jakou ergonomickou myš? G500 vs Mad Catz R.A.T. 3

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: jakou ergonomickou myš?

Příspěvek od Pepa1 »

zombux píše:oboje, ze zvědavosti i nutnosti. bez driveru je myš líná lemra, až s ním se hýbe tak jak bych očekával, takže driver určitě nainstalovat. software slouží k nastavování tlačítek a je v podstatě zbytečný, pokud člověk nepoužívá profily, snad s výjimkou tlačítka pro nastavení dpi - v defaultním nastavení totiž všechny čtyři polohy mají maximálních 3500dpi a až v ovládacím softwaru se to dá přenastavit, trochu nepochopitelně jen na čtyři předvolené hodnoty které nejdou změnit, ale budiž, dejme tomu že každému bude stačit jedna až dvě.
Dpi se nastaví a soft se vypne a myška si to pamatuje, nebo to běží na pozadí v oznamovací oblasti ?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ověřím dneska, mám ale zato že soft nemusí běžet pořád.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

zombux píše:ověřím dneska, mám ale zato že soft nemusí běžet pořád.
jelikož o myšce vážně uvažuji, tak jsem se chtěl ještě zeptat jestli by ses nemohl podívat do správce programů, kolik "žere" paměti když soft běží na pozadí. díky.

edit: mám za to že by si myška možná zasloužila vlastní topic... něco jako Mad Catz R.A.T. 3 zkušenosti atd...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

driver myši žere 1768kB, Profile Launcher 2620kB (nemusí být spuštěný), samotný nastavovací soft žere cca 52MB ale ten samozřejmě běží jen když se uživatel rýpe v nastavení.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

zombux píše:driver myši žere 1768kB, Profile Launcher 2620kB (nemusí být spuštěný), samotný nastavovací soft žere cca 52MB ale ten samozřejmě běží jen když se uživatel rýpe v nastavení.
tak to je krásný...
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: jakou ergonomickou myš? G500 vs Mad Catz R.A.T. 3

Příspěvek od Pepa1 »

Takže myšku jsem pořídil :) začínám si na ní zvykat.. a zatím spokojenost, až na jednu věc a to je, že nevím jak to nastavit, aby po startu windows najel mode 4 s 3500dpi a ne mode 1 s 400dpi :sad: abych po startu windows furt nemusel klikat čtyřikrát na tlačítko dpi.... :old12:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to v konfiguraci nastav naopak :D já včera překlikával taky na mode 3, ale myslel jsem že to bylo způsobeno nekorektním vypnutím systému, mohla by si to pamatovat, mrcha
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

já jsem to možná zblbnul tím, že sem uložený profil (nazval jsem ho default) nedal aby se spustil po startu windows, tak to ještě zkusím udělat (dle FAQ na stránkách madcatz se musí klepnout v system tray pravým tlačítkem na název profilu a zvolit autostart). Jinak ten správce profilů mám defaultně vypnutý, tak doufám že to bude fungovat.

edit:/ tak sem to nakonec obrátil a na mode 1 mám 3500dpi aby to najelo hned po startu win. Kdybyste někdo věděl jak to nastavit aby to jelo po startu win na mode 4 tak dejte pls. vědět.... :)
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

tak zřejmě jsem neměl problém jen já,
viz, zde:

DPI won't save for R.A.T.7 Please Help!
http://www.tomshardware.co.uk/forum/349161-28-save-help
Hi
It is a problem with the latest software 7.0.20.0, I have been in contact with them and the newer version 7.0.21.0 will be uploaded hopefully today. See their blog under Rat 7 drawing a blank right at the bottom are 2 people with same problem ( 1 is me) they say that new updated software is released but it is not.

edit:// došla mi trpělivost, zítra du myš vrátit. :sad:
navíc mi nesedlo boční zadní tlačítko, to by si člověk vykloubil palec....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mě to celkem netrápí, počítač nevypínám takže tenhle bug není problém. spíš teď musím pořídit nějakou slušnou podložku ještě, nejspíš vezmu Qck Mass pod myš a Qck Heavy pod klávesnici a udělám z nich jednu velkou podložku na celé ploše, kde pohybuju rukama :mrgreen:
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

zombux píše:mě to celkem netrápí, počítač nevypínám takže tenhle bug není problém. spíš teď musím pořídit nějakou slušnou podložku ještě, nejspíš vezmu Qck Mass pod myš a Qck Heavy pod klávesnici a udělám z nich jednu velkou podložku na celé ploše, kde pohybuju rukama :mrgreen:
velkou podložku mají tady: http://www.alza.cz/connect-it-battle-pa ... 389041.htm
jinak, vzhledem k tomu že PC vypínám, tak mě tento "bug" donutil jít zpět do Xorneta a zaplaťpánbu ten funguje perfektně.....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

já po měsíci a půl každodenního používání hlásím naprostou spokojenost, myš padne do ruky jak ulitá :)
rusty333
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rusty333 »

Nechci zakládat nové téma tak píšu sem.
Hledám myš co nejvíc ergonomicky podobnou TÉTO. (palm grip)
Někde jsem četl jako alternativu G500, která mi ani trochu nepadne. Měl jsem i G9x a u ní jsem byl zklamaný provedním a ergonomicky taky nic extra. Teď vlastním delší dobu Razer Lachesis (zpracování zza 1), na běžnou práci super, ale chystám se teď hrát nějaké hry. Z obrázku se mi ergonomicky pozdává Genis Maurus, ale té značce se chci vyvarovat a navíc nepotřebuju vánoční stromeček. V eshopech je aktuálně nové verze toho Trust-u, ale stojí celkem dost na to že je to Trust, navíc jestli tam použily stejné mikrospínače tak to potěš. Nejlepší by bylo něco od Razeru, ale v nabídce se mi ergonomicky nic nelíbí v mojí cenové relaci. Jsem z Brna a nejsem si jistý jestli někde mají myši na osahání (v TSBohemia/Alfa ne). Cenově max 1500. spíš míň.

edit: kokal jsem na tu R.A.T ale vůbec si nedokážu představit jak mi něco takového může padnout do ruky :-D
CPU: Core i7-8700K + SCYTHE Ninja 5 MB: ASRock Z370 Extreme 4 RAM: HyperX Predator DDR4 16GB 3200MHz VGA: MSI GTX1070 GAMING X M.2 SSD: Samsung 970 EVO 500GB SSD: 2x Samsung 840 256GB HDD: WD Green 2TB PSU: Seasonic Focus Plus Gold 550W Case: Fractal Define R4 Monitor: ViewSonic XG2402 + Dell U2412M Mouse: Logitech G403 + Razer Sphex Keyboard: SteelSeries 6GV2 Audio: HyperX Cloud, Microlab Solo 9C NAS: NETGEAR ReadyNAS 312 - 2x WD Red 3TB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Trust je nejlevnější shit, nebrat. připomíná mi designem Coolermaster, ten je výrazně kvalitnější, koukni na ně.
rusty333
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rusty333 »

Jo, neříkám že je to dobrá značka, jen že ta ergonomie mi opravdu hodně vyhovovala. Kouknu na to.
CPU: Core i7-8700K + SCYTHE Ninja 5 MB: ASRock Z370 Extreme 4 RAM: HyperX Predator DDR4 16GB 3200MHz VGA: MSI GTX1070 GAMING X M.2 SSD: Samsung 970 EVO 500GB SSD: 2x Samsung 840 256GB HDD: WD Green 2TB PSU: Seasonic Focus Plus Gold 550W Case: Fractal Define R4 Monitor: ViewSonic XG2402 + Dell U2412M Mouse: Logitech G403 + Razer Sphex Keyboard: SteelSeries 6GV2 Audio: HyperX Cloud, Microlab Solo 9C NAS: NETGEAR ReadyNAS 312 - 2x WD Red 3TB
Progamershop
Nováček
Nováček

Příspěvek od Progamershop »

Kvalitní podložky vyrábějí kvalitní producenti myší. Takže Razer, Logitech, Roccat a Steelseries. Pak záleží jak velkou si představuješ, jaký povrch bude nejlépe vyhovovat tvému senzoru, atd.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

OK, takže s Qck Mass jsem navýsost spokojen :) s RAT si rozumí výborně, takže s klidem doporučuji
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

Progamershop píše:Kvalitní podložky vyrábějí kvalitní producenti myší. Takže Razer, Logitech, Roccat a Steelseries. Pak záleží jak velkou si představuješ, jaký povrch bude nejlépe vyhovovat tvému senzoru, atd.
A skoro všechny strčí hravě do kapsy např. podložky Artisan.

Krom toho tvrdit, že Razer je kvalitní výrobce myší, je směšné... a Logitech začal dělat podložky na úrovni teprve nedávno.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja si do prace na zkousku poridil DELUX M618LU Vertical Mouse a musim rict, ze zajimave. Zapesti si odpocine. Ale mohla by bejt jeste vetsi. :)

Co se tyce kolecka tak Genius driv nabizel mis ktera mela optosnimac misto kolecka + tlacitko turbo na scrollovani.
To byla prima vec.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Tak mi to prostě nedalo a šel jsem znovu do R.A.T. 3 MOUSE.... :) Je asi fakt, že si na tuto myšku člověk musí chvilku zvyknout. Koupil jsem verzi MCB4370300C2/04/1 (černá lesklá). Ke klávesnici V.5 KEYBOARD sedí jako prdel na hrnec... :) Na mode 1 jsem nastavil 1800dpi a funguje hned po startu perfektně, čímž jsem vyřešil bug popisovaný výše.... nejvyšší nastavení DPI 3500 je na mně až moc....
Ještě jsem si k myšce doobjednal Corepad Skatez pro Saitek Cyborg R.A.T 3, 5, 7 & 9 - CS28100.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“