA pushes the browser to its limits, and these limits vary. While it does work with all major current browsers, there are some weighty feature and performance differences:

Google Chrome: The leading browser, by far. It implements the proposed HTML5 FileSystem API, allowing for fancy features such as recursive folder uploads and efficient downloads. Caveats: Requires user permission to batch-write files after a few unattended completed downloads (for security reasons, and only once per session). Slightly anaemic text rendering.
Internet Explorer 10: A solid, modern browser with blazing JavaScript performance (even exceeding Chrome's). However, until Microsoft fixes a memory leak in the Blob saving functionality, you have to close and reopen the MEGA tab every couple of hundred megabytes of inbound file transfer. And, until Microsoft implements disk-based Blobs or Chrome's FileWriter API, memory usage for a file download peaks at twice the file's size - hardly efficient.
Mozilla Firefox 18: Carefully avoids providing any API that would allow writing files from JavaScript.
Safari 6: No JavaScript file writing, either.
Internet Explorer 9: Lacks all essential features required for MEGA: File I/O, Web Workers, ArrayBuffers, and binary cross-domain HTTP access. Nice text rendering, though.
Opera: No JavaScript file writing and exceedingly slow JavaScript crypto operations.
Conclusion: If you are planning on using MEGA frequently, there is currently no alternative to using the most advanced browser currently in existence - Google Chrome.

Kind Regards,
Mega Support

...jinak řečeno, Opera, IE pod v10, Safari a Firefox pod v20 si s Mega nerozumí. Existuje na to nějaký stahovač, aby člověk nemusel řešit stále novější a novější browsery jen kvůli Mega?
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Mega.co.nz stahování

Příspěvek od trodas »

Tak jsem zjistil, že stahování z Mega běží také pomocí JDownloaderu, leč ten chce Javu a vzhledem ke všem těm bezpečnostním dírám bych řekl, že to poslední co by kdo na svém počítači chtěl je - Java :(
Tak nevím, zdali to je dobré řešení...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Mě to funguje naprosto v pohodě... Aktuální prohlížeč je dneska samozřejmost, u firefoxu se to dělá automaticky, zdrží tě to o kolik, 5s jednou za měsíc? (latex nurses... :lol: )
Obrázek
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

javu? proč bys neměl javu? Bezpečnostní díry problém nejsou ale lidi klikající na věci na které by klikat neměli, to je problém ;)

A vzhledem k tomu, že je dneska chrome nejlepší prohlížeč a každý by ho měl používat, bych v tom neviděl problém ;)
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Atapi - Aktuální prohlížeč nechci a mít ho ani nehodlám, už proto, že na takový se pak píšou exploity a viry :wink: Na starý dobrý FF v3 si nikdo ani nevzpomene, natož aby ho podporoval a je to :mrgreen:
Ad. obsah, mno, jsou i horší věci co jsem už naslepo stáhl z threadu, kde se mi líbilo pár fotek, abych se pak divil :oops:

<big>lama - Javu prostě na počítačí nechci, protože si nehodlám zvát nezvané návštěvníky domů zbytečně. Tam není třeba klikat, stačí ji mít. Je to risk a zbytečný...
Tak ji mám na druhém, testovacím PC a stahuji tam :lol: Chrome sbírá o lidech informace a předává je Gůglu, takže ten bych doma ani nespustil, natož abych ho používal. Pokud si lidé svého soukromí neváží, ať si dělají co chtějí. Nicméně nemohou počítat s tím, že já tak budu činit také.
Zatím tolerují Free Rapid Downloader s Javou na druhém PC :wink: Chtělo by to nějaké lepší řešení... už pro "rychlost" té Javy samotné. Co se ale musí nechat je, že i na starém Duronu to (mimo slow spouštění) dokáže linku pěkně vytížit. Už jsem viděl 8,2MBy rychlost při více fajlech naráz (asi tak 8 nebo co...), což jsem opravdu nečekal :wink:
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

trodas píše:Atapi - Aktuální prohlížeč nechci a mít ho ani nehodlám, už proto, že na takový se pak píšou exploity a viry :wink:
tie exploity ktore funguju na najnovsej verzii budu dost pravdepodobne fungovat aj na tej starej verzii. poiuzivat staru verziu prehliadacca a mysliet si ze si v bezpeci je idiocizmus. takze mas vypnute aj windows update predpokladam.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no jasně, co kdyby tam microsoft přibalil nějakej wir

jo počkat, microsoft nepodporuje dávno už XP takže ani updaty nevycházej, to musí bejt bezpečnej system
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Updty jsem měl vyplé vždy a nikdy jsem neměl žádné problémy :) Ostatně jedu na Windwos 200 SP4 a ne na WinXP :wink:
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

doufám že instaluješ software z disket pouze z ověřeného zdroje
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Mega.co.nz > tož byl jsem se tam teď podívat, ale nic tam ještě snad není ne? :mrgreen:

THE PRIVACY COMPANY
BIGGER. BETTER. FASTER. STRONGER. SAFER.

Jo tohle je tam taky dobré :-D
No one shall be subjected to arbitrary interference with his privacy, family, home or correspondence. Everyone has the right to the protection of the law against such interference.
Universal Declaration of Human Rights, Article 12
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

je tam toho hodně ale moc lidí tam neuploaduje
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

LoCo99 píše:je tam toho hodně ale moc lidí tam neuploaduje
..a ty se divíš? :-D potom co bylo s megaupload :-)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Možná ne v česku, ale na 4chanu se uploaduje téměř výhradně na Mega... což byl právě ten důvod, proč jsem musel zjistit, jak z něj stahovat.
Příšernosti jako Rapidgator (70k), Exabytes (50k) a podobné nebrat.

Jo, Megaupload byl málo zabezpečený a USA má dlouhé prsty. Když se Megaupload dostal na 1/3 trafficu internetu, tak už s tím bylo třeba něco dělat, že :lol: Soudruhům utíkaly těžce vymyšlený penízky a tak došlo k velké akci, kde si ovšem pánové jaksi pozapomněli požádat o povolení soudu k domovní prohdlíce a někde zákon a Ústava ještě platí, takže Kim je v pohodě 8-)

Dneska bych se toho už nebál a hlavně - stahování z Mega jede suprově rychle :twisted: 8Mby žádnej problém s více fajly... :!:
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“