Nedavno (pred tydnem) jsem vymenil v notebooku Acer 1810TZ puvodni 320GB disk za hybridni Seagate, kdyz jsem po precteni recenzi dosel k tomu, ze to bude to prave pro me, 500 GB klasicky HDD a 8GB cast, ktera si po 2 nebo 3 dnech pouzivani sama osefuje, co se nacita casto a pak se mi prace (+bootovani) vyrazne zrychli. Pomer cena/kapacita perfektni.
Bohuzel musim rict, ze i po tydnu se mi zda prace na pocitaci naprosto stejna, bootovani je taky porad stejne pomaly, napocital jsem cca 60 sekund nez nabehla obrazovka k zadani hesla a pak asi dalsich 25 nebo 30 vterin nez jsem na plose. To mi prijde strasny, tak strasny jak driv
Nevi nekdo jestli muze byt v necem chyba? Data jsem ze stareho do noveho preklonoval programem Seagate disc wizard, vsechno probehlo korektne, po premontovani disku vsechno nabehlo standardne.
Jen to ocekavany zrychleni se mi nejak nekona. V tech x ruznych i zahranicnich recenzich ukazujou ze to ma praci zrychlit fakt mnohonasobne, mam na mysli praci s casto pouzivanyma programama, ze rozdil bude znatelnej uz po 3 nebo 4 restartech.
Ma nekdo zkusenost? Nebo co bych mohl mit blbe?
Zkusenosti s Seagate SSHD 500GB hybridni hdd s 8GB ssd
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- msyogota
- Nováček
-
- Butch
- Středně pokročilý
Re: Zkusenosti s Seagate SSHD 500GB hybridni hdd s 8GB ssd
Osobni zkusenost nemam, ale rekl bych ze SSHD je spis reklamni trik.
Ono ani ta reseni co je v NB treba 16/24GB SSD + 500GB HDD neni nic extra.
Na klasicky SSD treba 120GB kam narves cely system se zadne tohle reseni ani zdaleka nehrabe.
Ono ani ta reseni co je v NB treba 16/24GB SSD + 500GB HDD neni nic extra.
Na klasicky SSD treba 120GB kam narves cely system se zadne tohle reseni ani zdaleka nehrabe.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- LoCo99
- Začátečník
bez jakejchkoliv fičur mam od POSTu k přihlášení 13 vteřin a přihlášenej jsem do vteřiny a PC už lze používat, né jak dřív s XP a 98 čekat minutu
minimálně takhle vypadá SSD v praxi, takže bych řekl že hybridních 8 GB ssd je dost k ničemu když se na to OS nevejde
minimálně takhle vypadá SSD v praxi, takže bych řekl že hybridních 8 GB ssd je dost k ničemu když se na to OS nevejde
- msyogota
- Nováček
-
Jasne, to ze je SSD lepsi je bez debat. Ale cena 500 GB je trochu jinde
Ale spis jde o to, ze je mnoho testu, ktere ukazujou, ze SSHD se klasicky SSD co do rychlosti velmi blizi, protoze paradoxne z nejakejch vyzkumu vyplynulo, ze dlouhodobe bezni uzivatele pristupujou skoro furt ke stale stejnejm datum, spousteji stejny programy, navic wokna pristartu natahujou taky furt ty stejny veci...a na to pry 8 GB opravdu staci
Ale spis jde o to, ze je mnoho testu, ktere ukazujou, ze SSHD se klasicky SSD co do rychlosti velmi blizi, protoze paradoxne z nejakejch vyzkumu vyplynulo, ze dlouhodobe bezni uzivatele pristupujou skoro furt ke stale stejnejm datum, spousteji stejny programy, navic wokna pristartu natahujou taky furt ty stejny veci...a na to pry 8 GB opravdu staci
- shafa
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mám opačnou - pozitivní zkušenost.
SSHD jsem pořídil do stolního PC a jsem minimálně na polovičním čase načítání woken a aplikací. Občas mám pocit, že mě brzdí bootovací animace
Na disk (režim AHCI) jsem provedl čistou instalaci a po měsíci užívání nevidim žádnou znatelnější změnu. Systém je stále svižný a reakce na příkazy jsou prakticky ihned. PC používám jako grafickou stanici (Office, Adobe CC, COREL ...). Věřim tomu, že jestli hraješ hry, má asi disk problém s rozpoznáním často používaných aplikací, které si dává bokem.
Otázkou zůstává, jestli nehraje velkou roli i typ HW (řadič atd.) počítače a systém.
Já mám MB s Intel chipsetem, CPU i5 2500, RAM 8gb, 1Tb SSHD (rozděleno cca. 250 na systém a 750) + 2TB HDD na data. Jak SSHD, tak HDD jsou v SATA3. Systém W7 Pro 64bit.
SSHD jsem pořídil do stolního PC a jsem minimálně na polovičním čase načítání woken a aplikací. Občas mám pocit, že mě brzdí bootovací animace
Na disk (režim AHCI) jsem provedl čistou instalaci a po měsíci užívání nevidim žádnou znatelnější změnu. Systém je stále svižný a reakce na příkazy jsou prakticky ihned. PC používám jako grafickou stanici (Office, Adobe CC, COREL ...). Věřim tomu, že jestli hraješ hry, má asi disk problém s rozpoznáním často používaných aplikací, které si dává bokem.
Otázkou zůstává, jestli nehraje velkou roli i typ HW (řadič atd.) počítače a systém.
Já mám MB s Intel chipsetem, CPU i5 2500, RAM 8gb, 1Tb SSHD (rozděleno cca. 250 na systém a 750) + 2TB HDD na data. Jak SSHD, tak HDD jsou v SATA3. Systém W7 Pro 64bit.
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Neprovádí se ti automaticky nějaká defragmentace?
http://www.chip.cz/trendy/h-hdd-nova-ge ... ych-disku/
A co je tam za operační systém? Je ten disk zarovnaný?
http://www.chip.cz/trendy/h-hdd-nova-ge ... ych-disku/
A co je tam za operační systém? Je ten disk zarovnaný?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB