PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Strady
Začátečník
Začátečník

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Strady »

Stratos děkuji za recenzi. Vždy si rád přečtu o projektorech.
Mám pár bodů k firmě Benqu 1) Proč půjčují na recenzi projektor, který má vadný větráček? /nebo alespoň to tak vyznělo z recenze.
2) Je to 3D projektor a nedají k tomu brýle na posouzení 3D?
Tohle mi hlava nebere. :idea:
Ale co je paráda je velikost obrazu z malých vzdáleností, to smekám!

Už se těším na recenzi BenQ W7000 chci vidět jak moc to natře Epsonu Tw3200 i když je to dvojnásobná cena. Když tvrdíš že Tw5000 nemá.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

1) projektor byl evidentne uplne novy, vsechno zabalene, zapecetene. Pan od BENQ me ujistil ze ho vyradi a na dalsi testy uz poslou jiny kus.
2) Bryle se dokupuji zvlast u vsech 3D levnych projektoru a je to proste normalni aktivni 3D ktere jsem uz testoval tj zde se nema co zmenit

vzdalenost je asi jedina vec kvuli ktery bych ho koupil. EPSON 3200 krome teto jedne vlastnosti je ve vsem osttatnim lepsi
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mam dotaz, sekaji sem Vam tyto videa na youtube?

pride mi ze v IE se sekaji mnohem mene nez ve Firefoxu coz nechapu...
http://www.youtube.com/watch?v=QTIB3wuMAzc
http://www.youtube.com/watch?v=wDCPoxYjJwg

jinak recenze na W7000 je hotova a odeslana do redakce. Behem mesice se objevi na webu..

zitra mi dorazi na test novej zastupce jejich rady pouzivajici LASERovou technologii lampy s 20 000hodinouvou vydrzi..

Taky probiha jednani se zastoupenim EPSONU aby jsme meli trosku vetsi portfolio recenzovanych projektoru tak drzte palce.. :wink:
serif1988
Nováček
Nováček

Příspěvek od serif1988 »

pro: Stratos

Videa na YouTube se mi nesekají, jedou plynule i v nejvyšším rozlišení, používám FireFox a Google Chrome, obojí je v pořádku. Mám notebook, žádné extra pc to není.
Takže se o ty videa nemusíš bát, jsou v pořádku.

Komu to dělá problém, tak doporučím vyčistit počítač od nepoužívaných registrů a zbytečností, kterými můžou být zahlcené i samotné prohlížeče, případně zkontrolovat aktualizace flashe. Taky není na škodu zkontrolovat prohlížeč v nastavení, může tam být mezi doplňkami nějaký špatný plugin, který tomu brání, já používal Adblock na blokování reklam, což bylo velice účelné, ale musel jsem ho dát pryč, protože mi to celej prohlížeč zpomalovalo.

Takže tak :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ok diky skusim :)
ja ten firefrox stejne asi vyhodim v posledni dobe mi nejak casto pada a nepomohl ani reinstal OS/SW... (cim novejsi verze tim je to snad horsi, driv s tim nebyl problem) Zrejme skusim chrome..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

takze recenze na W7000 vyjde zhruba 20.9 dneska mi dorazil na test tento laserovy krasavec :)
LW61ST
Obrázek

http://benq.cz/product/projector/lw61st
serif1988
Nováček
Nováček

Příspěvek od serif1988 »

Chci se zeptat zda mi může někdo poradit, mám možnost mít projektro Epson EH-TW3500 i EH-TW3200, oba za stejnou cenu 15tis. ,který je podle vás lepší?

Edit: tak na několika zahraničních forech jsem se dočetl následující, u modelu 3500 někdo pozoroval že nemá úplně 100% ostrý obraz a barvy prej také nejsou nejlepší, píšou že spíš zatmavené. Co je na tom pravdy?

Taky jsem četl že 3200 je na tom lépe, tak vůbec nevím... snad mi někdo napíše kdo má zkušenosti tady odsud :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

3500 byl tusim uplne prvni levnej 1080EPSON.. Mel jsem ho taky doma par tydnu nez jsem ho prodal a sel do TW5000 protoze cerna nebyla nic moc. TW3200 uz je novejsi model a je tam vice z TW5000 ale pritom byl levnejsi... Osobne bych sel do TW3200
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

http://www.youtube.com/watch?v=Zx8ii4qm ... FRYRmQKRpw
LW61ST v akci...

uz sem to natacel lepsim objektivem tj sem si mohl dovolit ISO na 200 :).. Ale stale me trapi ten "blikaci" efekt...
serif1988
Nováček
Nováček

Příspěvek od serif1988 »

Díky za odpověď :) , ještě se tedy zeptám co si myslíš o projektoru Benq w1100? dostačoval by na promítání něco mezi 92-100" plátnu? cena 13tis.Kč.

místnost mám malou, promítal bych ze vzdálenosti asi 3,5m, takže více jak 100" obraz mi to ani neudělá. Jde mi spíše o cenu, četl jsem na něj už nějaký ten článek a domácí uživatelé si jej chválí.

Tak po bádání po internetu jsem narazil i na recenzi na AVmanii a ta mě spíše odrazuje, dle jejich názoru je vhodný spíše na prezentace. Ale může to být jen názor recenzenta, tak nevím co si o tom projektoru mám myslet, už jsem viděl na netu domácí kina právě s tímhle projektorem a audio výbavou za statisíce, tak možná přeci jen stačí, když jej volí i tacoví lidé.

