Můžete mi prosím poradit, jde o chybu HDD nebo nečeho jiného? (Naštěstí na něm nebylo nic důležitého)
Notebook - nefunkční HDD PATA?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Dorkhann
- Nováček

-
Notebook - nefunkční HDD PATA?
Dobrý den všem, vlastním starší notebook řady A6M ASUS a mám tento problém. Při reinstalaci systému WINXP a po prvním automatickém restartování se NB nerozjel a zakousl se po načtení BIOSU - zobrazí se obrazovka ASUS. Do BIOSU sem se nemohl přes klávesu F2 dostat do doby než sem HDD odpojil (jedná se o 100GB model, 2,5 PATA100). Pak je BIOS funkční. Při otevřeném BIOSU a připojení HDD se disk inicializuje, všechny SMART Ok, ale jakmile restartuji opět se NB zastaví na BIOSu. Pokusy sem vyzkoumal, že když vypnu LBA, BIOS se nekousne a disk hlásí že nejde spustit systém. Pokusil sem se tedy v tomto nastavení o instalaci systému, ale ta po zjišťování konfigurace "spadne"
Můžete mi prosím poradit, jde o chybu HDD nebo nečeho jiného? (Naštěstí na něm nebylo nic důležitého)
- Dorkhann
- Nováček

-
Re: Notebook - nefunkční HDD PATA?
Nyní již píši z funkčního NB 
Použil sem LIVE CD XP. Na disk sem se dostal (s vypnutým LBA), zformátoval sem ho v NTFS jak byl - restart - BIOS, zapnutí LBA - restart, hurá disk nekousl BIOS:) - jdu na istalaci systému a při načítání konfigurace instalace spadne
..
Napadlo mě jestli mu nevadí to NTFS, takže zase LIVE CD XP, formát do FAT32 - restart a dál už to vidíte
...
Po kontrole je disk naprosto v pořádku a to sem se bál, že je po něm..
Snad to někomu pomůže, kdyby měl obdobný problém..
Použil sem LIVE CD XP. Na disk sem se dostal (s vypnutým LBA), zformátoval sem ho v NTFS jak byl - restart - BIOS, zapnutí LBA - restart, hurá disk nekousl BIOS:) - jdu na istalaci systému a při načítání konfigurace instalace spadne
Napadlo mě jestli mu nevadí to NTFS, takže zase LIVE CD XP, formát do FAT32 - restart a dál už to vidíte
Po kontrole je disk naprosto v pořádku a to sem se bál, že je po něm..
Snad to někomu pomůže, kdyby měl obdobný problém..