Žádost o radu: Kompatibilita grafické karty

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
melda7
Nováček
Nováček

Žádost o radu: Kompatibilita grafické karty

Příspěvek od melda7 »

Prosím o pomoc s tímto problémem: Rozhodl jsem se sestavit si nový počítač, ale protože bude ještě chvíli trvat než si našetřím celkovou částku abych mohl koupit všechny komponenty, chci alespoň koupit grafickou kartu a vylepšit jí počítač který mám teď.

Chtěl bych vědět, jestli mi bude tato grafická karta: http://www.alza.cz/sapphire-hd-7790-d404295.htm "pasovat" do této základní desky : http://www.alza.cz/zakladni-deska-asus- ... 3godOWcAxQ, http://www.asus.com/Motherboards/P5LVM_ ... ifications. Osazena je procesorem intel Celeron D 3.2Ghz, i když to asi není relevantní.

Nemusíte mi připomínat, že určitě nepojede na 100% svého potencionálního výkonu, jak už jsem řekl je to pouze dočasné.

Předem díky za radu poučenějších geeků :) melda7
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Žádost o radu: Kompatibilita grafické karty

Příspěvek od LoCo99 »

pujde, otazka je jestli to nebude kromě procesoru bržděný i starou verzí pci-e, takže se nabízí další otázka proč bys to vůbec dělal, nehledě na to, co máš za zdroj a zbytek sestavy ?
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

S největší pravděpodobností to pojede, ale ruku do ohně bych za to nedal.

Jinak upgrade doporučuju co nejdříve, protože ta karta nepojede ani na 20% svého výkonu.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
melda7
Nováček
Nováček

Příspěvek od melda7 »

Díky za radu, jinak doufal sem alespoň v 25% výkonu :-D, ale aspoň něco.
Jinak proč bych to dělal? Protože když si koupím jako první procesor, nebo skříň, ramku nebo cokoli jiného, tak to bude doma ležet ve skříni a čekat na zbytek, ale když jako první koupím grafickou kartu, tak ji můžu začít využívat hned potom ji prostě přendat do nového PC.
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Podla mna je to blbost. Nekupuj nic , ten celeron je shit !!! Ked budes mat nasetrene peniaze tak napis :roll:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“