integrovaná čtečka karet v notebboku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jeffik
Nováček
Nováček

integrovaná čtečka karet v notebboku

Příspěvek od Jeffik »

Ahoj, mám problém s Acer aspire 6530 zk3. Po přeinstalování Win Vista na Win 7 nemůžu rozjet čtečku karet. Při vložení karty mě to vyzve k formátování a když zvolím formátovat, tak vyběhne hláška, že windows nemohl dokončit formátování. Zkoušel jsem v příkazovém řádku chkdsk X: /r /x a tam mi to napsalo, že je to formát RAW. Zkoušel jsem i třeba vytvářet part v easeus partition master a taky nic. Kartička v jiném NB s Win7 funguje normálně a před změnou Win fungovala i v tomto. Nemá někdo nějaký nápad??? Díky moc
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: integrovaná čtečka karet v notebboku

Příspěvek od ToxicTears »

Koukni se na oficiální stránku tvého ntb jestli tam není ovladač na čtečku karet, popřípadě reinstalovat tento ovladač. Dále udělat aktualizaci celého systému. Potom bych to zkusil.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Jeffik
Nováček
Nováček

Re: integrovaná čtečka karet v notebboku

Příspěvek od Jeffik »

Ahoj, to jsem zkoušel. Zkoušel jsem i několik verzí ovladačů na čtečku a pak jsem zkoušel dle toho co jsem se dočetl na netu i od jiných výrobců a také restartovat usb hub. Ve správci zařízení v usb je normálně realtek čtečka. Můj názor možná špatný je, že ostatní usb ovladače jsou tam standardní. Pci na usb standardní ovladač, usb hub standartní atd. To znamená, že si to vzalo nějaký windows ovladače Na chipset jsem taky zkoušel několik verzí, ale instaluje se to přes ten catalyst a zvlášť jen na usb prostě nejsou. To mi je jedniné divně. Na jiném NB třeba s intel chipsetem tam je pci na usb od intelu atd. Ještě taky zkusím zpátky ty Visty jestli pojede, protože druhá možnost a velká náhoda by byla kdyby umřela během těch pár dní, kdy se to přeinstalovávalo :-))) Nicméně není to nemožné. všechny ostatní usb porty fungují normálně. Jakoukoliv kartičku to normálně vidí třeba přes usb ve foťáku nebo v externí čtečce.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“