Ještě mě napadlo. Sháním projektor, i bazarově, něco do 15tis. chci aby byl fullHD a měl slušný braz. Může mi někdo prosím něco doporučit? Sem tam se na internetu objeví takové projektory, ale než si o něm něco zjistím, tak je to prodáno. Původně jsem měl mít Epson EH-TW3200, ale nejspíše to padlo, pán se mi už neozývá a tu 3500 jsem nakonec vzít nechtěl.
serif1988
Nováček
Nováček

Příspěvek od serif1988 »

Tak nakonec přemýšlím po přečtení recenze Benq W1080ST na DDworld.cz o jeho koupi, ikdyž už je cena výše než jsem chtěl utrácet, nejspíše by se to vyplatilo a na ty léta co by mi dělal radost by mě to ani nemrzelo.

Každopádně bych s tím ještě ale počkal a koupil jej asi až k Vánocům.
dalvo
Nováček
Nováček

Příspěvek od dalvo »

Zdravím, tak jsem si to tu pročetl a jsem už rozhodnut pro BenQ, ale váhám mezi 1070 a 1080st.. Oba by šli do mé místnosti, ale nevím, co by byla lepší varianta.. Tak prosím zkušené (Stratosi :) ) o pomoc.
1070: na parapetu ve výšce cca 95cm, těsně za pohovkou (tj., těsně "nad hlavou") ve vzdálenosti cca 300cm od 100" plátna.
PRO: o 5.000,- levnější, kabeláž za pohovkou, mohl by být umístěn stále
PROTI: hluk větráku nedaleko od hlav, výška 95 cm, nutný "náklon" dolů

1080st: na stolku před pohovkou, výška cca 30cm na zemí nebo dle potřeby nějaký spešl stoleček na něj, vzdálenost flexibilně 150 - 200 cm od 100" plátna.
PRO: novější model, více možností umístění, vzdálenější od uší
PROTI: cena, kabeláž, nutnost po použití uklidit

Použití hlavně na Bluray filmy, občas HD ripy, minimum dvd, divx snad nikdy. A pro X360 a Playstation 3... Mimochodem, co říká na projektor Kinect? Funguje to, když se vlastně ta kamera dívá víceméně přímo do projektoru?!

Děkuji :))
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

1070 by mel mit lensift ne? tj mozna by sel dat nekam kde by se dal odhlucnit... (treba na nej vyrobit nejaky odhlucneny box apod...)
Mozna bych popremyslel o EPSONU TW3200 stoji podobne a je krasne tichy...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Z jineho soudku.

OPTOMA vstoupila oficialne na cesky trh, a podarilo se mi vyjednat spolupraci na zapujcky projektoru a jelikoz disponuji cca 60 modely projektoru ve sve nabidce muzete ocekavat velmi velky nasup recenzi :).. Mam slibeno 2 kusy mesicne..
Prvni kus bude nejspise nejaky LED projekturek a pak budem postupne pokracovat v cenove strukture vyse az po 1080p luxusnejsi modely.

Obrázek

Dalsi info bude brzy.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

super Stratos teším sa na recenzie, mna viac zaujíma LED technologia, či sa časom dostane na Full HD...
...inak cele spektrum projektorov OPTOMA je tu http://www.optomacz.cz/businessprojectors
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Stratos: to je skvěla zpráva!! Už se těším na recenze!! Kolega má doma Optomu je s ní velmi spokojen. Bohužel jsem jí neviděl v akci.
Sybik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sybik »

Jestli mohu, nevkrádavě se přidám a předem se omlouvám za inzerci příspěvku. Kdo by chtěl vidět projektory pro home cinema naživo, otevřel jsem v Praze specializovaný showroom. Omlouvám se za tvrdost příspěvku, ale otevřeli jsme ho právě kvůli Vám, těm kteří měli zájem o to, se na projektory podívat a nikde pořádně ta možnost není.

Prosím neberte to jako, že bych na tom chtěl vydělávat miliony, ale spíš jako pomoc, aby jsme všichni věděli že projektor na doma je super věc.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

muzes nahodit naky fotky toho show-roomu?
Sybik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sybik »

Jsou na webu www.projektordoma.cz. Přidávám sem akorát poslední foto které na webu není(Náhled na možnost porovnat projektory). Aktuální seznam projektorů k nahlédnutí je také na webu. Projektory jsem kupoval ze svého pře 3 měsíci, tak nemohu každou chvilku aktualizovat na nejnovější modely, ale oni se zase o tolik neliší. Vždy je vidět alternace podobných projektorů. Mám tam DLP, LCD, Lcos jsem měl, bohužel mi ho ukradli :( resp. nepřímo, koupil jsem kradený z aukra, příjemná ztráta na začátek podnikání :/ Ale nevzdávám se, věřím že projektory mají své místo a díky velkému pokroku v posledních letech stále čím dál větší. Kdyby se někdo chtěl přijít podívat, můžu si půjčit teď K335, ale nejsou to extra projektory. Čekám na HD91, snad mi nabídnou krásnou cenu z Optomy, bylo mi to přislíbeno :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

Sybik: Moc pěkný!!! Držím palce ať Vám to šlape!! Někdy se přijdu k Vám inspirovat na další zlepšení kina :thumbsup:
Odpovědět

Zpět na „Projektory“