Windows 7 obnova registru - jak nahrat?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Windows 7 obnova registru - jak nahrat?

Příspěvek od Ripper6 »

Stala se mi nehoda a to ze jsem oddelaval jednu hru z pc. Konkretne Sims Medieval a to rucne dle doporuceni ze stranek EA. Takze jsem neco smazal z registru nejspis tohle Wow6432Node protoze jsem nemel na to klid a nedaval jsem asi pozor. Jen ted nemam 100% jistotu ze to bylo tohle.
https://help.ea.com/article/manually-un ... s-medieval
Jelikoz predtim jsem registry cistil pomoci CC cleaner, jako jak je tam ta cast Fix problem a udela to zalohu, tak tu mam z toho CC Cleaneru (cc_20130918_174202) akorat je zajmavy ze soubor ma jen 4KB ale mam i starsi trochu 20KB a 106KB z toho pokud to teda pomuze?

Jednoduse nechtej me ted uz najet windows 7. Bootuje to normal z disku, dojede to na tu hlavni modrou obrazovku (typicka Windows 7), kde ma bejt logo Windows 7 Ultimate. Misto toho je tam pouze kurzor mysi (obrazovka sem tam poblikava) a na moment se ukazou znacky (ctverec, zas nakej znak) neco jako byste meli Win Japonsky.
Pomoci F8 jsem vyzkousel snad vsechny polozky co tam system nabizi, nic nefunguje (nouzak je taky mimo).
I tu last good configurations. Kdyz hodim medium do mechaniky s Win ze dam repair system, problem zas je ze me to hodi spatne disk a to F s tim ze to je nekompatibilni system a nemuze to opravu udelat. Chci tam pridat to jiny ale to me nedovoli, takze nemuzu treba dat prochazet a C.
Proc tam chyba je nejspis je to, ze jsem driv uz hodil jsem dalsi system na jinej disk a to Win XP x64 a pokazil se me ten soubor boot a MBR ale to jsem pak spravil takze Win 7 opet jelo.
Sice planuju reinstall systemu ale rad bych se dozvedel, jak takovej problem nejlip vyresit pokud to jeste jde?
Nasel jsem i par navodu neco jako at pustim cmd. Coz jsem udelal. Jenze tam je veta pred tim x neco, pak zadam treba

regedit /s c:\Users\Uzivatelske jmeno pod kterym to pouzivam\Desktop\regedit a nic se nekona.

To regedit tak jsem prejmenoval soubor co me udelal cc cleaner. Potom to stejny zadam treba jako cestu do slozky Windows a treba registrybackup.reg. Coz taky nejde protoze nevidim vubec ze by mel ten soubor priponu reg. Kdyz ji tam dopisu je to na nic.

Co me i pomuze, zda to pisu vubec do toho cmd pripadne dobre? Kde presne ma bejt soubor se zalohou registru?
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Windows 7 obnova registru - jak nahrat?

Příspěvek od zombux »

:mrgreen:
koukl bych do C:\Windows\System32\config - tam jsou fyzicky uložené soubory registru a jejich zálohy. pak je tam podsložka Regback ve které jsou předchozí verze. takže nahradit soubor SOFTWARE z config tím z config\regback - ten bude asi o něco větší, protože v něm je víc dat.
to vše samozřejmě z jiného systému - tj. nějaké bootcd nebo tak něco. tímhle dojde k obnovení větve SOFTWARE do stavu o pár dní zpět, dle data toho souboru ve složce Regback. pokud ovšem těmi pokusy o nahození už nedošlo k přepsání i téhle zálohy. pak by se dalo ještě hledat někde v Obnovení systému, pokud to "chytře" nemáš vypnuto.
tady je návod na obnovu z instalačního DVD Win7 přes commandlajnu http://www.nullskull.com/faq/49/recover ... ackup.aspx
ignorelist: kremrole a dezoláti
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

Stačí úplně obyčejné obnovení systému z bodu obnovy. Větve registru jsou zálohovány stejně jako ostatní systémové soubory.
Záloha Ccleaneru obsahuje pouze klíče a hodnoty, které byly smazány při čištění. To ti nepomůže.
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

zombux: perfektni, ihned pomohlo jen to prekopceni :-D
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“