Notebook do školy, 16-20 tis. kč

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Easi
Nováček
Nováček

Notebook do školy, 16-20 tis. kč

Příspěvek od Easi »

Ahojte, vím že takové dotazy už padly, ale potřeboval bych poradit, a doufám že zde naleznu i svou odpověd, v dohledné době bych chtěl koupit notebook na vysokou,nejpozději na konci září.

Rozpočet - 16-20 tis. kč

Velikost - Chci něco přenosného, ale s dostatečnou plochou pro práci takže 15" - 17"

Značky - Tak dle známých, kamarádů mi byly doporučeny značky Lenovo a Dell ale nechám se přesvědčit zda-li doporučite i jinou značku.

Využití - no vzhledem k mé škole budu potřebovat rozjet 3D modelářské programy jako jsou Inventor,CATIA atd.. dále se věnuju střihu HD videa z DLSR bylo by to také plus.

Nosení - nosit si jej budu do školy, ale jinak bude na stole na pokoji.

Hraní - rád bych si na něm zahrál i nejnovější hry, alespon na horší detaily když to cena(hw) dovolí :)

Výdrž - tak průměr, nechci ale abych ho měl pořad na nabíječce, ale při větší zatěží bude připojen do sítě.

Operační systém - Win 7,8 je mi to fuk

Displej - chtěl bych aby mě přesvědčil kvalitou rozlišení aspon HD.

Kvalita zpracování a design - tak nechci nic konverzativní, mám rád žive barvy ale i jednoduchost, vzhled ale u mě nerozhoduje.

Jak dlouho má laptop vydržet - tak rád bych se vydal tou cestou, a koupil už neco kvalitnější at už to něco vydrží.

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete - určitě Intel( zajimalo by mě včem se projeví rozdil oproti i5 a i7)

Jak velká má být operační paměť 6Gb+

Jakou značku a typ grafické karty preferujete - jde mi jen o nejlepší poměr cena výkon

Jak velký má být pevný disk - 1Tb

Chcete místo klasického HDD SSD - ocenil bych alespon malý SDD disk(není nutné) na rychlení systému, zvažuju zakoupení i většiho do budoucna.

Potřebujete optickou mechaniku - nepotřebuji

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů) - nevyžaduji

zatím se mi líbily tyto modely:

http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y580- ... 452831.htm

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001Z0Z

http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y500- ... 433385.htm ram by šlo dokoupit

co vy na ně? Popřipadě ocením majitele o jejich zkušenosti nebo jiné návrhy

Předem děkuji za všechny odpovědi a rady, názory..:)
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Notebook do školy, 16-20 tis. kč

Příspěvek od Herpes »

Pokud se věnuješ střihu videa, Inventor apod., tak určitě bych volil nějakou i7. RAM určitě co nejvíce, tady se to využije.

Osobně bych si koupil tohle:
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z500- ... 441903.htm

Myslím si, že za tu cenu super...sice o 999 sem překročil limit, ale tak snad to není taková hrůza. :roll:
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

@Herpes

tak ten notas sa paci aj mne, urcite sa oplati dat tu tisicku navrch
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Herpes »

Myslím si, že za tu cenu nemá konkurenci..:)
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
Easi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Easi »

Opravdu? Ten z500 se mi hodně libíl od začátku mého hledaní, akorát jedina vada na kráse je ten displej no, je to fakt taková hrůza s těma barvama nevíte? Ale velke plus je desing + rozměry a hmotnost, a co řikate na ty konfigurace y580, y500 maji displeje full HD + lepší grafiky? Samozřejmně rozdíl je v procesoru, ale střihám ted na na core 2 duo e8400 + 6gb ram a de to :D! al zase to jsou větší hebla
roman2277
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2277 »

Z500 otřesný displej a přehřívání.Kup si Y500.Daleko lepší volba.
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Herpes »

Proč otřesný display? Tím že nemá fHD displej tak je to šit? Doma mám 66 cm televizi se stejným rozlišením a je to úplně v pohodě. Je to jen přežitek dnešní doby a navíc kdyby měl fullHD, tak si nezahraje s tou grafikou nejnovější tituly na lepší detaily. Co se týče přehřívání tak narozdíl od Y500/580 je v pohodě. Hold záleží jestli si majitel občas utře v místnosti prach. S Core 2 jde střihat, ale sedíš u toho celý večer..:)

EDIT: ŠEL BYCH DO TOHOTO NTB! i7+8 Gb RAM+SSHD+GT750 je ideál..
roman2277
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2277 »

V tenkém těle mít i7 je vždy kompromis.A ty LCDčka 1366x768 to je opravdu hnus po všech stránkách.Jas,kontrast,úhly- hrůza.
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Herpes »

Notebook sám o sobě je kompromis..:) ale určitě bych se nebál..:)
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“