GTA V

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Frky
Začátečník
Začátečník

Re: GTA V

Příspěvek od Frky »

No, podle streamů ta města vypadají docela mrtvě. Kde jsou ty zácpy, ulice plné lidí....
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

hm ... mas pravdu
Ono cim viac ludi a aut, tak je to narocnejsie na ram a cpu, co nestiha to na konzolach ?
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

To je mi jasný, čím víc, tím horší pro CPU, jenom prostě když to bylo všechno na max ve čtyřce, ty zácpy lidi, prostě to bylo víc živý a uvěřitelný...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak mám odehráno pár hodin a musím říct, že jinak je to neskutečně zábavný. Nechci tu nijak obhajovat 1600 Kč, který jsem za to dal, koneckonců první, co jsem udělal bylo, že jsem tu hru sestřelil. Nicméně sestřel si zaslouží opravdu jen po grafický a optimalizační stránce. Když se od toho oprostím, tak je to neskutečně zábavný, každá mise je jiná, přepínání mezi postavama naprosto intuitivní a hlavně nenucený. U každý postavy v minimenu je číslo, který indikuje počet dostupnejch misí pro danou postavu. Kdy a jak se hráč rozhodne mise splnit je pouze na něm. Dialogy jsou taky dobrý, angličtináři si to užijou. Zatím jsem si nevšimnul žádnýho bugu, všechno běží, jak má a je to nehorázná prdel.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Frky
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frky »

na čem to hraješ, ps nebo xbox?
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Swat píše:Tak mám odehráno pár hodin a musím říct, že jinak je to neskutečně zábavný. Nechci tu nijak obhajovat 1600 Kč, který jsem za to dal, koneckonců první, co jsem udělal bylo, že jsem tu hru sestřelil. Nicméně sestřel si zaslouží opravdu jen po grafický a optimalizační stránce. Když se od toho oprostím, tak je to neskutečně zábavný, každá mise je jiná, přepínání mezi postavama naprosto intuitivní a hlavně nenucený. U každý postavy v minimenu je číslo, který indikuje počet dostupnejch misí pro danou postavu. Kdy a jak se hráč rozhodne mise splnit je pouze na něm. Dialogy jsou taky dobrý, angličtináři si to užijou. Zatím jsem si nevšimnul žádnýho bugu, všechno běží, jak má a je to nehorázná prdel.
Sakra tuhle nedočkavost nechápu :-) Proč vyhodit takový prachy za slabší zážitek když stačí počkat..
ikdyž můj pohled je asi zkreslenej tím že mám koupeny desítky her ke kterým jsem se ještě nedostal a chci je dohrát :) takže mi zpožděný vydání nevadí.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Konecne recenze na TG: http://games.tiscali.cz/recenze/grand-t ... enze-64044 (X360 verze, 10/10)
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Frky: jedu na Xboxu.

Paul: já to neřešil, co jsem si chtěl zahrát, to mám dohraný a prostě jsem do toho šel. Ještě to střídám se SC Black List. A kde je záruka, že na PC to bude kdovíjakej požitek...? Už teď si dovolím tvrdit, že to bude stejnej průser, jako když vyšlo GTA IV. Mě na PC problikávaj textury ve IVce dodnes. Ten engine má obrovskej potenciál, ale optimalizačně je to neskutečná prasárna. Na PC nečekám žádný zázraky.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

nestras pro Panička :?
Pockame na PC verziu a uvidime
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

no na GTA IV blikaju textury dlhodobo aj mne uz x rokov s x grafikami a x ovladacmi ale jedine textura vody a hlavne z vrchu... inak je to uplne v pohode...
optimalizacia je naozaj na 5 rocnu DX9 hru velmi zla...
GTA 5 nevyzera graficky o moc narocnejsie, mozno ine farby, ale grafika ako taka sa mi zda velmi podobna az rovnaka
ked si na tom nedaju zalezat tak to bude asi rovnako narocne, mozno malinko viac kvoli rozlohe
ale ak si daju zalezat tak moze to byt aj menej narocne... nevadi ze je to o 5 rokov novsia hra... ved GTA IV ma narocnost skoro ako Crysis 3 z roku 2013 takze sa to neda porovnavat
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Na druhou stranu ale GTA má samo o sobě o dost větší herní prostor, který je stále načtený. Crysis si načte kus mapy, tu projdete a načte se další. U GTA je to pořád načtené celé a žije to. Zkuste si vytvořit v Sandboxu mapu o velikosti GTA V, narvat na ni stejné množství objektů a spustit to. Pokud vám to na kompu (u kterého jde Crysis na max) nespadne, tak bych se hodně divil. Já v tom sandboxu chtěl jednou vytvořit větší mapu a ani mi to nevygenerovalo texturu a rovnou to restartovalo kompa :D
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Swat píše:Frky: jedu na Xboxu.

