Notebook - nefunkční HDD PATA?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Dorkhann
Nováček
Nováček

Notebook - nefunkční HDD PATA?

Příspěvek od Dorkhann »

Dobrý den všem, vlastním starší notebook řady A6M ASUS a mám tento problém. Při reinstalaci systému WINXP a po prvním automatickém restartování se NB nerozjel a zakousl se po načtení BIOSU - zobrazí se obrazovka ASUS. Do BIOSU sem se nemohl přes klávesu F2 dostat do doby než sem HDD odpojil (jedná se o 100GB model, 2,5 PATA100). Pak je BIOS funkční. Při otevřeném BIOSU a připojení HDD se disk inicializuje, všechny SMART Ok, ale jakmile restartuji opět se NB zastaví na BIOSu. Pokusy sem vyzkoumal, že když vypnu LBA, BIOS se nekousne a disk hlásí že nejde spustit systém. Pokusil sem se tedy v tomto nastavení o instalaci systému, ale ta po zjišťování konfigurace "spadne" :(

Můžete mi prosím poradit, jde o chybu HDD nebo nečeho jiného? (Naštěstí na něm nebylo nic důležitého)
Dorkhann
Nováček
Nováček

Re: Notebook - nefunkční HDD PATA?

Příspěvek od Dorkhann »

Nyní již píši z funkčního NB :-D
Použil sem LIVE CD XP. Na disk sem se dostal (s vypnutým LBA), zformátoval sem ho v NTFS jak byl - restart - BIOS, zapnutí LBA - restart, hurá disk nekousl BIOS:) - jdu na istalaci systému a při načítání konfigurace instalace spadne :(..
Napadlo mě jestli mu nevadí to NTFS, takže zase LIVE CD XP, formát do FAT32 - restart a dál už to vidíte :)...
Po kontrole je disk naprosto v pořádku a to sem se bál, že je po něm..

Snad to někomu pomůže, kdyby měl obdobný problém..
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“