Sluchatka pc/hudba
Moderátor: CageJ
- xakrurychle
- Začátečník

-
Sluchatka pc/hudba
Jaka bude nej volba na pc/ hudbu vseho razu?
Audio-Technica ath-ad500
Audio-Technica ath-ad700
Audio-Technica ath-t500
AKG K-240 MKII
Sennheiser hd 558
Sennheiser hd 598
Jsou to sluchatka rekneme v podobne cenove relaci uvazime trosku hledani kde ktere koupit..
Zdroj.. Planuji do nove lc stavby asus xonar dx/xd.
Repro zadne nemam.
Pripadne doporucte neco jestw vice vhodneho diky..
Zvuk mam rad radsi presny a vyrovnany nez basovy
Audio-Technica ath-ad500
Audio-Technica ath-ad700
Audio-Technica ath-t500
AKG K-240 MKII
Sennheiser hd 558
Sennheiser hd 598
Jsou to sluchatka rekneme v podobne cenove relaci uvazime trosku hledani kde ktere koupit..
Zdroj.. Planuji do nove lc stavby asus xonar dx/xd.
Repro zadne nemam.
Pripadne doporucte neco jestw vice vhodneho diky..
Zvuk mam rad radsi presny a vyrovnany nez basovy
- TOC
- Začátečník

Re: Sluchatka pc/hudba
AKG bych asi hned vyškrtnul, ty jsou náročné na zdroj.
A teď je to A-T vs Senn.
Tam už je to složitější, ale asi bych šel do sennů HD558 (s trochou šikovnosti si uděláš mód a budeš z nich mít HD598). Tím ale nechci odsoudit zbytek.
AD700 už nejsou moc sluchátka, které bys popsal jako konzumní, už jsou to ty "úchylácké" sluchátka typu AKG K701. Hodně analytické, nevýrazné, bez nějakého zabarvení.
AD500 už saze kvalitativně nebudou dosahovat na modované HD558.
Výběr je na tobě, ale já bych pro normálního všestranného posluchače doporučil spíše konzumnější Senny s teplejším projevem.
A teď je to A-T vs Senn.
Tam už je to složitější, ale asi bych šel do sennů HD558 (s trochou šikovnosti si uděláš mód a budeš z nich mít HD598). Tím ale nechci odsoudit zbytek.
AD700 už nejsou moc sluchátka, které bys popsal jako konzumní, už jsou to ty "úchylácké" sluchátka typu AKG K701. Hodně analytické, nevýrazné, bez nějakého zabarvení.
AD500 už saze kvalitativně nebudou dosahovat na modované HD558.
Výběr je na tobě, ale já bych pro normálního všestranného posluchače doporučil spíše konzumnější Senny s teplejším projevem.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
- dohnalik
- Středně pokročilý

místo xonara bych doporučil fiio E10 a AKG K240, tuhle kombinaci jsem slyšel a je to celkem v pohodě, i když fiio trochu huhlá, ale to jsem porovnával proti několikanásobně dražším DACům.
Senny jsou výraznější na basech, někdy až tak, že ty basy zakrývají zbytek pásma. AD500 jsou parádní sluchátka, doporučil bych ta, pokud chceš něco zabarvenějšího než AKG.
Senny jsou výraznější na basech, někdy až tak, že ty basy zakrývají zbytek pásma. AD500 jsou parádní sluchátka, doporučil bych ta, pokud chceš něco zabarvenějšího než AKG.
- xakrurychle
- Začátečník

-
Ahoj trosku to tady updatetnu...
Nejsem zadny zkuseny posluchac ale pri stehovani bych si rad udelal radost...
V planu je jak nove pc tak repro, sluchatka a samozrejme neco jako zvukovka, dac..v tomto se opravdu nevyznam...
Vlastnim macbook pro, veskerou hudbu mam v aac nebo flac.
Planuji pořídit : microlab solo6c anebo solo7c...vyplatí se priplatit tisicovku? Na druhou stranu ty velke bedny se mi libi... Vcera jsem jeste nasel jamo s506...ale zadne info jsem nenasel...
Sluchátka planuji audio-technica ath-ad700, protože z usa mi je snad doveze kamarád a za cenu 2000 si myslim ze nemaji konkurenci.. Mam pravdu?
No a ted dac nebo zvukovka? Budto asus xonar u7 nebo fiio e07k nebo audinst hub mx1.
Externi samozrejme proto ze kdyztak si to přihodím bud k pc nebo ntb... Vyber toho co tu je je na zaklade procitani diskuzi jak zde tak na avmanii.... Jakékoliv rady rad uslysim.. A pokud by nekdo mel nervy na vysvětlení rozdilu sluchatkovy zesilovac převodník apod budu jen rad
Nejsem zadny zkuseny posluchac ale pri stehovani bych si rad udelal radost...
V planu je jak nove pc tak repro, sluchatka a samozrejme neco jako zvukovka, dac..v tomto se opravdu nevyznam...
Vlastnim macbook pro, veskerou hudbu mam v aac nebo flac.
Planuji pořídit : microlab solo6c anebo solo7c...vyplatí se priplatit tisicovku? Na druhou stranu ty velke bedny se mi libi... Vcera jsem jeste nasel jamo s506...ale zadne info jsem nenasel...
Sluchátka planuji audio-technica ath-ad700, protože z usa mi je snad doveze kamarád a za cenu 2000 si myslim ze nemaji konkurenci.. Mam pravdu?
No a ted dac nebo zvukovka? Budto asus xonar u7 nebo fiio e07k nebo audinst hub mx1.
Externi samozrejme proto ze kdyztak si to přihodím bud k pc nebo ntb... Vyber toho co tu je je na zaklade procitani diskuzi jak zde tak na avmanii.... Jakékoliv rady rad uslysim.. A pokud by nekdo mel nervy na vysvětlení rozdilu sluchatkovy zesilovac převodník apod budu jen rad
- dohnalik
- Středně pokročilý

U7 je slušná externí zvukovka, vem tu. To fiio jí nešahá ani po paty.
- xakrurychle
- Začátečník

-
Dobre.. I oproti tomu fiio e10...ja jsem opravdu neznalec takze lze to nejak zapojit tak ze budou zapojeny jak bedny tak sluchátka a ja si jen prepnu podle toho co budu chtit?
Co oproti tomu audinst ta xonarka?
Dale repro.. Solo6c vs 7c
A nakonec za dva tisice je neco lepsiho nez ath-ad700? Nebo v cene zde v cr?
Co oproti tomu audinst ta xonarka?
Dale repro.. Solo6c vs 7c
A nakonec za dva tisice je neco lepsiho nez ath-ad700? Nebo v cene zde v cr?
- dohnalik
- Středně pokročilý

audinst je zvukovka asi bez ovladačů, využívající UAC1, je omezaná na 24bit 96khz. Ta asuska zvládá 7x 24 bit 192KHz + vstup. Nicméně šáhni po čem budeš chtít, kvalitou na tom budou podobně, ale každá bude mít úplně jiný charakter zvuku.
AD700 jsou OK, solo6c bude lepší, raději jeden větší basák, než dva malý.
AD700 jsou OK, solo6c bude lepší, raději jeden větší basák, než dva malý.
- xakrurychle
- Začátečník

-
Hm jak to myslis s temi repro? Jako ze solo7c jsou vlastne vetsi dražší a horsi?
- dohnalik
- Středně pokročilý

Koukám, že ty basáky jsou stejně velké jako u solo6c, takže budou lepší, beru zpět. Na první pohled vypadaly menší.