Zdar,
snad jsem ve správné sekci. Bydlíme na skvělém místě, kde není optika, takže jediná možnost kvalitnějšího netu je od O2. Před více jak rokem jsme přešli na VDSL a tarif 20/2Mb. Chtělo to nový VDSL modem. Rodiče k tomu ještě naplácli televizi pro svoje potřeby. Něco přes rok to fičelo k naprosté spokojenosti, ale poslední cca 2 měsíce najednou bum, pokles na 6-7Mb.
Možná už během poklesu, nebo předcházejíc poklesu, přišla do toho porucha, kdy služby nešly cca 2 dny. Poruchu jsem hlásil přes robota a prý že to pořeší. Nu, čtvrtý den mě překvapil neohlášen technik (tm). Přišel k nám, zapojil svůj zkušební modem, který mu fungoval, a prohlásil, že si máme reklamovat náš vlastní modem. Moc se mi to nezdálo, protože podle robota stále pracovali na odstranění poruchy ze strany O2, ale poslechli jsme. Služby sice jdou, modem je nový, ale ta rychlost je tragická.
Pokles jsem samozřejmě ihned zaregistroval, protože čumím na full HD streamy, hraju hry, poslouchám rádio atd. Speedtest mě jedině utvrdil v podezření (viz příloha). Zapnutá televize si něco ukrojí, takže když se rodiče dívají, můžu si leda tak prohlížet poštu.
Zatím jsem to neřešil nijak razantně, linka je psaná na rodiče. V prodejně povídají takové ty PR kecy, že např. vylepšují technologie a může být drobná odstávka atd... už 2 měsíce žádná porucha ani rekonstrukce na lince hlášená není.
Jak je mám skřípnout za kule? Je možnost si nějak stěžovat tak, aby to brali vážně. Chápu, že negarantují plnou rychlost nonstop, ale tohle je 30% plné rychlosti v jakoukoliv denní dobu. Rovněž mají klauzuli, že rychlost je omezená technickým stavem přípojky, ale proč to tedy šlo rok v pohodě 20 Mb/s? Nějaké tipy, rady? Poslat jim na účet 30% vyúčtované částky?
O2 pokles rychlosti
Moderátor: Don
- TankGeorge
- Začátečník

-
O2 pokles rychlosti
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: O2 pokles rychlosti
Zacni vyhorovat, ze odejdete + precetl bych si smlouvu, jake je SLA (service level agreement). Pac jet na 30% sluzby je ulet...
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!