Zdravím, myslíte si, že je tento inverter kompatibilní i s tímto notebookem?
http://aukro.cz/lcd-inverter-for-dell-d ... 06196.html
Sice není uvedený v seznamu kompatibilních notebooků, ale jelikož je podporovaný model D420, který je vlastně stejný jako D430 (D430 je jenom vylepšený), tak si myslím, že by mohl být kompatibilní i s D430tkou. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Dell Latitude D430 - inverter
Moderátor: Don
- aluky
- Žlutá karta
-
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dell Latitude D430 - inverter
teoreticky by stejný měl být, ale... mnohdy se stává, že tyhle neoriginální invertory mají jinak zapojené napájení a jakmile to uživatel zapojí do notebooku, tak to udělá prásk a zničí to I/O na základní desce.
Takže při výměně jakýhokoliv invertoru Ti doporučuji si nejdříve očuchat jednotlivý piny a jejich zapojení, než notebook s novým invertorem zapneš. Viděl jsem a denně opravují závady typu, že si zákazník myslel, že je vadný invertor, protože mu nesvítilo podsvícení, koupil invertor na aukru a po zapojení/zapnutí notebooku bylo vymalováno Notebook už nešel vůbec zapnout, protože byl ve zkratu. Přitom původní závada nebyla vůbec v invertoru, ale někde jinde (málo kdy se totiž stává, že je vadný právě invertor).
Takže v domnění, že člověk ušetří a vše si opraví sám doma, si vlastně zničí celý notebook a následná oprava je samozřejmě zbytečně dražší. Mluvím z vlastní zkušenosti, protože tyhle srandy řeším každou chvíli
Takže při výměně jakýhokoliv invertoru Ti doporučuji si nejdříve očuchat jednotlivý piny a jejich zapojení, než notebook s novým invertorem zapneš. Viděl jsem a denně opravují závady typu, že si zákazník myslel, že je vadný invertor, protože mu nesvítilo podsvícení, koupil invertor na aukru a po zapojení/zapnutí notebooku bylo vymalováno Notebook už nešel vůbec zapnout, protože byl ve zkratu. Přitom původní závada nebyla vůbec v invertoru, ale někde jinde (málo kdy se totiž stává, že je vadný právě invertor).
Takže v domnění, že člověk ušetří a vše si opraví sám doma, si vlastně zničí celý notebook a následná oprava je samozřejmě zbytečně dražší. Mluvím z vlastní zkušenosti, protože tyhle srandy řeším každou chvíli
- aluky
- Žlutá karta
-
A byla by nějaká rada ohledně koupě? Případně kde koupit, protože ať koukám kde koukám, tak ho snad nikde v ČR neprodávají. Do servisu bych ho nerad dával z důvodu vysokých cen a jelikož bych s výměnou neměl mít problém, tak se mi zdá zbytečné platit za práci.
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no jenom se Tě zeptám, jakou máš jistotu, že je závada způsobená práve invertorem? Jak si to zjistil? Jak jsem napsal v prvním postu. Závady v invertorech jsou dost výjimečný, ve většině případů bývá problém úplně někde jinde (u těchto Dellů velice často v regulaci na základní desce).
Samozřejmě pokud si chceš zničit notebook nějakým neorigo invertorem a v závěru třeba i zjištíš, že to tím vůbec nebylo je už tvoje věc. Kdybys chtěl, klidně se Ti na notebook podívám a následně opravím, stačí napsat SZ.
Samozřejmě pokud si chceš zničit notebook nějakým neorigo invertorem a v závěru třeba i zjištíš, že to tím vůbec nebylo je už tvoje věc. Kdybys chtěl, klidně se Ti na notebook podívám a následně opravím, stačí napsat SZ.
- aluky
- Žlutá karta
-
Četl jsem nějaké "popisy" co by zničený inverter dělal a víceméně mi všechno sedí. Při zapnutí/rozsvícení monitoru jsou barvy hodně do červena, celý obraz bliká a někdy monitor funguje klidně hodinu, dvě a pak se prostě vypne. Jinak musím notebook zapínat vypojený ze sítě, jinak se monitor vypne tak sekundu po ukázání boot loga. Vada grafiky se dá vyloučit tím, že notebook napojený na monitor normálně funguje.
No radši bych si tím byl jistý, jelikož nedostatek peněz je celkem znatelný a už bych nerad investoval nějaké velké peníze do "staršího" notebooku...už má svůj věk a odejít může kdykoliv, cokoliv...
No radši bych si tím byl jistý, jelikož nedostatek peněz je celkem znatelný a už bych nerad investoval nějaké velké peníze do "staršího" notebooku...už má svůj věk a odejít může kdykoliv, cokoliv...