Paul: já to neřešil, co jsem si chtěl zahrát, to mám dohraný a prostě jsem do toho šel. Ještě to střídám se SC Black List. A kde je záruka, že na PC to bude kdovíjakej požitek...? Už teď si dovolím tvrdit, že to bude stejnej průser, jako když vyšlo GTA IV. Mě na PC problikávaj textury ve IVce dodnes. Ten engine má obrovskej potenciál, ale optimalizačně je to neskutečná prasárna. Na PC nečekám žádný zázraky.
Tak to bych byl klidně ochoten se vsadit, že PC verze ani zdaleka tak problémová nebude. Čtyřka mi jela bezproblému od patche 1.02, dneska jí mám i s ENB Icehancer nainstalovanou a jede a vypadá skvěle. Navíc na vývoj pětky a jejího enginu měli dalších 5 let, plus Max Payne 3 měl ten samý engine (jen novější verzi) a byl optimalizován dokonale.
A už proto, že engine je stejný, jen mnohem optimalizovanější, jako u čtyřky, a běží na těch samých 8 let starých konzolích, zatímco na PC se výkon hardware za těch 5 let znásobil...je celkem jasný že s pětkou nebude problém. Leda by se plácli přes kapsu a narvali tam nějaký megauberhyperduper DX12++ efekty, čemuž nevěřím.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

niemand píše:Na druhou stranu ale GTA má samo o sobě o dost větší herní prostor, který je stále načtený. Crysis si načte kus mapy, tu projdete a načte se další. U GTA je to pořád načtené celé a žije to. Zkuste si vytvořit v Sandboxu mapu o velikosti GTA V, narvat na ni stejné množství objektů a spustit to. Pokud vám to na kompu (u kterého jde Crysis na max) nespadne, tak bych se hodně divil. Já v tom sandboxu chtěl jednou vytvořit větší mapu a ani mi to nevygenerovalo texturu a rovnou to restartovalo kompa :D
Tohle je false equivalence, protože v GTA hrách se všechno neustále maže z paměti a streamuje. Když v jedný části města zdemoluješ lavičky a světla, pak popojedeš sto metrů a vrátíš se, tak zase všechno bude opravený jako kdybys tam nikdy nebyl. Díky tomu se hra narve do těch 256MB paměti PS3. V Crysis je to rozdělený na levely který se nestreamujou, takže je jasný že tam tak velkej level udělat nemůžeš. Jedině kdybys dělal open world hru a měl tam stream engine. A pak by to trpělo stejným mazacím problémem.

Jedna z věcí co doufám že se s novými konzolemi změní, že si ty open world hry budou více pamatovat co hráč udělal.

Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Hmmm to mně teda GTA IV nejede ani s nejnovějším patchem normálně.. mizej textury a na určitý nastavení je to nehratelný. Jakmile spadne fps pod 56 vsynced tak je to neskutečnej trhanec.. :? Jakmile zapnu noční stíny tak i s 56fps se to nedá hrát protože to laguje. Přitom využití paměti mám nějakých 960MB z 2048MB.. to mi nepřipadá jako dobrá optimalizace, je to strašnej shit.
Max Payne 3 jel suprově, ale to je fps a ne openworld
PS5 Pro | LG OLED CX55
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

GTA IV, STEAM ED, 1.04 paradne slape.. konecne.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

GTA V utržilo za první den rekordních 800 milionů dolarů :o

http://games.tiscali.cz/byznys/gta-v-ut ... laru-64048

keby chceli tak tu mame PC verziu do 1-2 mesiacov, ale jasne ze sa na asi vyseru a budu sa valat na Havaji s mochitom v ruke :roll:
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nepochopim,ze se najde tolik ovci,kteri v hype koupej tak tezce prumernou hru,ale jelikoz velkou konzoloidni zakladnu hracu tvorej deti 8-15 let,verim ze hry s tematikou sex,drogy a rap jdou na odbyt...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Ja zas nepochopím, čo ty, najdokonalejšie a najinteligentnejšie stvorenie na svete, robíš v tomto ťažko priemernom topicu :sleepy:
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak ze zvedavosti,co za svetobornou udalost desetitisicileti se vlastne stalo,a on je to takovej garbage pro kindermafiany...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Tak to nehraj, tak si to nekupuj a když víš, co za to může, tak si to nech. Já si to taky hned kouipm, až to vyjde na kompy a proč? Protože vím na 100%, že tahle hra mě prostě bude bavit na dlouhé dny (nejen na pár hodin) a že za to prostě stojí.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“