nedávno jsem si koupil lenovo Y510p a hned při první spuštění mě zarazila jedna věc. Celej tera disk v jednom systémovém oddíle, bez možnosti rozdělení ve widlích. Tak jsem si stáhl prográmek na rozdělení, ten se však nepohodl s GPT formátováním disku a už jsem w8 nenajel, co hůř ani lenovo onekey recovery software. Takže po chvíli koumání jsem se vybodl na zálohu W8 a smázl všechny oddíly, dal vlastní W8 DVD verzi přes usb a postahoval všechny ovladače.
Nicméně systém si běhá na HDD (a to pozor - připomínám, že má jen 5400 ot./min) a zaboha nechce využít SSD jako cache. Ještě jsem na to našel jeden software - express cache - nainstaloval podle instrukcí, ale žádného urychlení jsem se nedočkal (OS nabíhá i půl minuty) - krom toho už ani ssd nevidím v exploreru (původně win nabíhal cca 5 sec a v exploreru byl SSD přístupný).
Nevíte někdo, jaký ovladač na to SSD lenovo použilo? Popř. nemůže být chyba v tom, že win8 si rezervovali místo na HDD (asi 350mb) - že by to bral systém primárně jako cache?
a jak to obejít při případném reinstallu?
Díky za případnou pomoc