DVD player k PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
patacz
Nováček
Nováček

DVD player k PC

Příspěvek od patacz »

Zdravím, mam na Vás dotaz.
Chtěl bych propojit můj starý dvd přehráváč 5.1 s počítačem, aby bylo možno přehrávat hudbu z pc na 5.1-čky. Viz. na obrázku mam výstupy pro digital audio - coax i optic. Stačí, když koupím normálně optiku (toslink to 3,5mm jack) a připojím do jacku na pc ? Nebo musím mít D/A převodník navíc ? V tomhle moc nevím...

Předím díky za odpověd(i)...

Obrázek
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Re: DVD player k PC

Příspěvek od ÿthren »

no záleží na tom jestli ten krám umí i optický vstup nebo jsou to jenom výstupy, což zaměňovat nejde. A na komplu bys musel mít optický výstup. a propojovat to čístě optikou, jelikož toslik to 3.5jack neexistuje, aspoň ne tak jak bys to potřeboval.

ale nečekej od toho moc. 5.1 bys z PC dostal jenom v případě, že to bude přímo zakódované v audiu, jako napříkald film na dvd. jinak to bude 2.0 i ve hrách a podobně. To bys potřeboval už pak zvukovku co by zvládala sypat 5.1 za všech okolností.
patacz
Nováček
Nováček

Příspěvek od patacz »

Jasný, jasný. No v uživ. přiručce píšou "Digitální audio vstup OPTICKÝ/KOAXIÁLNÍ". Mně jde jen o to, že se mi pořád nechce vypalovat hudba na cd, jenom abych si to poslechnul v 5.1....
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

no hudba na CD v 5.1 není :) je vždycky jenom 2.0 ... na DVD může být v 5.1
jinak ti to na 5.1 z 2.0 prostě nafejkuje :)

navíc pokud máš v PC nodmální hudbu v 2.0, tak to stejně pošle i přez tu optiku. takže by ti to ten DVD musel umět i z té optiky nafejkovat na 5.1

takže nevím jestli by to mělo smysl.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“