Životnost CPU

Procesory jako Cyrix MII, VIA C3 či Transmeta Crusoe.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Rytmus
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Rytmus »

no zaleži na tom jak cpu chladíš jestli je pretaktované atd...
viky58
Černá karta
Černá karta

Re: Životnost CPU

Příspěvek od viky58 »

zaleží jak je otázka myšlena , pokud tak, jakou má životnost zabalené nepoužívaná CPU a navic chraněné proti EMP a statice tak podle mne nejmin 100 let než dojde k poškozeni prostě stářím

poku to budu brát jak dlouho vydrži CPU které je v provozu tak to podle mne zaleži na použité technologii když vezmu Z80 nebo třeba 86 připadně 286 tak ty běží do dnes mám jich pár doma a to jim bude už skoro 20 let a vice

u novějších CPU tehnologii tak pár serii tu bylo co chcípaly po pár tydnech nebo mněsících ale ty byly velmi rychle staženy z oběhu , pak tu byly slavné durony které ale odchazely vysokou teplotou a to aji i když nebyly taktovány (řadově mněsice až roky ) ale některé jedou do dnes :)

no a u nových CPU se to dá řici jen velmi težko jak dlouho vydrži neboli je jejich životnost , se vsadím že i třeba nekteré kusy třeba E8400 nebo podobně pojedou i po 30 letech (čili budou plně funkční :)

prostě to podle mne zaleži kus od kusu
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Pět let a něco už jedu na INTEL Q8300 (LGA775) na @3225MHz/7,5x násobič, FSB na 430MHz při 1,3250V = 100% stable :-)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Tak ono to může odejít náhle, ale nemyslím, že by to ve většině případů bylo procesorem. Podle mě tedy životnost kolem 30 let, když se k tomu člověk nějak chová. Horší je to se základníma deskama.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

JJ. s deskama, to už je jiná..třeba kondíky, cívky kolem CPU patice aj. :-D
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Mnohem častěji než CPU pošle pc do křemíkového nebe to, že je uživatel tvrdohlavý, nenechá si poradit a nacpe tam zdroj od Eurocase a podobných :-D
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
Odpovědět

Zpět na „Ostatní procesory“