Bezdrôtová myš k notebooku

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
RiCK
Začátečník
Začátečník

Bezdrôtová myš k notebooku

Příspěvek od RiCK »

Myška bude používaná zväčša u notebooku, príležitostne aj u PC. Vyžadujem laserový senzor, nízku hmotnosť, aby kurzor nelietal po ploche keď zdvihnem myš (veľmi často dvíham myš), aby bol senzor v strede myši, krokové kolečko, 1-2 programovateľné tlačítka, a to najhlavnejšie - NETOLERUJEM ŽIADNE LAGY!
Už tretím rokom používam u PC A4Tech XL-740K a je to úplne dokonalá myš. Nejaký rok dozadu som si k notebooku kúpil Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 vychádzajúc z toho, že na BlueTrack počuť len chválu a celkovo hardware Microsoftu je na úrovni. V prípade tejto myšky je ale opak pravdou - BlueTrack je horší ako najlacnejšia optika, koliesko nieje krokové a šuchá sa o plasty, laguje a hlavne senzor je umiestnený v pravej časti čím sa mi myš stáva neovládateľnou ( :roll: ).

Vychádzajúc zo skúsenosti s XL-740K, tak najradšej by som siahol po nejakom bezdrátovom A4Techu podobných parametrov/designu. Ale po slepej kúpe MS myšky si radšej počkám na nejaké vaše názory a hlavne osobné skúsenosti!

Vopred ďakujem za všetky rady/tipy
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Bezdrôtová myš k notebooku

Příspěvek od Bez_n1ck »

Já stále říkám (a ode mně to taky víš), že G700 je jedna z mála použitelnejch bezdrátovejch myší (ještě asi Razer Mamba, RAT9 a další podobné, ale s těma nemám zkušenosti). Ale zapomněl jsi napsat rozpočet a jak tě znám, tak tyhle myši budou daleko za cenou, kterou jsi ochotnej dát.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Rozpočet okolo 70€. Možno ešte tá Razerka bude jakž takž ľahká, ale RAT9 určite bude ťažká sviňa. Chcelo by to nájsť nejaký väčší shop kde by som mohol nejaké osahať. Najviac ma zaujímajú bezdrôtové A4Techy, viem, znie to blbo, ale so svojou A4Tech-kou som namieru spokojný
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Tak se 70€ se na tu G700 zmůžeš. Já měl A4techa naposled před G7, kterou jsem kupoval před osmi lety, a byla to řádná sračka, navíc chcípla za dva roky a dva dny. Dodnes u mně má A4 pověst ještě o fous horší, než genius.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

A4tech mám přes 5 let a drží bez nějakých větších známek použití. Nedal bych za myš víc než 500, stejně je to všechno stejné. Kromě ergonomie nemá cenu nic řešit.
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

RiCK píše:Vyžadujem laserový senzor
Proč?
RiCK píše:aby kurzor nelietal po ploche keď zdvihnem myš (veľmi často dvíham myš)
Většina myší s PTE je vyloučena.
RiCK píše:aby bol senzor v strede myši, (...) a to najhlavnejšie - NETOLERUJEM ŽIADNE LAGY!
Tak to hodně štěstí. Obávám se, že taková bezdrátová laserová myš neexistuje.

O úchopu a citlivosti tradičně ani zmínka. Hádám palm grip s nízkou citlivostí, ale křišťálovou kouli nemám.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

davkol píše: Proč?
Skúsenosti. Optiky poväčšinou mali problémy s rôznými povrchmi
davkol píše: Většina myší s PTE je vyloučena.
Čo to je?
davkol píše: Tak to hodně štěstí. Obávám se, že taková bezdrátová laserová myš neexistuje.
Prečo?
davkol píše: O úchopu a citlivosti tradičně ani zmínka. Hádám palm grip s nízkou citlivostí, ale křišťálovou kouli nemám.
Úchop medzi claw a palm, niečo takéto. Citlivosť mi je u pr****, je mi úplne jedno koľko to má dpi.
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

RiCK píše:
davkol píše: Proč?
Skúsenosti. Optiky poväčšinou mali problémy s rôznými povrchmi
Přitom laserové senzory jsou na povrch mnohem háklivější — na pevných podložkách fungují mnohem lépe, naopak na jistým způsobem barevných látkových určité senzory nefungovaly vůbec. Pokud se nebavíme o obskurnostech jako sklo.
RiCK píše:
davkol píše: Většina myší s PTE je vyloučena.
Čo to je?
Phillips Twin Eye. Většina současných herních laserových myší má tento senzor nebo Avago 9500/9800. PTE nemá HW akceleraci, avago AFAIK ano. Další věci se týkají hlavně firmwaru a různých bugů. Třeba "z-axis issue" u PTE, problémy s prachem apod.
RiCK píše:
davkol píše: Tak to hodně štěstí. Obávám se, že taková bezdrátová laserová myš neexistuje.
Prečo?
Na to se ptej výrobců. Namátkou G500, G9x nebo G700 mají senzor mimo střed.
RiCK píše:
davkol píše: O úchopu a citlivosti tradičně ani zmínka. Hádám palm grip s nízkou citlivostí, ale křišťálovou kouli nemám.
Úchop medzi claw a palm, niečo takéto. Citlivosť mi je u pr****, je mi úplne jedno koľko to má dpi.
O té citlivosti pochybuju. Je rozdíl mezi tím, když někdo používá pohyb 1:1 (typicky profíci v CS, a to s IME/WMO/...), nebo když jde na extrémní citlivost (já pohybuju myší tak 2 cm do stran, a to mám plochu 3520×1200).
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Super, díky, moc si mi pomohol.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

G700 má senzor mírně za kolečkem (směr do dlaně), na šířku přesně uprostřed. To je na můj vkus uprostřed dostatečně.
Jinak na DPI záleží hodně, to souhlasím. Když bys chtěl lítat s myší jako davkol, nebo jako já (3600px-5cm), tak musíš vyhnat citlivost ve win na šílenou hodnotu a zjistíš, jak jsou low-DPI myši šíleně nepřesný.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“