problém s externím HDD

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Markus93
Nováček
Nováček

problém s externím HDD

Příspěvek od Markus93 »

Dobrý den,
můj problém je následující:
Měl jsem zapojený exterák v PC, když k PC přišel člen rodiny snažil se ho odpojit přes Windows, ale to nešlo, tak ho prostě vytáhnul. Od té doby, když ho připojím k PC, tak pouze bliká, když otevřu tento počítač, tak je všechno výrazně zpomalené a disk se dice zobrazí, ale nejde otevřít ani na něj kliknout pravým (stále se něco načítá) v připadě, kdy jsem počítač restartoval a disk nechal zapojený, tak po naběhnutí systému se disk chytil, ale když ho odpojím/zapojím zase stejný problém. Tak jsem z disku vše smazal a naformátoval ho pomocí windows (kliknout pravym formátovat). Ale problém zůstal :(
Nevíte co s tím? Připadně nějaký program, který by disk vratil do původního nastavení, když formátovaní od windows nepomáha?
Děkuji :)

disk A data SH93 500GB USB 2.0
Windows 8 64bit
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: problém s externím HDD

Příspěvek od Suke001 »

Žádné jiné nastavení než formátování mě nenapadá, může mít vadné sektory a proto to tak dlouho načítá, určitě to nebylo způsobeno klasickým odpojením kabelu z počítače. Zkus otestovat disk v nějaké programu na test hardisků.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: problém s externím HDD

Příspěvek od Butch »

Zkusil bych vyndat disk z ramecku, pokud je to klasickej sata v ramecku a ne disk a na tom primo USB bastl.

Kazdopadne podle toho co pises to bude vadny disk spise nez vadnej ramecek.

Zatim jsem nenasel video kde by bylo nejak znazorneno rozebrani, kazdopadne by to chtelo zjistit predem jestli je tam klasika sata nebo je usb konektor primo na elektronice.

POkud je v zaruce, zkus reklamaci, pokud neni, tak to rozeber a pripoj do compu(pokud ma uvnitr disk sata konektory) a projed HD tune pomaly test a pripadne smart pres crystal disk info treba.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“