Tahove strategie
Moderátor: Baneshee
- Logue
- Začátečník

Tahove strategie
Nazdar,
Chcem sa spytat o com su tahove strategie ? Raz som hral Jagged Alliance 2 demo a nechapal som o co tam ide... Je ta mzachovana realnost ?
Ake su najlepsie tahovky sucasnosti ?
Chcem sa spytat o com su tahove strategie ? Raz som hral Jagged Alliance 2 demo a nechapal som o co tam ide... Je ta mzachovana realnost ?
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Tahove strategie
dneska vubec zadny,z nejnovejsich znam snad jenom novej xcom,jinak radsi hraju starsi klasiky
jinak z rpg si zkus treba fallout
jinak z rpg si zkus treba fallout
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- HentaiRush
- Začátečník

Tak tak, dneska je tahovek minimum.
Doporučuju třeba starej dobrej česko-slovenskej "Spellcross". Obtížnost je ucházejicí a není šance to dohrát za odpoledne, jako nový hry. Já u toho třeba zkejsnul asi 2měsíce.
Jagged je trochu jiná káva, mě osobně taky nikdy něják nesedla. Je to takovej divnej fallout.
Případně ještě můžeš zkusit sérii Commandos. Doporučuju 1. a 2. díl, ty další mi přišly už docela divný.
Doporučuju třeba starej dobrej česko-slovenskej "Spellcross". Obtížnost je ucházejicí a není šance to dohrát za odpoledne, jako nový hry. Já u toho třeba zkejsnul asi 2měsíce.
Jagged je trochu jiná káva, mě osobně taky nikdy něják nesedla. Je to takovej divnej fallout.
Případně ještě můžeš zkusit sérii Commandos. Doporučuju 1. a 2. díl, ty další mi přišly už docela divný.
Wannabe dickface... :]
- Logue
- Začátečník

Commandos som hral.
Ja neviem aky je v tahovkach princip hry. Ked pozeram gameplay videa tak to vypada velmi nerealne
Ja neviem aky je v tahovkach princip hry. Ked pozeram gameplay videa tak to vypada velmi nerealne
- kul1k
- Mírně pokročilý

me jagged aliance bavil jak svin ale jen dvojka, jednicka nic moc a datak taktez
NB:Acer Aspire V3 571G
- KubasCZ
- Začátečník

Souhlas, dvojka byla super. Akorát ze začátku pochopit ovládání a styl hraní..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Noctua NH-D15, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Fractal Design North XL, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 34" Samsung Odyssey OLED G8, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: ASUS ROG Strix Flare + Logitech G502 X, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
- Atapi
- Začátečník

Prostě je to jen jinej žánr, to je vše. V podstatě to funguje jako desková hra kde si můžeš svůj tah dopředu promyslet a pak táhne další hráč. O reálnosti nemá smysl se bavit stejně už jen z toho důvodu, že všechno jsou jen hry, je jedno jestli realtime nebo ne.Logue píše:Commandos som hral.
Ze současnosti jinak moc teda nevím, snad jediný co jsem hrál a dalo by se za to částečně označit je Total War série. Přesuny armád a ekonomika je tahová strategie, bitvy potom realtime.
Jinak k tomu co se tu napsalo bych ještě přidal Heroes of Might and Magic.
- Frostys
- Začátečník

-
Zakladatel topicu by si měl vlastně zjistit, co jsou to tahové strategie než se bude dožadovat reálnosti.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tahov%C3%A1_strategie
http://en.wikipedia.org/wiki/Turn-based_strategy
Nejznámější asi Civilization, HoMaM, Total War
Commandos tahovka fakt nebude.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tahov%C3%A1_strategie
http://en.wikipedia.org/wiki/Turn-based_strategy
Nejznámější asi Civilization, HoMaM, Total War
Commandos tahovka fakt nebude.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- huhla
- Začátečník

-
jak už psali ostatní, tak tahovek je spousta druhů, ale jestli myslíš taktický subžánr (jagged aliance a podobné) tak současný je už zmiňovaný poslední díl xcomu http://www.xcom.com, na můj vkus moc zjednodušený, ale hraje se to dobře, takže pro začátečníka volba číslo 1Logue píše:...
poslední pořádná taktická tahovka byl silent storm cca rok 2005, taky doporučuju
jagged aliance a hlavně pak dvojka je jedna z top her všech dob, ale nedoporučuju začít rovnou s ní
dále pak vyšla spousta poloamaterských her(např ufo: alien invasion), ale ty ti s čistým svědomím nemůžu doporučit, ale i tady se blýská na lepší časy, xenonauts se pomalu, ale jistě blíží do finále a zatím to vypadá pěkně
- Logue
- Začátečník

Vyskusam ten X-Com. Tahovku som este nehral tak uvidim...