Asus MAXIMUS II FORMULA (775, P45 + ICH10R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

nevidany
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s NB

Příspěvek od nevidany »

Napiš co to je za obchod a ano... pravděpodobně ti dávají nějaký již použitý desky... vyreklamuj ještě jednou a zažádej si o vrácení hotovosti. Posléze koupíš novou (doporučuji jim napsat, že v případě známek použití ji odmítneš převzít a do 14ti dní jim ji vrátíš , což jim za to aby ti dávali použitou desku nestojí)

Btw zkoušel jsi na NB nastavit nějakej větrák nebo ho pečeš ve vlastní šťávě..? pokud ne, testni to.
lukbuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukbuk »

předem můžu říci, že sem kupoval od Czech Computer.No a co se týče chlazení tak deska se nechladí žádným větrákem i když je v balení takový málí šmejd tak se nepoužívá. deska má mít v klidu 42°C a v zátěži 54°c jinak pc mám chlazený výborně do toho investuju většinou hodně peněz.no a pokud mám v klidu 82°C Tak kolik asi bude v zátěži. http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/z ... ma--2.html
lukbuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukbuk »

Otázka spíš vězí v tom co tu vysokou teplotu to způsobuje?jestli špatný kondenzátor těžko říci desky neopravuji tak nevím, ale zajímá mě to.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

vysoká voltáž chipsetu, nedostatečné či špatně uchycené chlazení,, nebo špatný chipset.
Každopádně doporučuji naposledy vyreklamovat a vrátit... když se podíváš na hodnocení CZC v reklamacích, tak hoši značně klesli...
btw vím, že to je drobnost, ale heatsink na omak horký? nebo studený a chipset hřeje..? jde mi o to, zdali doléhá chladič.
lukbuk
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukbuk »

už mi napsali z CZC.at se obrátím na reklamace fak supr zase 3 týdny bez pc být to přes vánoce tak sem fakt nas......
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Koukni do vlakna o CZC, je tam informace, ze podobne veci se deji i jinde a spis to vypada na problem s reklamacnim u jednoho VO :(
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=100

//edit Wilik - promaz OT
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Mike33
Nováček
Nováček

Re: Asus Maximus II Formula (P45)

Příspěvek od Mike33 »

Cawte. Mam tuto dosku uz nejaky ten rok a konecne sa mi podarilo dokupit wsetky ostatne komponenty. Avsak pri prvom starte ostane modra obrazovka HDMI No Signal, skusal som pripojit aj cez DVI ale marne..Grafiky mam k dispozicii 2 a ani s jednouto nenajede. LCD poster ma kurat tak pozdrawy a wiacej sa nedozwiem ani prd. Na celej doske swieti iba jedna informacna dioda a to HDD_LED inak nic.

Dakujem za radu.

inak obsah :

CPU: INTEL Core 2 Duo E8400
RAM: 4GB DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 CORSAIR XMS2 DOMINATOR DHX BOX, EPP
Zdroj: CORSAIR TX650, 650W
GPU: ATI Radeon HD 4550 (docasne)
Mike33
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike33 »

inak este ma napadlo ze doska sa neda resetovat ani s tlacidlom priamo na doske, ani s tlacidlom na bedni ... hmmm :(
mpqy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mpqy »

když ti nesvítí ty další diody ( jsou tam 3 + hdd ledka ) nemáš náhodou špatně připojené některé napájení? desky, grafiky...
Mike33
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike33 »

Nie. Vsetko je spravne zapojene.. Vzhladom na to ze sa neda resetovat doska a skusal som aj vybrat baterku aby sa vymazali prednastavenia, posielam dosku na reklamaciu, uz jej nebolo pomoci :)
Igi10
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Igi10 »

zdravím pofrčal by na tejto doske slim napr 8800 GTS 640 Mb s jadrom G80
PC1:MBASUS Maximus IV GENE Z ,CPUIntel core i5 2500k 3,3ghz ,Noctua NH-U9B SE2,Ram Corsair Venegace 8GB ,GPU evga 570 GTX Superclocked,HDDHitachi 1TB, ZdrojTG600-BZ PipeRock ,skrinka Cooler master staker RC831-SSN1

PC2: MB:ASUS RAMPGE FORMULA,CPU:Intel core 2 quad Q6600 3,3 GHz,CPU block D-teck fusion V2 ,GPU EVGA 570 GTX ,RAM:3 GB CORSAIR TWINX 800 Mhz+ Kingstom 2 GB

