Router mi nikdy neprepušta net

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
petrsonTD
Začátečník
Začátečník

Router mi nikdy neprepušta net

Příspěvek od petrsonTD »

Zdravim, mam problem s routrom od TP-LINKu (TL-WR743ND). Problem je v tom že ked ho napojim ako primač, tak je všaetko fajn, aj sa dostanem do toho routra čo vysiela atd. ale neprepušta mi internet. Alebo ked z neho chcem spraviť wifi to iste sa deje, chytim signal všetko ok, ale zase mi nejde net, (skušal som dať kabel aj do WAN a aj do klasicke, stale to nešlo). Treba ešte dodať že toto je už druhy kus ktory skušam, urobil som aj aktualizaciu softwaru a ja osobne tiež niesom daky amater, zapojil a ponadstavoval som kopu routrou. Podla toho čo som čital na nete ide o problemovy router. Dik za rady.
---------------------------------------------------------------
Ešte chcem dodať čo za čudnu vec sa mi deje. Na jednom PC ked mam ten router zapnuty a dam softwarovo reboot tak po reboote mi ide internet ale len na torretn, žiadny prehliadač nefunguje ako kebyže žiadny internet nejde a tiež sa do deje iba na 1 PC z 3.
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Re: Router mi nikdy neprepušta net

Příspěvek od Icy_DeaD »

Ja osobne mam teda 2x TL-WR741ND, jeden je jako hlavni router kterej rozvadi net z wifi apcka na strese a na defaultni nastaveni normalne pousti net. Druhej router mam zapojenej pres kabel do tohohle hlavniho, takze je to vylozene "propoustec" a normalne propousti na default factory settings internet i pres wifi kterou v nem nastavim.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Ještě jednou, jak to máš teď doma vyřešený a jak nastavenej router?
Dostaneš IP?
.
petrsonTD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrsonTD »

Ok :D no ja mam doma wifinu (TL-WR543G ten už mam 2 roky) a ja sa potrebujem s novym routrom (TL-WR743ND) napojiť bezdrôtovo na ten stary, a z tochto noveho potom cez lan kable do PCčiek. Ten router mam nadstaveny na predvolenych nadtaveniach čo dostanem po resetovani a nadstavim IP(tu čo sa dava do prehliadača) a potom cez Quick Setup nadstavim, druh IP (static, dynamic, PPoE), a potom nadstavujem mod (AP Wirelles Clien, AP Wirelles, Clien, ...) zvolim mod Client (skušal som aj AP wirelles Client, a však bez zmeny) a dam vyhladať wifiny, určim ten môj dam druh heslovania natukam heslo dam uložiť a potom sa rebootuje. Do vysielača sa dostanem cez priehliadač takže viem že spojenie je uspešne naviazane, ale internet mi nejde :/
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

A jaký nastavení dostaneš z DHCP na těch zařízeních připojených na novém routeru?
.
petrsonTD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrsonTD »

a teraz mysliš ked ho zapojim nadstavim a reštartujem PC ? a po reštarte PC ake dostanem ? lebo ono sa to liši ked je PC zapojeny s dobrym routrom a potom sa dodatočne zapoji namiesto neho tento ako ked sa hneť zapina s tymto čo nejde, inak som spozoroval že ked je zapojeny tento zly tak google ide ale dosť čudne, klasicky mi vyhlada vysledky ale ked dam obrazky tak mi vyhlada len prvych 20 a ostatne mi ani nenačita takže je len polka načitana a ked ho rozkliknem nech mi ho ukaže v plnej velkosti tak sa tvari zase že net ani nešie :D a mam otazku, aky ma vplyv to ked odškrtnem pri vyhladavani siete (v routri) enable WDS ?
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Režim WDS (Wireless Distribution System)je nadstavba nad původní normu 802.11, která umožňuje bezdrátové propojení dvou access pointů. Takto lze propojit až 6 zařízení, přičemž všechna tato zařízení pracují na stejném kanálu a o přenosovou rychlost se dělí rovným dílem.
Takže to ^^^ bych neřešil.

Nastavení z DHCP vyčteš spuštěním příkazového řádku (spustit - cmd.exe) a tam vepsáním příkazu
ipconfig /all
který vypíše konfigurace všech aktivních síťových rozhraní
petrsonTD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrsonTD »

ok :D bola to fuška to všetko odpisať lebo neviem ako sa kopiruje z CMD, tu to je

Ethernet adapter Lokalne prpojenie:

connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address . . . . . . . . : D4-D3D-7E-18-87-39
DHCP Enabled . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5db3:2b31:4bee:9dd6%10<Preferred>
IPv4 Address . . . . . . . . . . : 192.168.2.103<Preferred>
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained . . . . . . . . . : 7. septembra 2013 9:24:42
Lease Expires . . . . . . . . . . : 7. septembra 2013 11:40:59
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 248790398
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-19-36-36-FF-D4-3D-7R-18-87-39

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.200
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

A to je na jakém PC?
.
petrsonTD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od petrsonTD »

To je na PC kde bežne byva net zapojeny cez iny router ale teraz tam namiesto neho musim dať tento lebo chcem zapojit viac PCčiek. A je to ten čo mi robil tu blbost s torrentom a s Googlom (že mi načitalo iba uvod a aj pri obrazkoch ale dalej to už nešlo roztvoriť).
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“