HDD:WD 160 GB + 250 GB SAMSUNG+ 640 WD+160WD, ZDROJ:Tagan 700 W, MECHANIKA Sony nec, skrinka Cooler master HAF 932,Nvidia 3D Vision, MonitorSamsung Synmaster 2233

Notebook: Lenovo Ideapad Y560 Intel core i7 920qm
kerbcrawler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kerbcrawler »

Mrkni na desku zespod jestli je pod NB takova mala cervena soucastka(termistor) pokud ano je spaleny tudiz spatne urcuje teplotu NB a nasledne vypnuti pc.Nb nemusi mit takovou teplotu jakou hlasi v bios jde jen o spatnou soucastku-termistor 10Kohm.Nezbyva nic jineho nez poslat desku opet na reklamaci
AMD Phenom II X2 550 Black Edition 3,1@3,9GHz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,HYUNDAI 17" LCD IQ B71A,RAM OCZ 2GB Reaper HPC (kit 2x 1GB) 1600MHz,VGA Gainward HD 4850 GLH 512MB DDR5,HDD Samsung 80GB+WD Caviar 300GB,SB Audigy 4,Genius SW-5.1 Home theater
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

Zdravim,

chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti s chladičem na CPU Thermalright IFX-14 ? Zajímalo by mě, jak se na tuhle desku ten chladič vejde.. teda, jde mi o to, aby se tam vůbec vešel.. :/ předem díky,

Mirek.
Asus P8Z68-V/Gen3 ||| I7 2600k ||| Asus HD4870x2 + Accelero Xtreme ||| Kingston 2x4Gb HyperX 1333Mhz ||| WD 640Gb + WD 500Gb + WD 300GB + SG 300GB ||| Corsair WX550 550W

Dell Vostro 3450 + Fujitsu Siemens Lifebook E4010D
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Mám ho tam. přesně IFX-14 a vejde se tam výborně. Ale nepočítej jen tak s uchycením i IFX-10 protože by jsis musel sehnat křížový backplant na desku, což je další investice a nevím jestli ho seženeš.....
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
mir3kj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mir3kj »

Al-Akbar píše:Mám ho tam. přesně IFX-14 a vejde se tam výborně. Ale nepočítej jen tak s uchycením i IFX-10 protože by jsis musel sehnat křížový backplant na desku, což je další investice a nevím jestli ho seženeš.....

Díky za odpověď. IFX-10 nemám, jen IFX-14.. na konec to vypadá, že půjdu do Asus Rampage Formula, místo Maximuse.. ty desky se mi zdají stejné a ušetřil bych aspoň těch 500,-..
Asus P8Z68-V/Gen3 ||| I7 2600k ||| Asus HD4870x2 + Accelero Xtreme ||| Kingston 2x4Gb HyperX 1333Mhz ||| WD 640Gb + WD 500Gb + WD 300GB + SG 300GB ||| Corsair WX550 550W

Dell Vostro 3450 + Fujitsu Siemens Lifebook E4010D
IC-Sniper
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IC-Sniper »

Zdravím, má někdo zkušenosti s touto deskou a se zapojením dvou grafických karet nvidia do SLI? Díky?
Muza
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nastaveni napeti u ASUS ROG MAXIMUS FORMULA II

Příspěvek od Muza »

Ahoj,

potreboval bych poradit s nastavenim napeti u desky ASUS MAXIMUS FORMULA II z edice ROG. Provozuji s nejvyssim Core2Duo E8600 @ 4,02 GHz a Paměťma GEIL DDR2 běžících nativně na 1066 MHz. Deska hardware perfektně detekuje a sama na tyto hodnoty nastaví. Chod je bezproblémový a stabilni. Akorát mi zmizela z Window 7 moznost přepnout uživatele a uspat PC (nejedna se softwarový problem dodaní hodnoty do registru a podobně). Na velmi malo zahraničních forech, konkretně dvou, jsem se dopatral, že je to způsobeno hodnotou napětí na pamětech/procesoru. Nainstaloval jsem diagnostický displej, který je součastí balení. Vyhazuje to nejaká numera, ale nevím o kolik je možné to napětí bezpečně šoupat a jestli nahoru či dolu. Poradí někdo?
Intel Core Duo E8600 @ 4,02 GHz; 8 GB GEIL DDR2 1066 MHz; ASUS MAXIMUS FORMULA II, ASUS ROG Geforce 580 GTX;
Odpovědět

Zpět na „Asus“